fbpx

De babynaam

De babynaam… sommigen hebben ‘m al vaststaan voordat ze überhaupt zwanger zijn, bij anderen gaat het een stuk moeizamer (en twijfelen tot in den treuren, haha). Tot die laatste categorie behoren wij, want een babynaam verzinnen: het is niet niks. Tot nu toe is het goed gelukt en zijn we echt megablij met de namen Faas en Imme. Maar, zie daar maar eens een derde naam aan te plakken.

Babynaam?

Ja, ik weet dat het de naam is die je de rest van je leven bij je draagt, en niet per se alleen in je babytijd. Maar het is toch wel de zoekterm die iedere ouder (to be) gebruikt, dus vandaar. Hij rolde zo mijn vingers uit, en na het schrijven van de inleiding bedacht ik dit ineens.

Faas

Ik weet niet of ik eerder al over de naam Faas, en waarom wij hiervoor hebben gekozen, iets heb geschreven (op mijn oude blog)? Volgens mij niet. Het ging zo: tijdens een treinreis zat ik te scrollen op mijn tijdlijn van Instagram. Op een gegeven moment verdwaalde ik en kwam ik op een account van een webshop die bedrukte (baby)T-shirts verkocht. Op een van die foto’s stond een baby in een shirt, met de naam Faas erop. Ik was gelijk dol op die naam!

Op dat moment was ik 15 weken zwanger. Ik stelde ‘m voor aan Justin, die direct enthousiast was máár… stel je voor dat we nog een leukere naam tegenkwamen? Er stond dus nog niets vast. Tot week 28 is dit zo gebleven en toen was ik het wel een beetje beu. Ik ken Justin als een enorme twijfelaar, en als ik niet zou ingrijpen dan had Faas nu nog steeds geen vaste naam gehad (oké, grapje). En ik weet, het is niet zomaar een beslissing. Het gaat om iemand zijn naam, daar moet je echt goed over nadenken.

We vroegen aan andere stellen hoe zij dit deden, en daardoor kregen we meer vertrouwen in de naam. Faas was gewoon dé naam, we waren niets anders meer tegengekomen waar we zo’n goed gevoel over hadden.

Imme

Twee jaar later moest er een meisjesnaam verzonnen worden. Mán, wat was dit moeilijk. We wilden graag iets wat bij Faas past, het liefst ook 4 letters en een beetje in dezelfde stijl. Ik zag het als een mission impossible. Verder dan Soof en Menthe (4 letters? Niet echt) kwam ik niet. We hadden er ook echt niet het wow-gevoel bij, dat we bij Faas zijn naam wel hadden.

In week 28 (toeval bestaat niet) lagen we in bed, en Justin opperde weer eens naar namen te zoeken. Ik weet nog wat ik zei: ‘Ga je gang, ik doe niet meer mee. Die lijsten heb ik nu al 20 keer bekeken’. Niet veel later zei hij: ‘Imme!’ En ik dacht: JA, dit is het! We hadden allebei weer direct dát gevoel. Dus ook hier met 28 weken stond de naam vast.

Faas, Imme en …

Je ziet ‘m waarschijnlijk al aankomen: een naam die bij Faas en Imme past, 4 letters en een beetje in dezelfde stijl. Dus. We hebben zelf nog echt geen idee. Oké dat lieg ik, er is wel een naam maar er staat wederom nog niets vast want ‘stel je voor dat’.

Ik ben gewoon héél erg benieuwd of jullie suggesties hebben die voldoen aan onze ‘eisen’. Want wie weet zit er een exemplaar tussen waar we helemaal wild van worden en anders nooit op gekomen zouden zijn!

En ja, we hebben nog even. Uiteindelijk beslissen we zelf en doen we waar wij ons goed bij voelen, dat is al twee keer eerder gelukt. Maar ik vond het gewoon leuk hierover te schrijven en ben héél benieuwd naar jullie suggesties!

Dus heb je leuke suggesties voor een babynaam, laat het hieronder (of in een berichtje op Instagram) weten! Wij zijn heel erg benieuwd. 🙂

Delen:

7 Reacties

 1. Annemarie
  juli 7, 2019 / 11:37

  Leuke en lastige zoektocht, dé naam….
  Misschien Rein, Joep, Boet, Tijl, Siem, Olle, Wout.
  En toch stiekem met drie letters ipv vier… Job, Abe.

  Succes!

 2. juli 7, 2019 / 12:51

  Tuur!

  Abel, Duuk, Mels, Hugo, Lars, Mees

  Blijft altijd moeilijk, een naam verzinnen!

  • Milou
   augustus 11, 2019 / 20:23

   Hahahahahaha Jennifer dat zou hilarisch zijn, als het broertje van Faas en Imme Mees zou gaan heten. 😂
   Bij ons was het juist andersom. We hadden voor Mees al een naam (Brent) en die hebben we tot 30 weken ongeveer gehad. Toen kwam ineens Mees op in mijn gedachten en dat was meant to be. Bij Imme was het anders. Mijn collega beviel 5 jaar geleden van dochter Imme (en had al een zoon Jens, misschien leuk voor jullie?) en toen dacht ik: ik hoop dat wij geen collega’s meer zijn als wij een meisje krijgen, want wát een fantastische naam! Tijdens mijn zwangerschap wel nog even gaan twijfelen. We vonden (en vinden nog steeds) Imme niet echt in dezelfde stijl als Mees en we neigden daarom even naar Saar of Julia. Maar Imme bleef in ons hoofd zitten. We hopen ooit nog een derde kindje te krijgen en daar zou ik het nu écht niet meer voor weten haha!

 3. Margot
  juli 7, 2019 / 23:16

  Ik zag al bij een reactie de naam Rein staan die vind ik ook zoo tof! Ik moet zeggen dat ik jongensnamen moeilijker vond dan meisjesnamen, haha! Misschien is Jaap of Tijne iets?

 4. Nynke
  juli 9, 2019 / 22:50

  Het voordeel van werken in de kinderopvang….je hoort heel wat namen voorbij komen. Hierbij enkele suggesties:
  Ferre, Fedde, Jurre, Tygo, Huug, Flyn, Rens, Sepp, Dani, Lenn, Gies, Guus, Teun, Nout, Wisse…

 5. Bea van Eijk
  augustus 6, 2019 / 20:36

  Als kraamverzorgster, 😜 kom ik natuurlijk ook veel namen tegen.
  Wat vind je van Bent, Siem, Niek, Onne, Rien, Tibe, Rhys én ik heb n keer n Faas mogen verzorgen. 😍😍😍
  Ik kijk uit naar je blog over de kraamweek en kraamverzorgsters…….
  💋

  • Bea van Eijk
   augustus 6, 2019 / 20:38

   Ik vergeet nog Rune…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?