fbpx

Uit m’n zomerslaap

Hallo, daar ben ik weer! Het is september en ik ben uit mijn welbekende (want: ieder jaar keert ‘ie weer terug) zomerslaap van mijn blog. Ik weet niet wat het is. Op de een of andere manier lukt het mij gewoon nooit om in de zomer te bloggen. En dat is op zich niet erg, want iedereen heeft dan wel iets anders te doen, haha.

Een nieuw kantoor

Mijn laatste blog ging over mijn nieuwe kantoor en vervolgens bleef het twee maanden stil. Jeetje, nu ik dit typ komt de realisatie dat ik dus al dik twee maanden daar zit. Wat gek! Mijn kantoor was het startsein van twee te gekke, mega-intensieve maanden. Daar zal ik straks nog wel wat meer over vertellen!

Inmiddels ben ik er helemaal gesetteld. Het is super om een eigen ruimte te hebben waar ik in alle rust kan werken, (video)bellen, webinars en lives kan geven. Echt, wat een uitkomst!

Het was gelijk een open deur naar veel meer mogelijkheden. Ik heb leuke contacten opgedaan en er zijn nieuwe kansen op mijn pad gekomen. Kortom: de investering méér dan waard!

Pinterest biz

In juni koos ik ervoor om mij vol op de Pinterest business te storten. Beste keuze OOIT! Ik vind mijn werk geweldig en het is ongelofelijk hoeveel mensen ik al heb kunnen helpen en wat voor fantastische reacties ik heb mogen ontvangen na de training en de webinars.

Dit jaar stond voor mij in het teken om te groeien en te professionaliseren. En dat betekende dat ik enorm uit mijn comfortzone moest. Daar kwam dan ook de nodige groeipijn bij kijken maar ik heb éíndelijk eens doorgezet omdat ik aan alles voelde dat dít is wat ik moest doen. Het grappige is, als ik nu terugdenk dat ik letterlijk buikpijn had omdat ik mijn training live ging geven, dan denk ik: VROUW, WAAROM? Het is zó leuk om mensen te kunnen leren over Pinterest en live gaan is helemaal niet zo eng als ik dacht. Sterker nog, ik kom er helemaal hyped uit, hahaha.

Ik kon het niet meer alleen

Dus het Universum dacht: jij wilt groei, HIER HEB JE GROEI! En dat heb ik geweten.

Jarenlang heb ik alles zelf gedaan. Ik heb mijzelf alles aangeleerd: bloggen, websites maken, foto’s bewerken, video’s bewerken, contacten met bedrijven, social media onderhouden en ga zo maar door.

Maar sinds 1,5 jaar is het natuurlijk voor het echie. En ik heb – sinds ik ondernemer ben – continu geïnvesteerd in businesscoaching. Hierdoor wist ik nu precies welke strategie ik moest inzetten voor mijn nieuwe plan, en aan welke knoppen ik moest draaien om het een succes te laten worden. Ik wist waar ik me op moest focussen en ontdekte wat hierbij ineens ‘bijzaken’ werden.

En dus begon ik dingen uit te besteden. Ik kwam er namelijk achter dat ook ik maar 24 uur in een dag had, en 7 dagen in een week. En dat urenlang aan uitzoekwerk voor e-mailmarketing nu niet meer te doen was. Net als een professionele leeromgeving in elkaar zetten. Die twee dingen waren de eerste stap en man… HEMELS. Wederom: iedere cent waard.

Het succes

Ik heb er keihard voor gewerkt en het werd beloond. Na mijn gratis Pinteresttraining (waar +300 mensen aan meededen, what!? In oktober is de tweede editie!) had ik mijzelf goed op de kaart gezet in de Pinterestmarketing-wereld en werden er allerlei kansen in mijn schoot geworpen. Ik wist niet wat ik meemaakte.

Maar er moest ook nog een programma ontwikkeld worden (waar na die eerste lancering +30 mensen zich voor hadden aangemeld!) en de Pinterestbeheer klussen moesten ook doorgaan. O ja, en mijn tekstschrijfklussen ook. Eigen content heb ik natuurlijk ook nog, maar dat kwam weer onderaan het lijstje terecht, net als mijn eigen Pinterestaccount (ik huil nog steeds een beetje als ik mijn statistieken zie). En toen werd het tijd om nog meer hulp in te schakelen.

Dus dat deed ik. En nu heb ik een superfijne VA die mij helpt met alle dingetjes die achter de schermen moeten gebeuren. De dingetjes die voor die schermen niet eens zichtbaar zijn, en waar ik jarenlang altijd zelf mee puzzelde. Waar ik uren tijd aan kwijt was. Uren die ik nu niet meer heb. En ik val een beetje in herhaling maar het is zó fijn. Al vond ik het wel een hele stap, om iemand in je systemen te laten werken. En heel eerlijk: mijn ego komt dan ook een beetje om de hoek zetten want hallo: ik kan het toch allemaal zelf?

Ik loop nog niet naast m’n schoenen hoor

Nu ik dit allemaal typ denk ik: jeetje, misschien kom ik wel arrogant over met m’n fantastische dit, en geweldige dat. Nou, laat ik dat dan van tafel vegen. Dit succes is me niet aan komen waaien. Sterker nog: de OG’ers weten dat ik al 9 jaar online ben, 8 jaar heb lopen aanmodderen en pas nú echt ‘m’n goud’ heb gevonden. Zoals Kim Munnecom dat zo mooi zegt.

Het is grappig wat zo’n transformatie dan ineens doet. Ik krijg regelmatig aanvragen of ik ‘even een uurtje heb’ om te vertellen hoe ik ‘dit’ allemaal heb gedaan (uhhh, heb je even 15K investeringen en 1,5 jaar – of nee, 9 jaar – tijd? lol).

En achter de schermen is het ook geen koek en ei. Ik werkte de afgelopen weken (even zonder gekheid) zo’n 40-50 uur per week terwijl er ook nog flink wat shit aan de hand was en ik ook nog een gezin had waar ik voor moest zijn. En hier hoef ik ook geen medelijden voor, maar dat zit er dus ook achter.

Waarom vertel ik dit ook alweer allemaal?

O ja, ik weet het weer: dit was mijn leven de afgelopen 2 maanden. De reden waarom het hier stil is. Maar jongens: ik sta te springen om weer te beginnen! Ik heb alles weer helemaal helder na een superfijne vakantie. Ik weet waar ik mij op moet focussen en wat ik nog meer kan uitbesteden zodat ik kan doen wat ik het allerleukste vind: content maken en Pinterestmarketing!

Wat je de aankomende tijd kunt verwachten is heel veel herfst en Kerstmis! Want I looooove herfst en kerst en daarnaast: ik moet ook echt even het goede voorbeeld laten zien aan mijn cursisten, haha!

Dat was ‘m. Als je bent blijven hangen tot het einde: superleuk! Tot snel.

Liefs,

Milou

Fotocredits: Roy Vermeij

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?