Bzzz in het bos – Janet Bolton

Bzzz in het bos – Janet Bolton

Bzzz in het bos is een kinderboekje dat ik een tijdje geleden ontving. Op het eerste oog ziet dit kartonboekje er echt prachtig uit, ik was – samen met mijn kindjes – dan ook heel erg benieuwd naar de inhoud! Het is alweer een tijdje terug dat ik een kinderboek recenseerde, dus het werd weer tijd! Kijk je mee?

Een kleine bij is haar vriendjes kwijt en kan ook de weg naar huis niet vinden. Misschien kunnen de dieren in het bos helpen. Zoek je mee?

Janet Bolton is een Brits textielkunstenares. Al eerder maakte ze kunstwerkjes voor kinderboeken: door middel van verschillende technieken maakt zij met lapjes stof kleine schilderijtjes. Deze schilderijtjes vormen de illustraties van het boek.

Bzzz in het bos

Het is dus niet ‘zomaar’ zomaar een kinderboek: er is veel aandacht besteedt aan de illustraties en dat je kunt zien dat er verschillende materialen zijn gebruikt vind ik erg leuk.

Het boekje zorgt voor veel interactie!

Het is echt een actief vind-boekje. De bij gaat bij allerlei dieren op zoek naar de rest van zijn vriendjes en dat zorgt voor veel interactie met de dreumes en peuter hier in huis. Kwalitatief is het een heel sterk kartonboekje, en de padded cover zorgt voor een wat luxere uitstraling.

Volg jij mij al op Goodreads?

Hier in huis zijn ze dus heel erg blij met Bzzz in het bos! Het boekje wordt regelmatig door mijn dochter erbij gepakt, het is echt aandoenlijk om te zien hoe die kleintjes dan zelf gaan ‘lezen’.

Rating: ★★★★★

Bzzz in het bos – Janet Bolton
Uitgever: Hélène Lesger Books
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?