Mijn ervaringen met Kobo Plus luisterboeken

Kobo Plus luisterboeken

Sinds drie maanden heeft Kobo Plus luisterboeken aan het assortiment toegevoegd. Yours truly mocht die nieuwe dienst testen! Nu had ik een haat-liefde verhouding met het luisteren van boeken, maar ik wilde het toch een kans geven. Lees je mee?

Kobo Plus luisterboeken

Sinds mei biedt Rakuten Kobo en bol.com luisterboeken aan. Met de gebruiksvriendelijke app kunnen boekenliefhebbers nu ook luisteren naar een verhaal. Luisterboeken kunnen los worden gekocht bij bol.com of Kobo of zijn verkrijgbaar via het Kobo Plus-abonnement. Hiermee krijgen boekenfans onbeperkt toegang tot meer dan 28.000 nationale en internationale titels. Aan dit aanbod worden wekelijks nieuwe luisterboeken toegevoegd. Ideaal voor wie liever luistert dan leest of multitaskend van een verhaal geniet.

Eerdere ervaringen en hoe zit het nu?

Ik schreef een jaar eerder een artikel over luisterboeken, en daar was de conclusie dat ik niet echt fan was. Het hectische leven met een baby en peuter zorgde er destijds voor dat ik geen rust en tijd had om tussen activiteiten door een boek te luisteren. Of ik viel na een vermoeide dag binnen een paar minuten in slaap, met een luisterboek op.

We zijn inmiddels een jaar verder, mijn kinderen zijn ouder, mijn leven is anders en ook zijn mijn interesses veranderd. Ik ben verslaafd geraakt aan het fenomeen (business) podcasts, wat maakt dat ik ‘gewend’ ben geraakt aan het vertellen.

Het lijkt er dus op dat ik meer ‘getraind’ ben, en beter in staat ben om boeken te kunnen luisteren. Ook scheelt het natuurlijk dat de zorg voor mijn kinderen heel anders is: ik heb de avonden voor mijzelf (en de partner uiteraard 😉 ) en kan dan tijdens andere hobby’s – zoals bijvoorbeeld puzzelen – makkelijk 2 uur luisteren.

Ik ben veel op reis geweest voor mijn bedrijf en in die uren in de auto zet ik tegenwoordig ook liever een luisterboek op dan de radio of Spotify. Ik vind het heerlijk om me te verliezen in het verhaal tijdens het rijden en de tijd vliegt (no worries, ik let goed op de weg hoor 😉 ). Voor het slapengaan heb ik ontdekt dat een luisterboek niet goed werkt. Of nou ja, nog steeds té goed: ik val binnen no-time in slaap.

Mijn geluisterde boeken

Favoriete genres wat betreft luisterboeken in het Kobo Plus-abonnement zijn voor mij toch echt (feelgood) romans, afgewisseld door zelfhulpboeken. Dit zijn de boeken die ik de afgelopen drie maanden heb geluisterd:

Momenteel zit ik nog op 75% van ‘Als morgen niet bestaat‘, mijn zevende luisterboek. Dat zijn er best wat, hè! En dat voor iemand die vorig jaar nog een hele andere mening had over luisterboeken.

Ik denk dat dit wel bewijst dat ik groot fan ben geworden van Kobo Plus luisterboeken! Het geeft mij veel meer voldoening dan ‘gewoon’ muziek luisteren, zeker wanneer ik een zelfhulp, of -ontwikkelingsboek lees (luister). Het is voor mij pure ontspanning geworden én het is leuk dat je 2 hobby’s tegelijk kunt doen. 😀

Ben jij fan van luisterboeken?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?