A

Ben jij ondernemer en kost het schrijven van teksten jou enorm veel energie?

A

Stel je het schrijven steeds maar uit, omdat je gewoon geen zin hebt om te zwoegen op een foutloos stuk tekst?

A

Ben jij fanatiek blogger en tik je iedere dag teksten met heel je hart en ziel, maar weet je eigenlijk niet zeker of je tekst foutloos is?

A

Oké, stiekem weet je dat je tekst grammaticaal niet helemaal klopt. Maar het klinkt wel goed; en mensen begrijpen je, toch?

A

Je zou je wel graag willen verdiepen in de regels van de Nederlandse taal, maar zo’n suffe cursus over werkwoordspelling? Ain’t nobody got time for that! 

Geloof mij, ik weet preciés hoe jij je voelt. Ondanks dat ik altijd al een taalliefhebber ben geweest, kende ik echt al die regels niet uit mijn hoofd. Tijdens het tikken van een blog stond Google standaard open: hoe zat het nou ook alweer? Hun/hen? D, t, dt? Samenstellingen? Ach, laat ook maar. Ik ga echt niet zo veel tijd steken in het opzoeken van de grammatica. Het klinkt zo ook wel goed, en mensen begrijpen mijn boodschap. Toch? 

Ik weet nog hoe blij ik was, toen ik op het punt stond om een samenwerking aan te gaan met een megavet bedrijf. Die glimlach verdween al snel toen ik te horen kreeg dat de samenwerking niet door kon gaan omdat mijn grammatica niet voldoende in orde was; het bedrijf wilde hier niet mee geassocieerd worden. Auw. En dan was deze opdrachtgever nog eerlijk. Hoeveel opdrachtgevers had ik al gemist zonder dat ik er überhaupt vanaf wist? Zó veel gemiste kansen. 

Hi, ik ben Milou. Groot liefhebber van de Nederlandse taal, en het is mijn missie om anderen net zo enthousiast te maken over de Nederlandse taal, als ik zelf ben. Want ik ben ervan overtuigd dat de regels van de Nederlandse taal écht niet moeilijk hoeven te zijn. 

Begin 2018 stond ik aan het begin van de reis die ‘mijn ontwikkeling in de Nederlandse taal’ heet. Ik begon met een cursus ‘Teksten corrigeren’ en ging vervolgens aan de slag als corrector bij bekende uitgeverijen. Hóé tof is het dat er een boek in de schappen ligt, waar ik de allerlaatste tik-, spel- en taalfouten uit heb mogen halen? 

Maar het was niet genoeg: ik ben mij veel verder gaan verdiepen in de Nederlandse taal. Ik las voor mijn plezier boeken over grammatica en de historie van de Nederlandse taal. In mijn boekenkast prijken nu mooie exemplaren die zijn uitgegeven door de officiële taalinstelling (Taalunie), maar ook door Genootschap Onze Taal en Van Dale; ik vind het superinteressant om verschillende onderbouwingen en ‘goedkeuringen’ te bestuderen. 

Voor mij zijn vele puzzelstukjes al op zijn plaats gevallen en nu is het mijn taak om jullie te helpen om diezelfde puzzelstukjes te vinden. Want, de regels van de Nederlandse taal zijn écht niet zo moeilijk!

Ik ben echt positief verrast door dit programma. Het is niet normaal hoeveel ik geleerd heb. Ik wist wel dat ik het een en ander over de Nederlandse taal moest leren, maar ik wist niet dat mijn basis zo slecht was. Milou leert het op een hele leuke manier. Ze is enthousiast en dat is te merken in haar cursus. Ik ben zo blij dat ik dit programma ben gaan volgen!

Miranda T.

Ik vond het soms maar lastig, al die regeltjes in onze prachtige Nederlandse taal. Gelukkig helderde de Grammar course next level veel voor me op. Milou heeft een geweldige cursus opgezet waarin ze met duidelijke voorbeelden antwoord geeft op mijn grammaticale vragen. Het is makkelijk te volgen, absoluut niet saai en volledig. Wat ben ik blij met deze cursus!

Marije W.

Dit de ideale cursus als je jouw kennis over de Nederlandse taal wilt vergroten of opfrissen. Alle belangrijke onderdelen komen aan bod op een duidelijke en overzichtelijke manier. Milou maakt taal leuk! Ze geeft goede uitleg en spreekt op een prettige manier. Daarnaast is het werkboek erg mooi vormgegeven. Mijn kennis wordt op een leuke manier weer opgefrist!

