fbpx

Hoe positiekleding invloed had op mijn stemming

Daar zat ik weer met mijn schouders omlaag, tranen in mijn ogen en overspoeld negatieve gedachten… door – jawel – positiekleding. Want denk je dat ik tijdens deze zwangerschap altijd maar vrolijk en positieve Milou ben? Nee. En dat is helemaal niet erg, maar laat me je vertellen wat er gebeurde: 

Het is een mooie zaterdag, of nou ja: mooi… eentje in de categorie bloedverziekend heet. We hadden gezellig weekend met z’n allen en zouden op pad gaan. Maar de grote hamvraag was: waarheen? Inmiddels stonden er zo’n 20 weken zwangerschap op de teller en ik wilde wel eens een dagje babyshoppen. Of in ieder geval, inspiratie opdoen. Door drukte en het ‘gewone’ dagelijkse leven met twee kindjes was het er nog helemaal niet van gekomen, terwijl ik bij Faas de babykamer op dit termijn al zowat klaar had. Tijd om aandacht te schenken aan deze zwangerschap! 

Maar toen…

Het begon met een peuter die z’n humeur ergens in bed had laten liggen, 10 x hetzelfde (onmogelijke) vroeg maar als hij niet het gewenste antwoord kreeg, dit ook gelijk liet merken. Ik voelde mijn energie met de minuut wegglijden en koos ervoor om even te gaan douchen. Even uit de situatie, even voor mijzelf kiezen en iets doen waar ik wél energie van kreeg. 

Uit de douche bleek dat het grootste gedeelte van de kleding die ik nog paste, in de was zat. De jurkjes waren op, en het enige wat ik nog had waren lange spijker(positie)broeken uit de (winter)zwangerschappen van Faas en Imme. Ik trok er een aan en kwam tot de conclusie dat spijkerbroeken + hitte echt een no go waren. Maar ja, ik moest toch iets aan. 😉 

Eenmaal beneden was de situatie een beetje verbeterd, de peuter ging naar opa en oma toe (wilde hij graag, en heel eerlijk: voor ons op dat moment een energievreter minder. Iets met balans. En ja, dat is het echte leven.)  en iedereen was zo goed als klaar om te vertrekken. Behalve ik: die spijkerbroek zat voor geen meter, dat positieshirt vond ik echt niet mooi, ik kreeg mijn schoenen niet goed aan door de stroeve spijkerbroek in combinatie met klamme huid en ja… toen ging het snel: binnen no-time was alles klote.

Als ik in de spiegel keek zag ik alleen maar een hangbuik die is ontstaan na twee zwangerschappen, in plaats van de mooie buik waar ik momenteel mijn derde kind in draag. Mijn haar kreeg ik niet meer goed in model, die puist zat me verschrikkelijk in de weg en om twee gelijke eyeliners te creëren was ineens ook een opgave. Pfff. Zwaar hoor. 😉 

Maar waar ik het meest van schrok was dat ik in door deze positiekleding op zoek was naar excuses om niet meer weg te hoeven gaan. Of om mij te verstoppen. Een sjaal was geen optie want: hallo 30 graden. Niet gaan was ook geen optie want de rest van de familie stond al klaar. Maar eigenlijk wilde ik op dat moment mijn bed in en me verstoppen onder de dekens. Ja, zo snel en zo heftig ging mijn hoofd ineens met me aan de haal.

Het grote verschil in deze situatie was alleen dat ik dit patroon herkende. Hoe ik door weinig energie, niet de juiste kleding en wat andere kleine tegenslagen mijzelf toestond om me rot te voelen. IK was de enige in deze situatie die ervoor zorgde dat ik me zo voelde. Niet de peuter, niet de kleding en ook zeker niet de eyeliner. Het is zo makkelijk om die andere dingen de schuld te geven en te zwelgen in zelfmedelijden. Heel eerlijk, dat is wat ik vorige zwangerschappen continu deed. Nu niet meer:

Stap 1 was om gelijk tegen de partner te vertellen wat ik voelde en waarom. Zo, dat was eruit. De helft van de last was al van mijn schouders. 
Stap 2 was om de plannen te wijzigen: we gingen op zoek naar mooie kleding. Kleding waarin ik me WEL goed voel. Ik hoef dit NIET te dragen. Niet omdat het ‘toevallig’ positiemode is. Dat excuus had ik vaak genoeg gebruikt en kwam er nu niet meer in. Het kan écht anders. Je kunt je écht mooi voelen in kleding. 

Een wijze les voor mijzelf over positiekleding, eentje die nota bene in mijn eigen e-book staat. En zo zie je maar weer: je kunt nog zoveel lezen over ‘hoe het anders kan’, als je er niks mee doet, gebeurt er ook niks. Die dag was voor mij weer een trigger, maar ik ben zelf het bewijs dat het dus écht anders kan. 

Positiekleding is zo belangrijk!

En daarom wilde ik dit graag met jullie delen. En om te laten zien dat ik ook maar een mens ben. Maakt wel gelijk even een mooie bruggetje naar een paar mooie stukken positiekleding die ik tegenkwam en waar ik jullie zeker over wil tippen – extra leuk: alles is momenteel in de SALE!

Broek: Queen mum boyfriend jeans | Jurk: Noppies olympia | Blouse: Noppies Oakey

T-shirt: Queen mum T-shirt | Jurk: Noppies Oria

Ik wilde dit verhaal even van mij afschrijven en ik hoop dat ik een stukje herkenning kan bieden bij vrouwen. En dat het dus mogelijk is om deze gedachten te shiften!

Liefs,
Milou

Delen:

1 Reactie

  1. Milou
    augustus 11, 2019 / 20:25

    Ohhhh zo herkenbaar!!! Je wilt je gewoon fijn en mooi voelen in de kleding die je als zwangere draagt. Lekker kunnen pronken met je buik. Wat ontzettend knap dat je het toch zo om hebt weten te buigen. Ik weet niet wat ik gedaan had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?