De babynaam

Babynaam

De babynaam… sommigen hebben ‘m al vaststaan voordat ze überhaupt zwanger zijn, bij anderen gaat het een stuk moeizamer (en twijfelen tot in den treuren, haha). Tot die laatste categorie behoren wij, want een babynaam verzinnen: het is niet niks. Tot nu toe is het goed gelukt en zijn we echt megablij met de namen Faas en Imme. Maar, zie daar maar eens een derde naam aan te plakken.

Babynaam?

Ja, ik weet dat het de naam is die je de rest van je leven bij je draagt, en niet per se alleen in je babytijd. Maar het is toch wel de zoekterm die iedere ouder (to be) gebruikt, dus vandaar. Hij rolde zo mijn vingers uit, en na het schrijven van de inleiding bedacht ik dit ineens.

Faas

Ik weet niet of ik eerder al over de naam Faas, en waarom wij hiervoor hebben gekozen, iets heb geschreven (op mijn oude blog)? Volgens mij niet. Het ging zo: tijdens een treinreis zat ik te scrollen op mijn tijdlijn van Instagram. Op een gegeven moment verdwaalde ik en kwam ik op een account van een webshop die bedrukte (baby)T-shirts verkocht. Op een van die foto’s stond een baby in een shirt, met de naam Faas erop. Ik was gelijk dol op die naam!

Op dat moment was ik 15 weken zwanger. Ik stelde ‘m voor aan Justin, die direct enthousiast was máár… stel je voor dat we nog een leukere naam tegenkwamen? Er stond dus nog niets vast. Tot week 28 is dit zo gebleven en toen was ik het wel een beetje beu. Ik ken Justin als een enorme twijfelaar, en als ik niet zou ingrijpen dan had Faas nu nog steeds geen vaste naam gehad (oké, grapje). En ik weet, het is niet zomaar een beslissing. Het gaat om iemand zijn naam, daar moet je echt goed over nadenken.

We vroegen aan andere stellen hoe zij dit deden, en daardoor kregen we meer vertrouwen in de naam. Faas was gewoon dé naam, we waren niets anders meer tegengekomen waar we zo’n goed gevoel over hadden.

Imme

Twee jaar later moest er een meisjesnaam verzonnen worden. Mán, wat was dit moeilijk. We wilden graag iets wat bij Faas past, het liefst ook 4 letters en een beetje in dezelfde stijl. Ik zag het als een mission impossible. Verder dan Soof en Menthe (4 letters? Niet echt) kwam ik niet. We hadden er ook echt niet het wow-gevoel bij, dat we bij Faas zijn naam wel hadden.

In week 28 (toeval bestaat niet) lagen we in bed, en Justin opperde weer eens naar namen te zoeken. Ik weet nog wat ik zei: ‘Ga je gang, ik doe niet meer mee. Die lijsten heb ik nu al 20 keer bekeken’. Niet veel later zei hij: ‘Imme!’ En ik dacht: JA, dit is het! We hadden allebei weer direct dát gevoel. Dus ook hier met 28 weken stond de naam vast.

Faas, Imme en …

Je ziet ‘m waarschijnlijk al aankomen: een naam die bij Faas en Imme past, 4 letters en een beetje in dezelfde stijl. Dus. We hebben zelf nog echt geen idee. Oké dat lieg ik, er is wel een naam maar er staat wederom nog niets vast want ‘stel je voor dat’.

Ik ben gewoon héél erg benieuwd of jullie suggesties hebben die voldoen aan onze ‘eisen’. Want wie weet zit er een exemplaar tussen waar we helemaal wild van worden en anders nooit op gekomen zouden zijn!

En ja, we hebben nog even. Uiteindelijk beslissen we zelf en doen we waar wij ons goed bij voelen, dat is al twee keer eerder gelukt. Maar ik vond het gewoon leuk hierover te schrijven en ben héél benieuwd naar jullie suggesties!

Dus heb je leuke suggesties voor een babynaam, laat het hieronder (of in een berichtje op Instagram) weten! Wij zijn heel erg benieuwd. 🙂

4 thoughts on “De babynaam

 1. Leuke en lastige zoektocht, dé naam….
  Misschien Rein, Joep, Boet, Tijl, Siem, Olle, Wout.
  En toch stiekem met drie letters ipv vier… Job, Abe.

  Succes!

 2. Ik zag al bij een reactie de naam Rein staan die vind ik ook zoo tof! Ik moet zeggen dat ik jongensnamen moeilijker vond dan meisjesnamen, haha! Misschien is Jaap of Tijne iets?

 3. Het voordeel van werken in de kinderopvang….je hoort heel wat namen voorbij komen. Hierbij enkele suggesties:
  Ferre, Fedde, Jurre, Tygo, Huug, Flyn, Rens, Sepp, Dani, Lenn, Gies, Guus, Teun, Nout, Wisse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *