fbpx

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest? Op Pinterest ga je toch alleen op zoek naar inspiratie voor een nieuw kapsel en dingen voor in huis? Klopt, maar je kunt als bedrijf ook zeker geld verdienen met Pinterest! En ik ga je er in deze blogpost alles over vertellen.

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Nu moet ik je misschien een klein beetje teleurstellen als je hier bent om ‘snel’ geld te verdienen, of om online een beetje bij te beunen. 😉 Zo makkelijk gaat het niet. Sterker nog, ik sta daar absoluut niet achter. Pinterest is een platform dat bol staat aan inspiratie en positiviteit. Als hier heel veel mensen alleen maar aanwezig gaan zijn om zich te richten op de moneyz, dan gaat de lol er een beetje vanaf (en zal de spamfilter je ook snel bereiken).

Maar goed, deze blog heet ‘Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?’. Dus hóé kun je er dan voor zorgen dat je toch geld gaat verdienen? Ik heb drie manieren voor je:

Ben jij benieuwd of Pinterestmarketing geschikt is voor jouw bedrijf, en heb je geen idee waar je moet beginnen óf hoe je hiermee moet groeien? Ik help je op weg tijdens mijn gratis Pinterest vierdaagse!

1. Verkoop jouw diensten

Ben jij een online-ondernemer of heb je een dienstverlenend bedrijf? Pinterest is een perfect platform om in contact te komen met jouw doelgroep of ideale klant! Een onwijs sterk middel voor jouw marketing. Je moet Pinterest zien als een kennismaking, of wel de top van jouw funnel.

Pinterest is het anti-jou platform, als het gaat om marketing. Het gaat er niet om jou, het gaat om jouw ideale klant of doelgroep. Zij zijn hun toekomst aan het plannen op Pinterest en zijn daardoor grotendeels bezig om hun pijnen of verlangens te bevredigen. Ze zijn dus op zoek naar een oplossing. De oplossing die jij ze, met jouw fantastische content en diensten, te bieden hebt!

Lees ook: Hoe zet je Pinterest in voor jouw online-business?

Maar, het is dus een kennismaking. Mensen kennen jou niet wanneer ze op zoek zijn op Pinterest. Ze hebben vaak wel een idee van wat ze zoeken, maar weten het nog niet precies. Op het moment dat ze het platform verlaten en op jouw website terechtkomen, dan is het jouw tijd om te shinen. Jij hebt hier de volledige controle over!

Laat zien wie je bent, dat jij de expert bent en zorg voor verbinding zodat mensen alleen maar méér van je willen. Dit doe je door middel van steengoede content. Je gaat jouw doelgroep/ideale klant fan van je maken, zodat ze uiteindelijk terecht komen bij jouw einddoel: verkopen!

Lees ook: Hoe zet je Pinterest in voor jouw dienstverlenende bedrijf?

2. Verkoop jouw producten

Heb jij een webshop? Get your ass on Pinterest! Maar echt, twijfel niet langer en start met Pinterest! De meest populaire Pins bevinden zich in de categorieën fashion, eten & drinken, interieur en baby & kinderen. Zou toch tof zijn als jij daartussen zou staan, niet?

Maar als je er eenmaal aanwezig bent om Pinterest als onderdeel van jouw marketing in te zetten, zorg ervoor dat je het dan goed doet: dump niet al jouw producten online zonder er verder ooit nog naar om te kijken. Nee, zorg ervoor dat je een totaalplaatje voor jouw potentiële klanten creëert: mensen kopen nou eenmaal resultaat.

Wees dus lekker creatief en ga aan de slag met het totaalplaatje! Bereik jouw doelgroep door ze net wat meer te geven en echt de transformatie van jouw producten uit te lichten (bijzaken kunnen ze zelf wel zien 😉 ). Je zult zien dat wanneer jij kunt laten zien waarom jouw producten het probleem of verlangen gaan oplossen, je veel sneller verkoopt!

En je weet het hè: Pinterest is all about de mooie foto’s. Zorg ervoor dat jij visueel aantrekkelijk beeldmateriaal gebruikt en niet alleen jouw standaard-witte-achtergrond-productfoto’s. Totaalplaatje! Remember? 😉

Lees ook: Hoe zet je Pinterest in voor jouw webshop?

