fbpx

De winter door met SOXS

SOXS

Al een paar keer zag ik ze voorbijkomen, wollen sokken van SOXS. Ik ben dol op wollen kleding voor mijn kindjes, maar voor mijzelf koop ik eigenlijk nooit iets van wol. Tot ik zo’n twee maanden geleden mijn eerste paar SOXS kocht… en toen was ik om. 😉

Wat zijn SOXS?

Hippe wollen sokken, dat is wat ze bij SOXS zelf zeggen. En ik kan het beamen. Geen saaie kleuren, maar veel gemêleerde fijne kleuren en een hip labeltje; wat dat al kan doen voor een imago (ik bedoel: hoevaak zeg jij geitenwollensok voor iets wat je een beetje suffig vindt? Precies.).

De afgelopen vijf jaar ben ik in de winter continu onder invloed van hormonen geweest. Ofwel zwanger, of resterende hormonen ná een zwangerschap. En wat er bij mij vaak gebeurt met hormonen is dat ik het een stuk minder koud heb.

Nou, na zoveel jaar wist ik dus niet zo goed wat me overkwam. Kouden handen en voeten, con-ti-nu. Justin werd steeds gek van me als ik mijn koude voeten tegen zijn warme benen legde. Haha!

SOXS

Klaar met de koude voeten!

Ik werd geinfluenced door Jodi van Lief thuis. Precies op het moment dat ik weer baalde van mijn koude voeten kwam ik haar story tegen. Ik bedacht me geen seconde langer en ik rekende de sokken af. Een donker paar voor mij en een donker paar voor Deen.

Toen ze binnenkwamen was ik enorm benieuwd! Ik had niet direct een ‘wow’ gevoel toen ze aan m’n voeten zaten. Ik had meer een effect verwacht van instant warmte door bijvoorbeeld fleece. Maar dit is wol, en wol reguleert je temperatuur.

Dus na een tijdje had ik heerlijke warme voeten en sindsdien gaat er amper een dag voorbij zonder dat ik de SOXS draag. Lekker geitenwollensokkentype ben ik (ja, dit is een samenstelling, zoek maar op. 😉 ). Nee, maar even zonder gekheid: het lijkt door de sokken alsof écht mijn lichaamstemperatuur gereguleerd wordt. Ik heb het overall veel minder koud wanneer ik die sokken draag, dus niet alleen warme voeten.

Ik was een week later jarig en op mijn verjaardag kreeg ik nog twee paar SOXS. Waar je tegenwoordig blij mee kunt zijn hè. 🙂

SOXS

Baby SOXS

Zoals ik al zei had ik dus ook een paar babysokken voor Deentje gekocht. Ze zijn redelijk groot, dus ik zou ze niet aanraden voor een newborn. Deen is inmiddels één jaar, en zelfs voor hem zijn ze te groot. Maar niet te groot om ze niet aan te trekken. Lekker wat groeiruimte zullen we het maar noemen.

Omdat Deen ook al loopt, is het wel zo fijn dat hij niet uitglijdt door de wollen sokken. Ze zijn niet superglad, maar voor een baby/dreumes wel. En daarom krijg je van SOXS wat tofs bij je bestelling, helemaal gratis:

SOXS

Anti-slip

Er zit dus een ‘sock stop’ flesje bij de babysokken. Hierdoor kun je ze helemaal zelf anti-slip maken! Superleuk om te doen, want je kunt creëren wat je wilt.

Ik wist niet zo goed wat ik erop wilde zetten, maar uiteindelijk ben ik toch maar voor z’n naam gegaan. Nu staat er dus ‘Deen’ onder zijn sokjes met anti-slipspul. Haha, helemaal leuk!

SOXS

Love SOXS

Je hoort het, ik ben mega-enthousiast over mijn SOXS. Voor diegenen die een beetje bang zijn dat ze prikken: absoluut niet! Ze zijn lekker zacht, en zoals SOXS zelf zegt: 100% anti-prikgarantie. Daarnaast kun je de sokken ook wassen op 30 graden (al gaan ze hier wel mee in de wolwas van de hele lading wolletjes die wij wekelijks wassen), dus dat is superfijn!

Enige wat er misschien op aan te merken valt is dat de sokken niet voor 100% wol zijn, maar ook voor 40% polyamide. Toch vind ik niet dat de werking van de wol hierdoor wegvalt. Maar het zal wellicht optimaler zijn wanneer het 100% wol is.

Je kunt de wollen SOXS bestellen via de webshop van SOXS. Ze hebben sokken voor zowel dames als heren, kinderen en baby’s!

Liefs,
Milou

Ik word niet betaald om hierover te schrijven en ik heb de sokken ook zelf aangeschaft.

Bewaren op Pinterest? Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Warme voeten door wollen sokken, wie wil dat nu niet? Ik vertel je in mijn blogpost meer over SOXS sokken en of deze sokken daadwerkelijk zo goed werken! SOXS | wollen kleding | wollen kleding baby | wollen sokken | voordelen wol | winter
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?