fbpx

Wat kun je pinnen in mei?

wat kun je pinnen in mei

Wat kun je pinnen in mei? Pinterest is een platform dat enorm goed gaat op seizoensgebonden onderwerpen, maar ook feestdagen en andere life events. Dus naast dat je heel het jaar door evergreen content op Pinterest kunt plaatsen, is het ook een uitgelezen kans om te shinen met jouw content tijdens de trends die op dat moment plaatsvinden!

Wat kun je pinnen in mei?

Hoe zit dat dan? Pinterest is een groot inspiratieplatform. Mensen zijn er op zoek naar inspiratie, en gebruiken het om hun leven te plannen. Maar let op, dit doen ze al in een vroeg stadium. Ze zijn dus echt in ontdekkingsmodus! Jij moet er dus voor zorgen dat je op tijd op de trends inspringt waar jouw ideale klant op zoek naar is, zodat jij – tegen de tijd dat ze ernaar zoeken – in die zoekresultaten kunt verschijnen!

Je kunt het vergelijken met de collecties in de winkels: wanneer het hartje zomer is, ligt de najaarscollectie alweer in de winkels. In januari kun je de eerste chocolade paaseieren vinden en Sinterklaas begint tegenwoordig ook al in september. 😉 Zo werkt het bij Pinterest ook: wanneer je zo’n 1,5 tot 2 maanden vóóruit plant, dan ben je sowieso op tijd.

Vandaar dit artikel, zodat ik je een beetje op weg kan helpen met wat je kunt pinnen in mei!

Ben jij helemaal nieuw met Pinterestmarketing? Ik geef je 5 tips om te starten!

Vaderdag

Ben je van plan om jouw mooie content nog online te zetten over moederdag? Dan ben je eigenlijk te laat. Het is alweer tijd om op zoek te gaan naar ideeën over Vaderdag. Dus als jij hier content over hebt gemaakt: zorg ervoor dat je het vanaf nu al online gaat zetten!

Denk aan DIY’s voor Vaderdag, zoals knutsels of baksels. Maar ook recepten voor Vaderdag, cadeautips en uitjes.

Zomer

We zitten nog maar vers in de lente (wat nog niet echt lente genoemd mag worden als je nu naar het weer kijkt in Nederland…), maar het is tijd om alvast na te denken over de zomer! Dus heb jij content klaarstaan die over zomerse onderwerpen gaan? Of ben jij bezig met jouw contentplanning? Dan is het nu tijd om in te springen op het onderwerp ‘zomer’!

Wat dacht je van zomerse recepten, zoals zomerse salades? Of barbecue-tips en tips voor een leuke zomerse picknick. Denk ook aan de laatste mode- en beauty trends voor de zomer! Daarnaast is het ook slim om al in te zetten op reizen: tips voor de zomervakantie in Nederland, zoals leuke campings of uitjes om te doen (met of zonder kinderen). Alles wat men deze zomer nodig heeft, en wat jij ze kunt bieden, mag vanaf nu flink ingezet worden op Pinterest!

Bruiloften

Iets wat nu on hold staat door de pandemie (niet voor iedereen trouwens), zijn bruiloften. Maar, dat betekent natuurlijk niet dat de verloofde stellen geen inspiratie opdoen voor hun toekomstige trouwerij! Mei is nu dus ook nog steeds de maand waarin je los kunt gaan met Pins uploaden die gerelateerd staan aan bruiloften. Locaties, jurken, haarstijlen, aankleding, DIY’s. Alles mag erop!

Voor de juffen en de meesters

Voor we het weten staat de zomervakantie alweer voor de deur en dat betekent: einde schooljaar! Waar er tegen die tijd vol op naar gezocht zal worden zijn: cadeautips voor juffen en meesters. Om het schooljaar leuk mee af te sluiten en ze te bedanken voor hun harde inzet.

Dus als jij een bedrijf hebt met cadeaus voor een bedankje? Ga pinnen! Heb jij een blog met leuke knutseltips voor een bedankje aan de docenten? Zet het op Pinterest! Het lijkt misschien nog een beetje vroeg, maar zoals ik al zei: tegen de tijd dat ernaar gezocht wordt kun jij er in ieder geval al wel tussen staan!

Dit vind je misschien ook interessant: hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Dit kun jij pinnen in mei!

Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb kunnen geven zodat jij lekker aan de slag kunt gaan met jouw Pins in mei! Let erop dat je natuurlijk ook jouw evergreen content (dus content dat heel het jaar door relevant is) gewoon lekker door laat draaien, maar focus je ook zeker op deze populaire onderwerpen wanneer jij hier als bedrijf of blog iets in te bieden hebt!

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Wat kun je pinnen in mei? Pinterest is een platform dat enorm goed gaat op seizoensgebonden onderwerpen, maar ook feestdagen en andere life events. Je kunt hier heel goed op inspelen! Pinterest voor beginners | pinterestmarketing | pinterest marketing | pinterest voor bedrijven | beginnen met pinterest marketing | pinterest marketing tips | geld verdienen met Pinterest | Pinterest voor bloggers | Pinterest trends
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?