Verkoop jij als online-business of dienstverlenend bedrijf digitale producten? Dan is Pinterest ook een uitgelezen kans om meer aandacht voor jouw producten te krijgen! Denk bijvoorbeeld aan jouw e-book, checklists, mini-cursussen etc. Weggevers (gratis, dus) kun je ook heel mooi op Pinterest zetten: dat sluit weer mooi aan op die ‘kennismaking’.

3. Bloggen en affiliate marketing

Bloggers zonder Pinterest, bestaan ze nog? Helaas wel, ja. (En ik hoop stiekem dat een blogger dit leest, want weet dan: dit is het moment om te gaan starten!) Pinterest is voor een blogger dé kans om die fantastische content onder nog véél meer ogen te krijgen.

We zijn tegenwoordig zó gefocust op social media. Likes en volgers zijn het enige waar we nog mee bezig zijn, maar het is allemaal content voor de korte termijn. 24 uur, en je bent alweer verdwenen uit de feed van Instagram. Nou, en daar gaat al je harde werk. Je hebt uren in een blogpost gestopt, gevolgd door je promotieteksten voor de socialmedia-kanalen en mensen zijn je na 24 uur alweer vergeten. Zuur, toch!? (Ik ken het als geen ander, frustrerend als wat.)

Wist je dat Pinterest een visuele zoekmachine is, en geen social media? Dat betekent dat – net als op Google – jouw content – waar jij zó hard je best op hebt gedaan – zichtbaar blijft voor maanden tot jaren. Maanden. Tot. Jaren.

Dat betekent dat iedere Pin die jij maakt, die aansluit op de content/blogs die jij maakt, een kans is om op lange termijn gevonden te blijven worden. Hoe vet is dat! En reken maar uit, als je al een tijdje bezig bent. Gegarandeerd een enorme stijging in bezoekers (wat natuurlijk weer superaantrekkelijk is voor de adverteerders).

Als jij dan ook nog eens affiliate marketing inzet in jouw blogs, dan is het helemaal een win-win situatie. Meer bezoekers betekent ook een grotere kans op veel meer omzet via jouw affiliate-netwerken! Gebruik je nog geen affiliate in je blogspost? Dan is dat absoluut aan te raden. Zeker wanneer jouw blog een enorme groei gaat doormaken door Pinterest, je laat anders enorme kansen (en veel geld) liggen!

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Nu ik dit voor de zoveelste keer typ en mijn verhaal heb gedaan, denk ik dat geld verdienen dóór Pinterest passender is. Pinterest is namelijk een middel om meer geld te verdienen voor zowel een online-business, dienstverlenend bedrijf, webshop of blogger, en moet geen doel an sich zijn.

Maar ik hoop dat ik je heb laten zien dat er wel enorme kansen voor je klaarliggen op dit platform. Pinterestmarketing is enorm stijgende in Nederland (en momenteel zijn er 5 miljoen Nederlandse gebruikers actief op dit platform!), dus stap in de trein voor het te laat is! 😉

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest? Wil jij weten hoe je geld kunt verdienen met Pinterest? Ik vertel je er meer over in mijn blogpost! Pinterest voor beginners | pinterestmarketing | pinterest marketing | pinterest voor bedrijven | beginnen met pinterest marketing | pinterest marketing tips | geld verdienen met Pinterest | Pinterest voor bloggers
Delen:

2 Reacties

 1. Sanne
  april 26, 2021 / 18:17

  Interessante blog! Vraag uit nieuwsgierigheid, is het eigenlijk toegestaan om directe affiliate links onder pins te plaatsen?

  • Milou
   Auteur
   april 26, 2021 / 21:39

   Ja dat kan! Maar dan moet je goed uitzoeken bij het affiliatenetwerk of ze een samenwerking hebben met Pinterest. Ik weet dat een aantal grote netwerken er al mee gestopt zijn en dat Pinterest ook niet superfan is van direct inzetten van affiliate. Gaat een beetje aan het doel voorbij: dan wordt het eerder pinnen om direct te verdienen in plaats van te inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?