fbpx

Hoe begin je met Pinterest marketing?

Hoe begin je nu eigenlijk met Pinterest marketing? Wil jij starten met Pinterest en stel je het alleen maar uit omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen? Zonde! Pinterest marketing kan het jou en jouw bedrijf een stuk makkelijker maken. In deze blogpost vertel ik je hoe je kunt beginnen zodat jij op je gemak kunt bekijken of Pinterest marketing iets voor jou is.

Hoe begin je met Pinterest marketing?

Een nieuw platform kan veel vragen oproepen, of juist de drempel om te beginnen gigantisch hoog maken. Daarom besloot ik om een video te maken met wat laagdrempelige tips, zodat jij in ieder geval jouw begin kunt maken op dit fantastische platform!

Bekijk de video hier (tekst gaat verder onder de video):

Wanneer je de video hebt bekeken kun je opgelucht ademhalen. Het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Verdiep je meer in Pinterest marketing

Hoeveel gebruikers heeft Pinterest eigenlijk in Nederland, en wereldwijd? Ga op het platform zelf op onderzoek uit of er content te vinden is over jouw branche of niche, en ga bedenken hoe jij jouw plekje hiertussen gaat claimen vanaf nu.

Verdiep je in de mogelijkheden die Pinterest te bieden heeft. Je kunt Pinterest marketing namelijk op verschillende manieren inzetten. Een webshopeigenaar zet Pinterest weer anders in dan een online-ondernemer of dienstverlenend bedrijf.

Op mijn blog kun je heel veel artikelen vinden die al heel veel vragen over Pinterest marketing zullen beantwoorden.

Content

Content is cruciaal voor Pinterestmarketing. Heb jij nog helemaal geen content? Dan heeft het nog niet zoveel zin om nu al te starten met Pinterest marketing. Wacht er nog even mee, en ga je focussen op het creëren van content voor jouw bedrijf.

De grootste misvatting die wordt gedaan als het gaat om content in combinatie met Pinterest marketing, is dat je alleen maar blogs kunt inzetten. Dit is niet zo. Sterker nog, je kunt alle content die jij creëert gebruiken (mits relevant). Wat dacht je van Podcastafleveringen? Of Instagramposts?

Lees hier meer over de kracht van Pinterest en goede content!

Doe een zoektermenonderzoek

Wat heb je aan pins uploaden als ze niet gevonden worden? Pinterest is een visuele zoekmachine (ontdekkingsmachine, zoals Pinterest het zelf noemt). Dat betekent dat jij veel invloed uit kunt oefenen op jouw eigen vindbaarheid!

Wellicht klinkt een zoektermenonderzoek erg overweldigend in jouw ogen, zeker wanneer je nog moet beginnen met Pinterest marketing. Begin klein. Ga eens kijken op het platform wat er zich allemaal afspeelt en hoe er gezocht wordt. Welke zoektermen worden vaak gebruikt (die worden automatisch aangevuld door Pinterest)?

Dit vind je misschien ook interessant: weinig volgers op Pinterest? Geen probleem!

Account aanmaken/optimaliseren

Heb je de voorgaande punten helder voor jezelf? Dat kun je aan de slag gaan met het inrichten van een Pinterestprofiel. Een businessaccount.

En ik zeg specifiek businessaccount omdat je daarmee toegang krijgt tot veel meer features, waaronder de belangrijkste: statistieken! Je wilt natuurlijk wel weten hoe jouw Pins presteren als je aan de slag bent gegaan met jouw Pinterestmarketing-strategie. 😉

Stel een profielfoto in van jouzelf, mensen willen werken met mensen, niet met logo’s. Laat in jouw profielbio zien wie jij bent en wat je doet, en vergeet ook zeker geen zoektermen te gebruiken!

Maak als laatste borden aan die aansluiten bij jouw branche en Pinterestmarketing-strategie, en je bent good to go!

Hoe begin je met Pinterest marketing?

Ik hoop dat ik je met deze stappen in heb kunnen laten zien dat starten met Pinterest marketing niet moeilijk hoeft te zijn. Je moet alleen even weten waar je moet beginnen! Stap voor stap, en het zal je vanzelf allemaal duidelijker worden.

Deze enorm creatieve en simpele manier van marketing gaat het groeien van jouw bedrijf alleen maar leuker maken. Pinterest is een hard groeiend platform, stap in die trein!

Liefs,

Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Wil jij starten met Pinterest en stel je het alleen maar uit omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen? Zonde! Pinterest marketing kan het jou en jouw bedrijf een stuk makkelijker maken. In deze blogpost vertel ik je hoe je kunt beginnen zodat jij op je gemak kunt bekijken of Pinterest marketing iets voor jou is. Pinterest voor beginners | Pinterest voor ondernemers | Pinterest voor bedrijven | Starten met pinterest
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?