fbpx

6 redenen waarom jij nu moet starten met Pinterest

starten met Pinterest

Starten met Pinterest is mijn best bewaarde geheim geweest van 2019. Of nou ja, het is natuurlijk geen geheim. Maar velen weten niet dat ik vorig jaar (achter de schermen) Pinterest zo strategisch heb ingezet, dat ik inmiddels een flink bereik heb en daardoor een continue stroom aan bezoekers naar mijn blog trek!

In juni 2019 ben ik mijn Pinterestaccount serieus gaan oppakken voor mijn bedrijf. Ik ging aan de slag met een strategie en merkte dat dit al heel snel voor mij werkte. Doel: meer bezoekers naar mijn blog en uiteindelijk ook verkopen voor mijn bedrijf milousmit.nl. Net voor mijn zwangerschapsverlof had ik een bereik van meer dan 900K, maar doordat ik door mijn zwangerschapsverlof en de andere omstandigheden niks meer aan Pinterest heb gedaan, is dit afgezakt en fluctueert het rond de 500K (nou poeh zeg, 500K is natuurlijk niks. Haha, grapje. 😉 ) en ben ik aan het werk om weer te groeien!

Onlangs liet ik hier iets over doorschemeren op mijn Instagramaccount. De vraag was of ik hier wat meer over moest gaan delen en het antwoord was unaniem: JA! Dus, u vraagt, wij draaien. Mijn eerste artikel over Pinterest!

Laten we beginnen met de basis: waarom zou jij vandaag nog moeten starten met Pinterest?

Pinterest is een zoekmachine

Say what!? Waar heel veel mensen denken dat Pinterest wederom een socialmedia-platform is, zit dat dus even wat anders. Pinterest is gewoon een grote visuele zoekmachine!

Wellicht gebruik je Pinterest privé; wat doe je er dan voornamelijk mee? Op zoek naar mooie kapsels, trends voor de babykamer of voor de nieuwe achtertuin? Je leest het al: op zoek naar. Echt een zoekmachine, dus!

Ik ben dol op SEO (dankzij Gabriëlla), want je kunt – door de regels te volgen – je eigen positionering creëeren in Google. Hetzelfde geldt voor Pinterest: houd je aan de regels, gebruik goede en duidelijke zoektermen en je staat zo bovenaan met jouw pin.

Content blijft veel langer bestaan

Ik had het hierboven al even over ‘jouw pin’. En nu denk je misschien dat jouw pin iets is wat jij gerepind hebt op een van je inspiratieborden, maar dat bedoel ik niet.

Je kunt namelijk heel makkelijk zelf pins uploaden op Pinterest. En op dit vlak wordt het interessant voor bloggers en bedrijven; want wist je dat de levensduur van een pin véle malen hoger ligt dan content op andere socialmedia-kanalen? Waar jouw content op Facebook en Instagram maar een aantal uur on top of mind is, kan dat bij Pinterest maanden tot járen zijn.

Neem nu mijn ‘Leuke achtergronden voor je telefoon‘-pin. Hij stond al even online, maar toch werd hij rond Pasen ook nog steeds heel goed gevonden en gedownload.

Heel veel bezoekers

Doordat jouw content zo lang blijft circuleren op Pinterest (zeker wanneer er een pin viral gaat!), levert dit jou enorm veel extra bezoekers op.

Het zit namelijk zo: wanneer jij een eigen pin ontwikkelt met een aantrekkelijke (eigen) branding, de juiste zoektermen, een goede omschrijving en je websitelink, is de kans groot dat deze opgepikt wordt door andere pinners. Wanneer deze pin continu gerepind wordt, krijgt jouw pin een steeds groter bereik met steeds meer kansen om op geklikt te worden door mensen.

Kijk maar eens naar onderstaande pin (sorry voor de slechte kwaliteit). Ik maakte ‘m vorig jaar om meer verkeer naar mijn artikel over ‘boeken lezen in de zomervakantie‘ te krijgen. Binnen een dag werd hij supergoed opgepikt (zie onderstaande foto, dit waren de statistieken binnen één dag!) en vervolgens ging hij viral. Ik heb binnen een paar dagen duizenden bezoekers binnengekregen via Pinterest, door die ene pin.

Ik merk nu het weer lekkerder weer begint te worden (en er heel veel mensen iets om handen willen hebben door de crisis), er weer meer bezoekers binnenkomen via deze pin – over die levensduur gesproken. 😉

Starten met Pinterest

En zo kun je dus voor ieder artikel (of voor iedere dienst of product) een bijpassende pin maken, die voldoet aan de eisen van Pinterest. Het is een supermakkelijke manier om aan meer bezoekers (of klanten) te komen!

