fbpx

Pinterest statistieken – update juni 2021: live-statistieken

Pinterest live statistieken

Pinterest statistieken, het is me wat. We zitten nu in juni 2021 en er is wéér een grote update uitgerold: live-statistieken. (De laatste grote update was in januari 2021.) Ik moet zeggen, wel een update waar ik blij van word. De eerste indruk is goed! Een mooie toevoeging aan het platform waar ik je graag in deze blogpost meer over wil vertellen.

Pinterest statistieken update juni 2021: live statistieken

Al een tijdje stond er een melding boven de statistieken: dat ze de statistieken aan het verbeteren zijn en daardoor ook de cijfers kunnen fluctueren. Erg netjes, want als je kijkt naar hoe de vorige update ging: de cijfers waren maandenlang onstabiel en Pinterest gaf niet thuis. Pas toen de update er was stabiliseerde alles (finally).

Pinterest live statistieken

Dus, nu waren we erop voorbereid. Maar wat zat er dan precies aan te komen? Dat was nog even gissen, maar met de komst van Idee Pins (voorheen Story Pins, die helaas nog steeds niet beschikbaar zijn in Nederland), had ik verwacht dat het daarmee te maken zou hebben.

Wat er is veranderd

Tot mijn verbazing was dit dus niet zo. Wat is er dan wel veranderd? Er zijn Live-statistieken!

Met live-statistieken zie je direct wat pinners doen om zo de juiste keuzes te kunnen maken. Je kunt ook de prestaties per uur zien in de nieuwe weergave ‘afgelopen 24 uur’ – De live gegevens zijn schattingen. Doelgroepstatistieken worden nog niet ondersteund.

– Pinterest

Wat houdt dit precies in? Voorheen kon je je statistieken bekijken, maar dan miste je vaak de laatste dagen. Nu kun je van die dagen wel gegevens zien in je statistieken (maar let op, dit is dus een schatting).

Pinterest live statistieken
Zo ziet dat er dan uit. De stippellijntjes en het puntje geven de afgelopen 24 uur aan.

Maar je kunt daarnaast ook die 24 uur weer per uur bekijken – dat zijn de échte live-statistieken (wederom, dit is een realtime schatting). En dat maakt deze update in mijn ogen erg interessant.

Pinterest live statistieken
Dat ziet er dan zo uit. Dat stipje in de vorige afbeelding zie je hier weer gespecificeerd per uur.

Live-statistieken!

Waarom dit in mijn ogen deze Pinterest statistieken update, en dan met name de uurs-specificatie, interessant maakt? Wanneer je bij je statistieken van de afgelopen 24 uur naar beneden scrolt, zie je ook daadwerkelijk welke Pins er bekeken zijn. En dat is natuurlijk machtig mooie informatie voor jouw Pinterestmarketing-strategie.

Pinterest live statistieken
Onder andere deze pins zijn bij mij de afgelopen 24 uur bekeken.

Als jij aan het inspelen bent op een bepaald thema of seizoen, en je ziet dat je Pins aantrekken die dag, dan kun je daarop inspelen met eventueel extra nieuwe pins, of de pins die je later had ingepland wat naar voren te halen. Om maar een voorbeeldje te noemen.

Het is gewoon superinteressant om te zien wat er speelt op Pinterest, en dan met name met jouw Pins. Je kunt uit de Pinterest live-statistieken heel veel informatie halen! En natuurlijk kon je dat voorheen ook al als je dan keek naar – bijvoorbeeld – de afgelopen 30 dagen. Maar dit maakt het net weer een stukje specifieker.

Je kunt (zoals je gewend bent bij statistieken) ook de live-statistieken instellen op de gegevens die jij wilt. Bijvoorbeeld: impressies, bewaaracties, klikken op pins en uitgaande klikken. De live-statistieken zijn op zowel de app (mobiel) als desktop te bekijken.

Update Pinterest statistieken juni 2021: live-statistieken

Zoals je merkt, ik ben enthousiast over deze Pinterest live-statistieken! Ik zag dat de update op het moment van schrijven nog niet overal uitgerold is, maar toch is het nuttige informatie want iedereen gaat deze statistieken wel krijgen.

En dan is het nu afwachten op de Idee Pins! Ben ik nog steeds rete-enthousiast over en ik sta te popelen om ermee te starten. Dus Pinterest, laat dat de volgende grote uitrol zijn in Nederland, thank youuuu.

Heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel. Of stuur me een DM op Instagram. Ik beantwoord ze met plezier!

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Pinterest live statistieken: Pinterest is altijd aan het verbeteren! Zo is er nu ook weer een nieuwe update in de Pinterest statistieken uitgerold: Live-statistieken! Ik vertel je in deze blogpost waarom dit zo fijn is voor jouw pinterest marketing strategie! | Pinterest marketing tips | Pinterest voor beginners | Pinterest voor ondernemers | Pinterest voor bedrijven | Pinterest voor bloggers | Pinterest nieuws | Pinterest updates
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?