Nynke H.

De cursus is heel waardevol. Voor de prijs die ik ervoor betaalde is het programma héél uitgebreid.
Klant zijn bij Milou is een feestje; ze heeft humor en je kunt haar alle vragen stellen die je maar wilt. Ik kan het dan ook ten zeerste aanraden!

Lindsay Doomen - Lindsayd.be

CREATIEF EN UITDAGEND

SAMEN MET GELIJKGESTEMDEN

OF 1-OP-1

A

Je op een creatieve en uitdagende manier de regels van de Nederlandse taal onder de knie zou krijgen?

A

Het schrijven van stukken tekst je positieve energie gaat geven, omdat je zelfverzekerd bent en weet dat je foutloze teksten schrijft.

A

Je heel veel tijd gaat besparen tijdens het schrijven van je teksten; je hoeft amper og iets op te zoeken, omdat je op de hoogte bent van de regels.

A

Je die grote opdrachtgever binnenhaalt, op basis van jouw perfecte, foutloze teksten?

A

Klanten je serieus nemen, omdat jouw teksten zo professioneel zijn?

Je bent dichterbij de bovenstaande doelen dan je denkt; en de eerste stap in de goede richting heb je al gezet – door dit allemaal te lezen. 😉

En nee, je ben geen slechte tekstschrijver, blogger of wat voor ondernemer dan ook. Het betekent echt niet dat jouw teksten waardeloos zijn met wat tik-, spel- en taalfouten hier en daar… Maar dat je nu hier bent bewijst dat jij jouw werk naar een hoger niveau wilt tillen; ik kan je niet hard genoeg aanmoedigen!

Maak kennis met Grammar course live:

Ik neem je een hele dag mee in mijn taalwereld; ik leer je de spellingsregels en taalkwesties die voor velen altijd onduidelijk zijn gebleven.
Krijg je een werkboek in Arial-10 met eindeloze, saaie opdrachten en moet je het daar maar mee zien te redden? Welnee! Ik zorg voor een creatieve en uitdagende cursus: samen met een selecte groep werk jij aan spelling en grammatica, zodat jij die middag het pand verlaat met een grote glimlach op je gezicht en een koppie vol informatie dat je de rest van je leven meeneemt. Geen quick fix, een investering.

Daarnaast heb ik aandacht voor jou en jouw bedrijf. Waar loop jij tegenaan? Heb je tips nodig op businessvlak? Samen met drie andere ondernemers, of 1-op-1, kunnen we sparren en garandeer ik jou dat je vol positieve energie naar huis gaat.

 

b

Samenstellingen

Als/dan, d/dt/t

l

hun/hen, dat/wat/die

w

Veelvoorkomende fouten

overige spellingskwesties

|

bonus: boek interpunctie

Wat gaan we doen?
Eén dag aan de slag met jouw bedrijf en je grammaticale knelpunten onder de loep nemen. We gaan van tevoren kijken waar jij behoefte aan hebt en hier maak ik een passende, persoonlijke training voor. Na deze dag heb jij al die regels waar jij tegenaan liep onder de knie en ga je vol energie naar huis!

Je krijgt: 
– Voorafgaand een Skypegesprek: kennismaking en onderzoeken waar de knelpunten liggen.
– Een op maat gemaakte training die aansluit op jouw behoeften.
– Een dag samen met Milou aan de slag met jouw taaltraining en business op een toffe locatie.
– Lekkere lunch en drankjes.
– Superveel energie en een motivatieboost om met jouw bedrijf te gaan knallen!

Als blogcoach ben ik dagelijks met de Nederlandse taal bezig en hierdoor weet ik er behoorlijk wat van. Ondanks deze kennis liep ik toch tegen bepaalde grammaticale regels aan. Ik snapte niet waarom het juist op die manier moest en hoe ik dat makkelijk kon onthouden. De cursus van Milou zorgt ervoor dat ik de Nederlandse taal nog beter begrijp en het geeft me ook direct veel meer zelfvertrouwen. Ik hoef nu geen zinnen meer aan te passen omdat ik eraan twijfel. De cursus is ontzettend leerzaam, zelfs als je dus al veel weet (of denkt te weten). Daarnaast is Milou een hele fijne docente met een prettige, rustige stem!

Gabriëlla

Founder, De blogbaas

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!

2 + 3 =