Nee heb je – Charlotte de Monchy

Nee heb je

Begin dit jaar kwam Nee heb je van Charlotte de Monchy uit. Als groot fan van Charlottes boeken, kon ik niet anders dan ‘m dezelfde dag bestellen. Eenmaal in huis waande ik mij al snel op het prachtige Bali. Benieuwd wat ik van het boek vond?

Een sabbatical op Bali pakt voor workaholic Bobbie heel anders uit dan verwacht.

Als Bobbie verplicht op een ergonomische bal zit bij de bedrijfscoach, en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt als ze zich iets probeert te herinneren, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is.
Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

De aankomst van Bobbie is een grote verrassing voor haar zus, Lauren. Het is al snel duidelijk dat er problemen hebben afgespeeld in het verleden, waardoor het contact tussen de twee in het begin erg moeizaam verloopt. Ook ontmoet ze Samuel, een relaxte surfleraar waarvan ze in eerste instantie een erg koude werkrelatie mee heeft.

Lees hier mijn recensie van Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Dit boek gaat voornamelijk over familierelaties, -problemen, liefde en vriendschap. De combinatie met de relaxte sferen op Bali maken het een ultieme feelgood roman. Het is bijzonder om te zien hoe de overwerkte Bobbie langzaam maar zeker weer wat meer ruimte voor zichzelf en anderen creëert. Ook kom je erachter wat er al die tijd tussen Bobbie en Lauren in heeft gestaan.

Ik vind het altijd erg knap als een auteur je meekrijgt naar de omgeving!

Nu ben ik niet zo’n wereldreiziger, maar gelukkig wel erg fysiek ingesteld – als het om lezen gaat – waardoor ik letterlijk iedere situatie en sfeer voor mij zag. Zo kon ik toch een beetje genieten van het mooie Bali, ondanks dat ik er nog nooit ben geweest. Ik vind het altijd erg knap als een auteur je meekrijgt naar de omgeving, de Monchy is daar een kei in!

Volg jij mij al op Goodreads?

Nee heb je heeft mij positief verrast! Ik was namelijk erg benieuwd of ik een boek in deze setting wel leuk zou vinden, aangezien ik van Charlotte alleen boeken gewend ben die zich in het (koude) Ierland afspelen. Een heerlijk boek om te lezen in de zomervakantie! Ik vind dat ‘ie dan wel wat beter tot zijn recht komt dan februari, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Rating: ★★★★☆

Nee heb je - Charlotte de Monchy
Uitgever: De Boekerij
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?