fbpx

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Makkelijke kaneelbroodjes van croissantdeeg, wie wil dat nu niet tijdens het ontbijt op zondagochtend? Dat dacht ik ook, dus ik ging aan de slag met het maken van deze supersimpele kaneelbroodjes. Ik heb een aantal variaties uitgetest, zelf iets aangepast en vandaag deel ik dit ‘recept’ graag met jou! En geloof me, dit wil je.

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Wat heb je nodig?
  • Croissantdeeg (zelf vind ik die van Danerolles of AH eigen merk het lekkerste bij dit recept – ik heb ook Lidl uitgetest en vond ik niet zo lekker, smaakte te veel naar afbak-croissant haha)
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 2 tot 3 theelepels kaneel
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker

Je ziet deze kaneelbroodjes ook vaak met een glazuur eroverheen. Zelf vind ik de broodjes zonder glazuur lekkerder, dus ik deel alleen het recept van de broodjes.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 200 graden (heteluchtoven op 180 graden).
  2. Rol het croissantdeeg helemaal uit en druk de snijrandjes zo goed mogelijk tegen elkaar, zodat het weer één geheel wordt. Wanneer de randjes niet zo goed tegen elkaar aangedrukt zitten, kan dit tijdens het bakken weer losraken.
  3. Smelt de roomboter. Eenmaal gesmolten voeg je de theelepels kaneel toe en roer je dit door. Je kunt het mengsel nu over het croissantdeeg verdelen.
  4. Strooi als laatste de donkerbruine basterdsuiker over het kaneelmengsel en druk dit nog even aan met een mes of een lepel.
  5. Rol nu het gehele croissantdeeg weer op zoals je het uitgerold hebt, dan ontstaat er een dikke rol. Snij vervolgens plakjes van 1-2 cm en plaats deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de kaneelbroodjes in 15 minuten af.

Zoals ik al zei, een súpersimpel recept, maar je moet dit écht een keer proberen! Wanneer ze nog een beetje warm zijn, zijn ze het allerlekkerst. In een handomdraai gemaakt en ook mijn kinderen vinden het heerlijk!

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Laat je mij weten wanneer je deze heerlijke kaneelbroodjes hebt gemaakt? Vind ik leuk! Laat een reactie achter of tag mij op Instagram. Je kunt me vinden via @milousmit.nl!

Liefs,
Milou

Dit artikel bevat affiliatelinks

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Makkelijk recept kaneelbroodjes van croissantdeeg. Wie houdt er nou niet van cinnamon buns, ofwel: kaneelbroodjes! Ik laat je met dit simpele recept zien dat je kaneelbroodjes van croissantdeeg in een handomdraai kunt maken! Snelle kaneelbroodjes | kaneelbroodjes recepten | makkelijke kaneelbroodjes | cinnamon rolls
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?