Maar ook veel inspiratie

Weet ik even niet hoe ik iets moet aanpakken voor mijn blog of bedrijf? Dan zoek ik meestal via Pinterest. Het wiel is hier al uitgevonden, en omdat ik visueel kan zoeken heb ik snel gevonden wat ik zocht.

Daarnaast raak ik altijd enorm geïnspireerd door Pinterest. Want terwijl ik aan het zoeken ben, of gewoon voor de lol zit te pinnen, kom ik altijd dingen tegen die me inspireren. Zo is de babykamer van Deen deels ontstaan door Pinterest en weet ik inmiddels heel veel van Pinterest dóór de artikelen die op Pinterest staan.

Maar vergeet ook niet de plaatjes om bij weg te dromen: de prachtige seizoenen, landschappen, huizen, babykamers, haarstijlen, outfits en leuke achtergronden. You name it, Pinterest heeft het!
Ik heb ook altijd alle traktaties en de nodige activiteiten voor mijn kinderen van Pinterest af gehaald. Het is echt een geweldige zoekmachine!

Geld verdienen met Pinterest

Wist je dat je ook geld kunt verdienen met Pinterest? Uiteraard kun je klanten werven voor jouw bedrijf, via Pinterest (die jou dan geld opleveren). Maar dat bedoel ik niet. Ik heb het over affiliate toepassen op Pinterest!

Voor affiliatemarketing raad ik je aan om via een website/blog te werken. Wanneer je je aansluit bij verschillende affiliateprogramma’s zoals Awin, Creative Market, LinkPizza of bol.com, kun je zo aan de slag met affiliate delen in jouw pins.

Ook hiervoor geldt weer: de levensduur van jouw pins is lang. Ze kunnen makkelijk gevonden blijven worden en daardoor blijven de links in jouw blogposts naar de producten ook altijd toegankelijk. Wanneer mensen iets kopen via de link van jouw affiliatelink, ontvang jij hier een percentage over (van ál die producten die jij dus online zet!).

Let op: affiliatemarketing heeft een lange adem nodig, en is in Nederland nog lang niet zo populair als in Amerika (helaas). Maar er valt wel een leuk bedrag mee te verdienen als je hier consistent mee bezig bent.

En gewoon veel plezier hebben

Ik heb in Pinterest ook heel erg veel plezier. Op een of andere manier is dit het enige platform dat ik consistent kan bijhouden (en jullie kennen mij, radiostiltes all the way op mijn blog, al jaren!) en waar ik ook een heel groot bereik heb weten te creëeren. Dat geeft natuurlijk een boost, als je een strategie toepast die werkt en voor je blíjft werken.

Daarnaast vind ik het heerlijk om mooie afbeeldingen te maken voor mijn pins. Ik heb een herkenbare branding op Pinterest, die ik nu langzaam een beetje aan het ombuigen ben (aangezien de huisstijl van mijn website ook veranderd is). Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en ik vind het leuk om steeds een beetje te tweaken. Kijken wat werkt, en wat niet.

Dus, ga jij starten met Pinterest?

Dik 1000 woorden verder, maar mijn eerste artikel over Pinterest staat. En ik hoop dat deze redenen jou zin hebben gegeven om te starten met Pinterest! Want zeker voor een blog of bedrijf liggen hier heel veel kansen.

Ik heb nog zoveel meer te vertellen over dit fantastische platform. Bij het schrijven van deze blogpost merkte ik dat ik een beetje moeite heb om echt bij die basis te blijven (die hopelijk begrijpelijk is voor iedereen). Het liefst leer ik jullie stuk voor stuk hoe ik mijn strategie heb toegepast vorig jaar, en duiken we gelijk de diepte in. Maar dat ga ik niet doen. 😉

Ik zal zo nu en dan steeds een beetje meer delen over mijn Pinterestreis. Maar als je al meer wilt weten en een vraag hebt, of graag wilt dat ik jou help met jouw strategie; stuur me dan vooral een mailtje (info@milousmit.nl).

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Delen:

2 Reacties

 1. april 17, 2020 / 11:48

  Ah wat een heerlijk artikel Milou!
  Ik krijg nu ook zin om hier eens goed voor te gaan zitten en het op te gaan pakken:). Dus wie weet trek ik je nog wel even aan je mouw… hahah!

  • Milou
   Auteur
   april 20, 2020 / 10:33

   Jaa, wat leuk Fleur! Laat maar weten, ik help je graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?