fbpx

Hoeveel mensen gebruiken Pinterest?

Hoeveel mensen gebruiken Pinterest

Je wilt starten met Pinterestmarketing, maar hoeveel mensen gebruiken nu eigenlijk Pinterest? Dit wil je waarschijnlijk weten om te kunnen bepalen of het überhaupt een interessant marketingmiddel is om in te zetten. Ik heb de getallen en percentages even op een rijtje gezet, die wellicht voor jou belangrijk zijn om serieus te gaan beginnen met Pinterestmarketing voor jouw bedrijf!

Hoeveel mensen gebruiken Pinterest?

Pinterest is een van de snelstgroeiende platformen die er zijn. In 2020 zijn ze, dankzij de pandemie, enorm omhooggeschoten in de cijfers. Logisch ook wel, als je je bedenkt dat de hele wereld zowat thuis is komen te zitten. Wat er gebeurde? Mensen gingen op zoek naar inspiratie, omdat ze niet stil konden zitten.

En dit was de merken in de groei. Pinterest is wereldwijd gegroeid met maar liefst 159 miljoen gebruikers! Dit zijn de actuele cijfers (februari 2021):

  • Wereldwijd zijn er maandelijks 459 miljoen Pinterestgebruikers actief.
  • In Nederland zijn er 5,34 miljoen Pinterestgebruikers per maand actief.
  • Zo’n 60% van de Pinterestgebruikers is vrouw, met de leeftijd tussen 25-54 jaar.
  • Mannelijke gebruikers zijn afgelopen jaar met 50% gegroeid.

Bron: Pinterest for business

Nog wat Pinterest feiten

Zoals Pinterest zelf zegt: wees een inspiratie voor het volgende idee. En als je Pinterestmarketing op die manier gaat benaderen, wordt het ineens een stuk leuker. Ook met de volgende Pinterest feiten in gedachten:

  • 85% van de pinners zegt dat ze naar Pinterest gaan wanneer ze met een nieuw project beginnen.
  • 98% van de pinners probeert nieuwe ideeën die ze ontdekken op Pinterest.
  • 89% van de mensen op Pinterest gebruikt dit om inspiratie op te doen voor het shoppen.

Misschien ook interessant: 6 redenen waarom je nu moet starten met Pinterest

Vind het perfecte Pintype

Op Pinterest kun je gebruik maken van verschillende Pintypes: een standaard Pin (het ‘plaatje’), een videopin en idee pins.

Je kunt jouw bedrijf onder de aandacht brengen bij jouw klanten door middel van afbeelding en video. De creativiteit die je kwijt kunt bij Pinterest is aantrekkelijk en een mooie kans om je business te laten groeien! Kijk vooral wat bij jou past.

Hoeveel mensen gebruiken Pinterest

Dus hoeveel mensen gebruiken nu eigenlijk Pinterest? Genoeg! Zoals je ziet biedt Pinterest een enorme kans om onder de aandacht te komen bij jouw doelgroep/ideale klant. Met de weet dat het een snelgroeiend platform is, is het een mooie kans om in te stappen. Zo kun jij leider zijn (en blijven) in jouw branche!

Ik ben heel erg benieuwd: heb jij al ervaring met Pinterestmarketing, of wil je juist starten? Laat het me weten in de comments!

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Hoeveel mensen gebruiken Pinterest? Hoeveel mensen gebruiken Pinterest in Nederland, en hoe zit dat wereldwijd? En welke doelgroep bereik je via Pinterest? Ik heb de Pinterest feiten op een rij gezet voor je. Pinterest voor beginners | pinterestmarketing | pinterest marketing | pinterest voor bedrijven | beginnen met pinterest marketing
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?