fbpx

Hoeveel tijd kost het inzetten van Pinterest (marketing)?

Hoeveel tijd kost Pinterest marketing?

Pinterestmarketing kost enorm veel tijd. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. Maar hoeveel tijd kost het inzetten van Pinterest eigenlijk? Ik vertel je er meer over!

Hoeveel tijd kost het inzetten van Pinterest?

Onlangs vroeg ik op Instagram wat vooroordelen of belemmeringen zijn om te starten met Pinterestmarketing, of… door te pakken op dit fantastische platform. Het was in ieder geval overduidelijk: TIJD.

De vooroordelen en belemmeringen die eruit sprongen gingen allemaal over tijd. En om deze in één soepele beweging van tafel te vegen heb ik wat leuks gedaan: ik heb letterlijk gefilmd hoe lang het mij precies duurt om een Instagrampost te maken (inclusief the whole shebang: tekst, foto, hashtags… alles!), en hoeveel tijd het mij koste om een Pin te creëren voor een bestaand stuk content, met afbeelding én geoptimaliseerde titel en omschrijving.

Bekijk het resultaat hier:

Nou ja, het zal je niet verbazen (of misschien ook wel), maar de Pin won het KEIHARD van de Instagrampost!

Wil jij starten met Pinterestmarketing? Ik geef je 5 tips!

Instagram vs. Pinterest

En misschien denk je nu: waarom vergelijk je het met een Instagrampost? Nou, omdat dit een van de meest vanzelfsprekende marketingmethode is waar ondernemers voor kiezen bij het starten of het hebben van een bedrijf. Heb jij je papiertje bij de KVK gehaald? Dan is een Instagrampagina een logische vervolgstap: de wereld moet ten slotte weten dat jij een bedrijf bent gestart!

Maar wat nu als dit platform helemaal niet zo vanzelfsprekend lijkt te zijn als je van tevoren dacht? Dat je er enorm veel tijd en energie in steekt, maar de resultaten uitblijven of niet zijn zoals je ze wilt? Dan is de tijd die je erin steekt eigenlijk enorm zonde. Toch?

Want al met al kost het gewoon tijd. Dat valt misschien niet op, omdat je ook voor je plezier op dit socialmedia-platform zit. Maar dat is misschien ook zelfs het gevaar: voor je het weet zit je minuten, of zelfs uren, te scrollen zonder er ook maar één cent mee te verdienen.

Van zichtbaarheid naar vindbaarheid

En wat nou als je die tijd steekt in een platform waar jouw mensen wél zitten? En jou dit ook nog eens tijd bespaart?  Ik zou het wel weten. 😉 

Het leukste van alles: de pins die jij maakt zijn ook nog eens maanden tot jaren zichtbaar. Ik herhaal ‘m even: maanden. tot. jaren. Dat is wel even andere koek dan die (maximaal) 24 uur die jouw Instagrampost bereikt bij een klein percentage van jouw volgers (ja, auw. Ik duw nog even wat harder in die pijn 😉 ).

Dit vind je misschien ook interessant: van zichtbaarheid naar vindbaarheid

Zoveel tijd kost Pinterestmarketing jou!

Het is duidelijk: hoeveel tijd kost Pinterest jou? Nou, een stuk minder dan je denkt én een stuk minder dan je nu kwijt bent aan Instagram. En ja, het is wel een platform dat er weer bij komt in jouw marketingstrategie. Maar begin eens klein. Ga het eerst eens uitzoeken voor jezelf en begin dan gewoon! Je zult zien dat het allemaal wel meevalt en het zelfs superleuk is om te doen.

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Pinterestmarketing kost enorm veel tijd. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. Maar hoeveel tijd kost het inzetten van Pinterest eigenlijk? Ik vertel je er meer over! Pinterest marketing voor beginners | Pinterest voor bedrijven | Pinterest voor bloggers | Pinterest voor ondernemers | starten met Pinterest marketing | Pinterest expert
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?