De Royals: gevaar – Erin Watt

De royals: gevaar

Yes, het is tijd voor een nieuwe recensie van mijn geliefde Royals-serie! Zoals jullie inmiddels weten ben ik dól op de boeken van Erin Watt en ik stond dan ook – wederom – te springen toen er een recensie-exemplaar van De Royals: gevaar op mijn mat lag. Vandaag lees je wat ik van deel 5 vind! 

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk.
Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Net als in het vorige deel, zijn in De Royals: gevaar Easton en Hartley de hoofdpersonages. De chemie tussen de twee is alleen niet te vergelijken met het vorige deel; doordat Hartley haar geheugen is kwijtgeraakt vertrouwt ze niemand meer. Toch ontstaat er al gauw een vertrouwensband tussen die twee en merk je dat Hartley wel degelijk gevoelens voor Easton heeft, die ze in deel vier absoluut niet uitte. Een hele andere gewaarwording.

Lees hier mijn recensies van de voorgaande delen!

Naast de zorgen om Hartley heeft Easton veel meer sores – voornamelijk in de familie, whats new? – waarmee hij moet dealen. Hij wordt in rap tempo volwassener en dat zorgt weer voor nieuwe uitdagingen. Het is tof om te zien hoe Easton zich ontwikkelt in dit boek. Die losbandige Easton die we van de eerste drie delen kennen, is in geen velden of wegen meer te zien. Ook leren we Hartley op een andere manier kennen. Waar ze in verlangen erg afstandelijk en ondoorgrondbaar was, leer je haar – en haar verleden – nu steeds beter kennen.

‘De chemie is niet te vergelijken met het vorige deel’

Soms had ik wel een beetje moeite met de thuissituatie van Hartley; die was eigenlijk té bizar voor woorden. Iets wat je hier in Nederland niet veel zult tegenkomen. Ik miste hierin ook wel een stuk nazorg vanuit het ziekenhuis, wat eigenlijk ondenkbaar is maar toch gebeurde in dit boek.

Volg jij mij al op Goodreads?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste helft van het boek langdradig vond. Er zat niet echt een flow in die ik gewend ben van Watt. Uiteindelijk maakte het tweede deel van het boek het wel goed, maar het is jammer. Toch kan ik niet wachten tot het volgende deel, hartstocht, uitkomt. Als groot Royal-fan wil ik natuurlijk dat deze serie nooit meer eindigt, dus ieder nieuw deel voelt weer aan als een cadeautje!

Rating: ★★★★☆

De Royals: verraad – Erin Watt
Uitgever: De Fontein
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?