fbpx

milou 2.0

Joehoe, mijn ‘nieuwe’ blog (laten we ‘m Milou 2.0 noemen) is een feit! In de vorige blogpost heb je kunnen lezen over mijn plannen, en om gelijk door te pakken bedacht ik dat een nieuwe look & feel ook wel gepast is. Dus tadaaa: de blog opgefrist en een nieuw logo.

Kriebels

Zoals ik vertelde is het alweer een poosje aan het kriebelen om te gaan bloggen. Ik dacht sinds december, maar eigenlijk al sinds vorige zomer. Ik heb toen zelfs een heus sprankelend spreekuur gehad met collega-blogger en -ondernemer Breg Blogt. Zij heeft mij toen wat handige tips gegeven om weer aan de slag te gaan en om wat dingen achter de schermen te regelen. Superfijn! Maar ik pakte niet door.

Ik heb het vaker genoemd, maar het kwam puur door de drukte. Mijn Pinterestmarketing-business had een vliegende start en dat bleef ook wel zo doorgaan. Supergoed natuurlijk, maar van die blogplannen kwam weinig terecht. Iedere keer als ik eraan dacht werd ik wel heel erg blij, en nog steeds. Maar ik kreeg de combinatie met mijn bedrijf maar niet te pakken.

Fast forward: uiteindelijk is dat goedgekomen, en dat is heel fijn. Het pad ernaartoe was ook heel erg leuk en leerzaam. Maar die blog, dat is waar mijn hart nog steeds ligt.

Homemaking blogs

Weet je wat ik echt superleuk om te lezen/volgen vind? Homemaking blogs of -Instagramaccounts. Noem een Milou, So Celebrate! of de Amerikaanse Dreaming of Homemaking. Wat ik onder homemaking versta? Blogs en posts met allerlei onderwerpen om van je huis echt een thuis te maken.

Want thuis voelen, dat is iets waar ik momenteel heel erg aan werk. Vorig jaar is een bewogen jaar geweest (en dan heb ik het niet over c. 😉 ): na het overlijden van mijn vader en de geboorte van Deen lukte het mij maar moeilijk om alle ballen hoog te houden. En ja, ik weet het, dat hoeft ook helemaal niet. Maar ik heb op een gegeven moment zelfs een vlucht gevonden, in mijn werk.

Niet bewust, eigenlijk kwam ik er later pas achter. Ik zag het pas toen de drukste periode erop zat en ik mijzelf rust gunde. Ik ben niet expres gaan vluchten om situaties of gedachten te ontlopen (want die mochten er wel zijn), maar ik zocht vooral heel erg het positieve op. Hetgeen wat mij energie gaf. Want ja, ik moest toch ‘door’? Zoals dat altijd zo mooi gezegd wordt.

Nu ga ik pas écht ‘door’

Wat is doorgaan eigenlijk? Vorig jaar dácht ik dat ik doorging, om de boomerang keihard in m’n gezicht terug te krijgen in januari. Mijn vader is nog steeds dood, sommige privésituaties nog steeds kut, en dat ik afleiding zocht in het positieve heeft niet echt geholpen want nu kreeg ik het (drie)dubbel zo hard terug. Ik moest er écht doorheen.

Ik was (helaas) wel zover dat ik niet meer mezelf was. Mijn hoofd zat vol, ik was continu overprikkeld, kon daardoor niet goed voor mijn eigen kinderen zorgen, haalde nergens voldoening uit en voelde uiteindelijk eigenlijk… niks meer.

Dus ik heb hulp gezocht (1000 maal dank voor Gabriëlla en Emie ❤️). En ik weet niet of ik dáárover ga bloggen, want dat is nu nog te vers en kwetsbaar, maar wellicht in de toekomst.

Ik kon gewoon niet zo doorgaan. De gedachten alleen al dat ik vroeger ‘altijd’ thuiszat met Faas en Imme, en continu leuke dingen met ze deed was ineens een ver-van-mijn-bed-show. (En ja, ik heb nu drie kinderen en ze zijn allemaal veranderd en ouder, ik weet het. Maar dan nog.) Dát was/is Milou. Ik was een stukje onbezorgder, dat wel, en die oude Milou zal ook niet meer terugkomen (wat soms ook maar goed is). Maar ik wil er wel weer naartoe werken. Een nieuwe variant. 😉

Geluk uit de kleine dingen

Geluk en energie halen uit de kleine dingen. Uit mijn gezin. Uit de lieve mensen om ons heen. En niet alleen maar een korte voldoening voelen wanneer ik bepaalde prestaties heb gehaald uit mijn bedrijf. Dat is leuk, maar staat niet voor geluk.

Betekent niet dat ik vorig jaar een grote show heb opgehangen hoor. Ik probeerde leuk te zijn, te doen, maar het kostte me veel moeite en het ging niet meer vanzelf. Dat komt omdat er geen ruimte voor was, waardoor het vaak ook weer tegenviel. En dan baalde ik. Om vervolgens continu vast te zitten in diezelfde cirkel.

Het plan

Dus ja, het bloggen valt ook mooi samen met mijn weg vinden. En juist dan vind ik het fijn om mijn verhaal te doen, en inspiratie op te doen om weer over te kunnen bloggen. Ik denk dat het heel erg gaat helpen, op enorm veel vlakken!

Ik heb natuurlijk een brainstormsessie gehad en ik ben er ongeveer aan uit wat je hier voorbij gaat zien komen op de blog:

  • Persoonlijk
  • Pinterest
  • Homemaking
  • Mama (een beetje, gecombineerd met de katten 😉 )
  • Hobby’s
  • Caravan + reizen/uitjes

(Omg jaaa, als je het nog niet wist: we hebben een caravan gekocht die we een complete make-over geven! Het eerste artikel daarover is al geschreven, dus die kun je binnenkort verwachten).

Het logo

Goh, dit artikel is wat serieuzer geworden dan eigenlijk de bedoeling was, haha. Maar goed, dat is wel hoe het is. Omdat ik het wel feestelijk wil afsluiten, wil ik het nog even hebben over mijn spectaculaire (ahum) logo! Gewoon gemaakt in Canva, met een knipoog naar mijn Pinterest business. Sommige mensen vragen zich namelijk af wát ze in hemelsnaam moeten Pinnen, en ik ga je laten zien dat je praktisch alle content kunt Pinnen (mits je er iemand mee helpt 😉 ).

Dat was ‘m! Champagne pop ik vanavond wel (grapje). Maar deze blogpost is een mooie nieuwe start van Milou 2.0. Letterlijk, en in blogvorm. 😉

Liefs,
Milou

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?