fbpx

Podcast over introvert zijn

Een podcast over introvert zijn dook op tussen alle podcasts die ik normaal gesproken luister: podcasts over business. Sinds begin dit jaar ben ik verslingerd geraakt aan dit fenomeen. Waar ik voorheen geen geduld had om naar mensen te luisteren (haha, dit klinkt wel een beetje gek), doe ik dit nu met alle plezier.

Podcasts?

Mits ze inspirerend zijn, uiteraard. Er zijn vele podcasts met kletspraatjes over ditjes en datjes; daar ga ik mijn energie niet in steken. Het is dan misschien wel leuk vermaak – ik heb echt geen idee – maar dan luister ik liever een luisterboek.

De enige podcasts die ik luister zijn dus business-gerelateerd. Bijvoorbeeld van mijn coach Kim – die twee keer per week een megawaardevolle podcast uploadt – of van de inspirerende Charlotte van ’t Wout.

Ik volg Charlotte nu een jaar op Instagram en ik vind haar visie op veel dingen interessant. Ook is zijn qua business intrigerend: het fenomeen Instagramcursussen heeft zij bedacht. Ik heb een aantal van haar Instagramcursussen gevolgd: #worthit, over prijzen bepalen in je business, en #longstoryshort, over Instagramstories maken. Zelf heb ik ook Instagramcursussen gegeven als ‘weggever’ voor mijn grammaticaprogramma’s, geïnspireerd op haar idee dus.

Podcast over introvert zijn

Introversie is iets wat mij nu zo’n 5 jaar bezighoudt, iets waarmee ik mijzelf éíndelijk kan identificeren. Ik lees er graag boeken over, zoals: ‘De kracht van stille mensen‘, ‘Ik moet nog even kijken of ik kan‘ of ‘Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen‘ (die laatste moet ik nog lezen).

Ik stuitte op een podcast over introvert zijn bij Charlotte. Dit was voor mij de eerste podcast die ik tegen ben gekomen over introversie, en ik was dan ook direct nieuwsgierig. Uiteindelijk ben ik zo enthousiast dat ik nu een hele blogpost wijd aan de 32 minuten die ik vanmorgen heb geluisterd.

Wat ik vooral zo fijn vind aan deze aflevering is de herkenning. Ik heb jarenlang gesnakt naar herkenning, en ik heb dan ook altijd gedacht dat er iets mis met mij was. Inmiddels weet ik (al zo’n 5 jaar) dat er niets mis met mij is, maar dat ik introvert ben (en HSP).

Introversie rocks

Dat Charlotte, iemand waar ik onwijs tegenop kijk – voornamelijk business wise –, dus introvert is en je meeneemt in hoe situaties voor haar zijn geweest, of hoe zij deze ‘opgelost’ heeft, voelt dan als een soort extra opluchting. Hét bewijs dat je succesvol kunt zijn ondanks je introversie.

Want introverte mensen zijn niet saai of verlegen en hebben ook geen gebrek aan sociale vaardigheden; dat is de grootste misvatting die er is wat betreft dit onderwerp. Ik kan zo nog wel met veel passie duizenden woorden typen over mijn kijk op introversie. Hoe snel bijvoorbeeld mijn energie verdwijnt in de buurt van drukte, waar ik weer van oplaad en wat mijn ‘trucjes’ zijn om het beste uit mijn introversie te halen. Maar dat laat ik voor nu even varen. 🙂

Mocht daar interesse in zijn dan hoor ik het uiteraard graag. Deze blogpost was voornamelijk bedoeld om de podcast over introvert zijn wat extra aandacht te geven. En nu weet ik dat mijn achterban lang niet zo groot is als die van Charlotte zelf, maar alle beetjes (aandacht voor introversie) helpen. 😉

Luister jij vaak podcasts? En ken jij nog andere podcasts over introverte mensen?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?