fbpx

5 dingen die jij niet hoeft te doen op Pinterest

5 dingen die je niet hoeft te doen op Pinterest

Wil jij een goede move maken met jouw Pinterestmarketing-strategie, dan zijn er een aantal dingen die je niet moet doen op Pinterest. Een aantal hele simpele dingen, die enorm zonde zijn van jouw tijd en energie. Dingen die je misschien nog niet wist, maar dan zit je dus aan het goede adres. 😉

5 dingen die jij niet hoeft te doen op Pinterest

Pinterestmarketing is een enorm krachtige vorm van marketing die jouw bedrijf een boost kan geven waar jij nog maanden tot jaren plezier van kunt hebben. Maar, dan moet je het wel op de juiste manier doen. En het kan overweldigend zijn. Er zijn zoveel dingen die je moet instellen, waar doe je nou het beste aan?

Daar gaan we het vandaag niet allemaal over hebben. Waar we het wel over gaan hebben zijn 5 dingen die jij in ieder geval over kunt slaan, zodat je je tijd kunt stoppen in dingen die er wél toe doen.

Ben jij nieuw met Pinterestmarketing? Lees mijn blog met 5 tips voor het starten met Pinterestmarketing!

Selfies posten

Pinterest is een visuele zoekmachine, ook wel ‘ontdekkingsmachine’ – zoals ze het tegenwoordig zelf noemen. Pinterest is dus géén social media. Ik herhaal: géén social media.

Je hoeft dus ook geen selfies te posten op dit platform, want raad eens? Niemand zit erop te wachten. Evenals dat het niemand iets interesseert wat jij die dag hebt gedaan. Dat mag je dus mooi op Instagram posten, maar op Pinterest is het zonde van je tijd.

Mensen op Pinterest zijn namelijk op zoek naar de oplossing voor hun probleem of verlangen. Ze zijn op zoek naar iets, en weten nog niet precies wat. Dat precieze, gaan ze vinden op Pinterest. Maar, met alle respect, dat is dus niet jouw selfie.

Hoe prachtig die foto ook is, het is echt zonde van jouw tijd en energie om het op Pinterest te uploaden. De foto gaat hoogstwaarschijnlijk niets doen. Je kunt die energie beter stoppen in een mooi stuk content waar je mensen mee helpt, of een onweerstaanbare Pin maken waar je mensen wél mee aantrekt.

Bordomslagen maken

Ken je dat, dat je weleens op een profiel komt en denkt: wow, wat een prachtige omslagen heeft diegene! Wat ziet het er allemaal Pinterest perfect uit hier! 😉

Als je er tijd voor hebt, you do you. Als je zin hebt om uren te besteden aan het maken van plaatjes waardoor jouw account meer naar jouw smaak ingericht is, doen! Maar heb je er geen tijd voor (of geen zin)? Laat het alsjeblieft achterwege.

Bordomslagen doen namelijk helemaal niets voor jouw Pinterestmarketing-strategie. Ze zorgen er niet voor dat je beter gevonden wordt, en ze zorgen er ook niet voor dat mensen langer blijven hangen op jouw profiel. Ja, misschien ook wel, omdat ze verbaasd zijn dat het er mooi uitziet. Maar of het je extra klanten oplevert? Nah.

Verkeerd pinformaat gebruiken

Heb jij mooie horizontale foto’s gemaakt voor jouw blog? Super! Ze komen tussen de teksten op jouw website mooi tot hun recht, maar op Pinterest niet. Wist je dat Pinterestgebruikers voornamelijk appgebruikers zijn? Om de optimale visuele beleving te krijgen (en te creëren) wordt er gebruik gemaakt van staande foto’s.

De verhouding van een ideale pin is 2:3 (bijvoorbeeld 1000 x 1500 pixels). Iets korter mag, langer liever niet want dan wordt hij afgekapt.

Heb je dus zo’n mooie horizontale foto? Creëer dan via (bijvoorbeeld) een Canva-template een pin volgens de optimale beleving met jouw foto. Moeilijker kunnen we het niet maken, makkelijker wel!

5 dingen die je niet hoeft te doen op Pinterest (1)

Een verkeerd formaat gebruiken hoef je dus niet te doen op Pinterest, het platform zal jouw Pin niet pushen. Simpelweg omdat je niet aan de verhoudingen voldoet. Doe je dat wel, dan wordt dat beloond.

Je eigen foto op verschillende borden zetten

Het was ooit een strategie om je eigen pin op ieder bord dat je had, te repinnen. Maar dit is sinds februari 2020 een no go. Pinterest focust nu op nieuwe, relevante en verse content. Fresh pins (lees er hier meer over).

Wil jij een bepaalde link vaker gebruiken? Zorg er dan voor dat je verschillende afbeeldingen maakt, dan kun je prima de link vaker gebruiken. Maar zorg er dus voor dat je één afbeelding met dezelfde link niet veelvuldig op jouw account gaat verspreiden. Hetzelfde geldt voor content van een ander.

Het is niet alleen zonde van je tijd en energie omdat het je niets oplevert, je kunt ook in de spamfilter (die zeer streng is) van Pinterest komen en opgeschort worden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 😉

Hashtags gebruiken

Ik sluit af met hashtags. Een hoofdpijndossier, dat nog regelmatig discussies oplevert. Want gebruik je die nou wel of niet op Pinterest? Als je even goed gaat nadenken wat de functie van een hashtag is, dan is dat dat het fungeert als een verzamelplaats van posts. Ofwel, een soort van zoekopdracht. Voornamelijk wordt dit op socialmedia-kanalen ingezet zodat je op die manier naar content kunt zoeken.

Maar raad eens? Pinterest is al een zoekmachine! Dus je hebt helemaal geen hashtags nodig om te zoeken.

Ze werden nog een tijdje gebruikt, maar sinds zomer 2020 wordt door Pinterest zelf afgeraden om ze te gebruiken. Stop liever je tijd en energie in het gebruiken van relevante zoektermen waar je op gevonden wilt worden. Daar bereik je veel meer mee!

Dit hoef jij dus niet te doen op Pinterest

Selfies, bordomslagen, een verkeerd formaat, overmatig repinnen en hashtags gebruiken, je kunt het allemaal overslaan! Ik liet het al even doorschemeren in deze tekst, maar je kunt je beter focussen op het schrijven van goede content, onweerstaanbare Pins maken die goed gevonden worden door middel van zoektermen en dit consistent doorzetten.

Want dan ga jij wél het succes vinden binnen Pinterest!

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

5 dingen die jij niet hoeft te doen op Pinterest | Wil jij starten met Pinterestmarketing? Het kan allemaal best overweldigend zijn. En waar doe je nu het beste aan op Pinterest? Ik vertel je in deze blogpost wat je in ieder geval kunt overslaan binnen Pinterest marketing, en waar je dus niet je tijd en energie in hoeft te stoppen! Pinterest voor beginners | Pinterest voor bloggers | Pinterest voor bedrijven | Pinterest voor ondernemers | tips om te starten met Pinterest
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?