fbpx

Hoe zet je Pinterest in tijdens de feestdagen?

Pinterest tijdens de feestdagen

Pinterest tijdens de feestdagen… een match made in heaven! Ik noem Pinterest vaak gekscherend het seizoensplatform, maar eigenlijk is het gewoon de dikke vette waarheid. Pinterest gaat héél erg goed op seizoenen, life events en feestdagen. En jij kunt daar met jouw bedrijf van profiteren!

Klink goed toch, veel verkeer naar jouw website trekken rond de feestdagen? Dat dacht ik ook. Maar, zo makkelijk als ik het nu schrijf werkt het natuurlijk niet. Ik vertel je in deze blogpost waar je op moet letten, en wat je moet doen om Pinterestsucces te kunnen ervaren tijdens de feestdagen!

Gebruik jij Pinterest nog niet voor jouw bedrijf? Ik geef je 6 redenen waarom jij dat wel zou moeten doen!

Pinterest loopt voor op de realiteit

Moet jij ook stiekem lachen als je de kruidnoten in de winkels ziet liggen wanneer de zomervakantie net voorbij is? Heel veel mensen vinden het te gek voor woorden, maar dit is nou eenmaal hoe het werkt. Steeds eerder gaan we ons voorbereiden op feestdagen en seizoenen. Je koopt je winterjas ook niet pas als het vriest, daar ben je van tevoren al mee bezig. Zo ook die kruidnoten, je kunt ze alvast maar in huis hebben. 😉

En in de winkels is het eigenlijk al ‘normaal’ geworden dat je ruim van tevoren shopt voor andere seizoenen. Online werkt het eigenlijk net zo! Mensen zijn ruim van tevoren bezig met de voorbereidingen op de feestdagen, en dat zie je terug in de statistieken.

Sinds een aantal maanden heeft Pinterest ‘trends’ uitgerold. Helaas alleen nog beschikbaar voor de US, UK en Canada. Maar het is interessant om te zien wat er gebeurt, zeker omdat je zoekgedrag wel kunt vergelijken met Nederland.

Je ziet hier dat ik de trend ‘Halloween’ heb opgezocht. Vanaf maart worden alweer de eerste zoekopdrachten uitgevoerd, maar in juli zie je een duidelijke stijging. In september ontstaat er een enorme piek en vanaf begin oktober dalen de zoekopdrachten weer (dan is alles waarschijnlijk al in huis 😉 ), om na begin november helemaal af te zakken.

Nu hebben wij in Nederland niet echt in deze mate te maken met Halloween, maar dan zie je een beetje wat deze trend laat zien.

Hier zie je een overzicht van ‘christmas’. Wederom beginnen de eerste kerstgekkies in maart, maar vanaf de zomer begint men echt te zoeken. In oktober stijgt dit sneller en in november/december zie je een énorme piek. Mensen zijn volle bak op zoek naar inspiratie op Pinterest tijdens de feestdagen.

Inspelen op zoekgedrag

Zoals je ziet moet je er dus op tijd bij zijn, als je gevonden wilt worden met jouw gerelateerde content op Pinterest. En dit jaar is het nog anders dan anders. Ze zien bij Pinterest dat het zoekgedrag eerder dan ooit plaatsvindt. Hou rekening met zo’n 2 maanden, dat je voor moet lopen op de realiteit.

Dat betekent dus dat jij 2 maanden van tevoren moet beginnen met jouw relevante content online zetten! En dat voelt voor veel mensen soms een beetje onnatuurlijk, maar na bovenstaand te hebben gelezen snap je nu denk ik wel waarom. Er zijn twee redenen waarom je absoluut zo vroeg zou moeten starten:

  1. Door het vroege zoekgedrag is het mogelijk dat jouw content direct opgepikt wordt.
  2. Doordat Pinterest vaak wel even nodig heeft om jouw content te indexeren, is jouw content na een aantal weken optimaal vindbaar wanneer de piek in zoekgedrag plaatsvindt!

Onweerstaanbare content

Zonder onweerstaanbare content geen Pinterestmarketing. Want je kunt nog zo goed de trucjes beheersen om hoog te komen in Pinterest, als jouw content flut is bereik je nog niet wat je wilt.

Daar hamer ik altijd op. Jouw content (blog, landingspagina, e-book – whatever!) moet altijd jouw expertise kunnen laten zien en verbinden met jouw lezer (jouw ideale klant/doelgroep). Alleen dan blijven ze namelijk hangen, en willen ze in de toekomst meer van jou!

Doe onderzoek!

Weet goed wat jouw ideale klant/doelgroep wil lezen. En als je dat eenmaal weet: doe een klein zoektermenonderzoek op Pinterest! Wanneer jij in de zoekbalk een woord typt over het thema waar jij over wilt schrijven, dan vult Pinterest dit aan met populaire zoektermen. Kijk wat relevant voor jou is en… schrijven maar!

Mensen zijn op zoek naar kerst trends van 2020, cadeautips voor kerst, tips voor het decoreren van hun boom, leuke uitjes tijdens de kerst en ga zo maar door… mensen zijn in ontdekkingsmodus en zoeken naar van álles over kerst.

En jij kunt daar dus tussen staan met jouw bedrijf, en jouw onweerstaanbare content!

Pinterest tijdens de feestdagen: grijp je kans!

Denk goed na hoe jij als bedrijf in kunt spelen op de vragen die jouw ideale klant/doelgroep heeft. Heb jij producten te koop waarmee jij tijdens de kerst kunt gaan pieken? Ga aan de slag! (Lees hier meer over hoe je Pinterest in kunt zetten voor jouw webshop of dienstverlenend bedrijf.)

Ben jij blogger en heb je veel mooie kerstcontent in de planning staan? Begin alvast in november en grijp je kans: jij kunt een leider worden en autoriteit op zoektermen krijgen, tenzij je vroeg inzet!

Heb jij een online-business en heb je een te gek aanbod tijdens de feestdagen, waar jij jouw ideale klant mee kan helpen? Maak er content over en deel het op Pinterest! (Lees hier meer hoe je Pinterest in kunt zetten voor jouw online-business)

Bonus tip

Heb jij al content online staan over de feestdagen van voorgaande jaren, maar is het nog steeds relevant voor jouw ideale klant/doelgroep? Hergebruik die content en maak nu al Pins voor die content! Pinterest zal deze content als ‘nieuw’ oppakken en het voorschotelen aan jouw ideale klant/doelgroep, terwijl jij er niets meer aan hoeft te doen! Win-win situatie!

Liefs,

Milou

Jij kunt met jouw bedrijf profiteren van Pinterest tijdens de feestdagen. Genereer meer verkeer via Pinterest tijdens kerst, Sinterklaas en andere feestdagen. | Pinterest marketing | Pinterest voor beginners | Pinterest voor bedrijven | groeien met Pinterest

Bewaren op Pinterest? Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?