fbpx

Recept: pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Dit recept van de heerlijke pumpkin spice latte heeft nu al 3 verschillende blogs gezien, maar ik blijf ‘m online zetten. Gewoon omdat ‘ie zó fijn is. Dit recept is een en al herfst. Niet voor niets dat ‘ie enorm populair is! Ik ging daarom jaren geleden op zoek naar een recept, gaf er mijn eigen draai aan en nu is ‘ie al die jaren een vast onderdeel van mijn herfst!

Recept pumpkin spice latte

– Melk naar keuze
– 1 kop koffie
– Pumpkin pie kruiden
– Vanille stokjes
– Slagroom

Nu niet direct in paniek schieten bij het zien van Pumpkin pie kruiden, het valt allemaal wel mee! Het is heel makkelijk zelf te maken met kruiden die je waarschijnlijk standaard in het keukenkastje hebt staan. Meng alles door elkaar, en je hebt je eigen pumpkin pie kruiden!

Pumpkin pie kruiden

– 2,5 theelepel kaneel
– 1 theelepel gemberwortel (gemalen)
– 1/4 theelepel nootmuskaat (gemalen)
– 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen)
– een beetje vanille uit een vanillestokje (1/4 vanille stokje)

Aan de slag!

– Verwarm en klop je melk op. Doe dit met een melkopschuimer die je op je apparaat hebt zitten, of in een pannetje (aan de kook brengen en opkloppen met een melkopschuimer).

– Doe 3/4 theelepel pumpkin pie kruiden in je mok, giet hier de opgeklopte melk bij en roer het even door elkaar.

– Zet de koffie. Doe dit dus óp de melk (vaak is de gewoonte om eerst koffie te zetten en dan de melk toe te voegen). Sluit af met een toef slagroom en vergeet niet nog wat pumpkin pie kruiden eroverheen te strooien als topper.

Enjoy!

Laat je mij weten wanneer je de pumpkin spice latte hebt gemaakt? Vind ik leuk! Laat een reactie achter of tag mij op Instagram. Je kunt me vinden via @milousmit.nl!

Bewaren op Pinterest? Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Tijdens de herfst is er maar één ultiem drankje: een Pumpkin Spice Latte. Dit makkelijke recept van de Pumpkin Spice Latte heb jij zo gemaakt, zodat ook jij kunt gaan genieten van jouw PSL. | herfst tips | herfst drankjes | herfst ideeën | herfst thema | herfst in huis
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?