fbpx

Hoe zet je Pinterest in voor jouw dienstverlenende bedrijf?

Hoe zet je Pinterest in voor jouw dienstverlenende bedrijf?

We weten nu hoe je Pinterest in kunt zetten voor je online-business en je webshop. Maar hoe zet je Pinterest nu in voor jouw dienstverlenende bedrijf? Denk aan fotografen, interieur designer of therapeuten. In deze branches verkoop je namelijk niet direct een fysiek product, dus wat ga je er dan op zetten?

En ik snap dat deze vraag gesteld wordt. Om Pinterest te laten werken, kost het best eventjes wat moeite en tijd om het optimale resultaat te behalen. En bij een online-business of webshop ben je hierin grotendeels verzekerd van succes (mits goede strategie), maar gaat het ook voor jou werken?

Onlangs vertelde ik over de grote veranderingen die hebben plaatsgevonden op Pinterest, en waar je nu op moet letten met jouw Pinterest-strategie. Ben je helemaal nieuw in de wereld van Pinterestmarketing? Lees dan dit artikel: 6 redenen waarom jij nu moet starten met Pinterest.

Creëer content die jouw doelgroep gaat helpen

Jouw doelgroep (of ideale klant) zit op Pinterest omdat ze geïnspireerd willen worden óf om geholpen te worden met hun probleem/verlangen. En dit doen ze vaak al in een heel vroeg stadium: wanneer ze plannen hebben voor de toekomst. Aan het begin van die plannen, willen ze niets liever dan al een stapje dichterbij de oplossing van hun probleem, of verlangen komen. Wat doen ze dus? Ze gaan op zoek naar hoe ze dit probleem kunnen oplossen, of hoe ze bij dat verlagen kunnen komen.

Wanneer jouw ideale klant weet dat hij/zij gaat trouwen (bijvoorbeeld), dan gaat diegene al in een vroeg stadium op zoek naar inspiratie voor trouwfoto’s. Hetzelfde geldt voor een tuinverbouwing: mensen zijn op zoek naar inspiratie, om het idee in hun hoofd meer vorm te geven én het te realiseren.

Ik ben daar het levende voorbeeld van: onze droom is om een prachtige, luxe overkapping te plaatsen in de tuin. Momenteel heb ik een (privé)bord vol met de overkappingen die we mooi vinden, en een voorbeeld zijn van hoe wij het zelf willen hebben. Ook heb ik al op de websites gekeken. Het is nu nog niet van toepassing, maar ik heb al precies in mijn hoofd welk bedrijf wij gaan contacteren wanneer die overkapping er komt. (eerst nog even 20K sparen. 😉 )

Dat is dus hét bedrijf dat ons een stap dichterbij ons verlangen laat komen, en waarvan ik geen besef had dat het bedrijf überhaupt bestond. Maar door de beelden die ze plaatsen op Pinterest, heb ik gelukkig kennis met ze kunnen maken én wil ik graag een investering bij ze doen in de toekomst.

Lees ook: Hoe zet je Pinterest in voor jouw online-business?

Zet jezelf weg als expert in jouw niche

En dat voorbeeld was gelijk een mooi bruggetje naar dit punt. Welke content kun jij creëren, zodat jouw doelgroep jou als expert ziet in jouw niche? Waarom kiezen ze jou, boven je ‘concurrent’?

Bedenk manieren waarop je content kunt presenteren als dé expert. Serve jouw doelgroep met jouw expertise zodat je een onuitwisbare indruk achterlaat. Dat is namelijk het begin van de klantenreis en het proces naar de oplossing van hun probleem of verlangen.

Nog even over die overkapping: toen ik op de website terechtkwam, zag ik direct diezelfde overkapping die ik had gevonden op Pinterest (de juiste URL zat eraan vast!). Plus nóg 10 foto’s van diezelfde overkapping in andere hoeken, met extra details en in een compleet overzicht van de tuin (visualisatie). Door de extra content die erbij stond, waarin ze hun expertise lieten zien én een tone of voice uitdroegen waar ik direct een verbinding mee had, was het voor mij al snel compleet: ik had gelijk een idee welke prijscategorie ik aan moest denken, wat hun werkwijze is én hoe ik met ze in contact kan komen. Dat is alles wat ik wilde weten, dat is het proces naar mijn verlangen die ik graag met hen aan zou willen gaan.

Focus je op die verbinding

En zo pakte ik, wederom met die overkapping, het laatste puntje mee: zorg voor verbinding. Je kunt prachtige overkappingen maken, die van je scherm af spatten, maar wanneer er niks meer dan een foto te vinden valt met een knop: vraag een offerte aan, kan ik je garanderen dat je heel veel van jouw ideale klanten misloopt.

Waarom? Omdat de verbinding ver te zoeken is. Je bent niet meer dan een ‘bedrijf’ voor jouw ideale klant, en mensen willen méér dan een bedrijf die (bijvoorbeeld) een overkapping maakt. Ze willen voor het bedrag dat ze betalen, ook verbinding hebben met de persoon erachter, de branding. Anders kunnen ze ook net zo goed naar een ander gaan. En dit geldt zéker voor een dienstverlenend bedrijf, waar meestal grote investeringen plaatsvinden.

Daarom is content zó belangrijk. Het wordt vaak onderschat, maar content zorg voor alle elementen die ervoor zorgen dat jouw ideale klant met liefde in je investeert: expertise en verbinding. Dát is de oplossing voor hun probleem of verlangen.

Laat zien waar je bedrijf voor staat, hoe je werkwijze is, wat je prijzen zijn. Creëer content en laat jouw tone of voice zien. Dien je ideale klanten met dat beetje extra, waardoor zij die expertstatus en verbinding gegarandeerd zullen voelen.

Moet je daarom wat meer in je toetsenbord kruipen? Ja. Maar bedenk wat het je op gaat leveren, in combinatie met Pinterestmarketing: slimme groei en meer converterende klanten.

Lees ook: Hoe zet je Pinterest in voor webshop?

Dus, ga aan de slag met het inzetten van Pinterest voor jouw dienstverlenende bedrijf!

Dit waren mijn tips over hoe jij Pinterest kunt gaan inzetten voor jouw dienstverlenende bedrijf. Ik ben heel benieuwd of dit artikel je op weg geholpen heeft, en of het eye-openers heeft opgeleverd! Laat het me weten in de comments, of stuur me een DM op Instagram.

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?