Het grootste compliment

Het grootste compliment

Een tijdje terug ontving ik een bericht van iemand in mijn directe berichteninbox van Instagram. Ik las de tekst, en bij het lezen ervan kwam er heel erg veel naar boven. Maar voornamelijk: trots. Ik had iets gecreëerd waar ik al lang van droomde, en wat nu dus ook opgepikt werd door anderen.

Nu je dit leest lijkt het vast een soort geheimtaal, haha. Maar ik zal snel voor verheldering zorgen. Ik heb het berichtje even overgetypt:

Hi Milou,
Ik heb even getwijfeld of ik dit bericht moest sturen, of dat het misschien wat gek is. Maar ik volg je blog en bedrijf al een tijdje en vind het echt inspirerend hoe jij jouw weg bewandeld. De content die je schrijft is echt leuk en fijn om te lezen. Heftig ook soms rondom het overlijden van je vader, gecondoleerd. Wat een heftige tijd.
Knap vind ik het dat je jouw persoonlijkheid in een brand weet te vangen en dat op een hele mooie professionele manier uitdraagt! Kortom, wilde gewoon even laten weten dat je me inspireert en ik jouw blogs enorm waardeer en graag lees. (Nu maar hopen dat er geen spelling- of grammaticafout in mijn bericht staat haha! Veel liefs.

Kijk, nu ben ik deze blogpost echt niet begonnen om te pronken met de complimenten die ik ontvang, als je dat misschien dacht. 😉 Ook wil ik het niet hebben over spel- en taalfouten, haha (please, maak je niet druk om fouten als je mij een bericht stuurt!). Het doel van deze blogpost is dat ik de inhoud van het lieve bericht wil bespreken. Precies wat zij zei, opende mijn ogen.

Jij bent meer dan alleen Milou van de taal!

‘Jij kunt een eigen brand worden, Milou.’ Ik hoor het mijn coach nog zo zeggen, precies een jaar geleden. Haha, maar hoe dan? Hoe kun je nu een eigen brand zijn als je niet bij de grote influencers van tegenwoordig hoort? Ik heb erover nagedacht hoe ik dit in een vat kon gieten, maar ik liet het los. Met mijn blog is het destijds ook niet gelukt om groot te worden, dus waarom zou ik in hemelsnaam een eigen brand worden?

Ik bewandelde inderdaad mijn weg

Hoe ik het van tevoren helemaal voor me zag, is het uiteindelijk verre van geworden. Ik dacht: met mijn bedrijfsidee en cursussen ga ik sky high. Ik heb de juiste coaches, de juiste skills; nu alleen nog even doen.

Ik ga niet in herhaling vallen want ik heb meerdere blogposts geschreven over mijn ondernemersbestaan – waaronder deze – waarin ik vertel hoe/wat/waarom/wanneer en wat wel en niet lukte. Het was een hobbelige weg, maar ik heb inderdaad mijn eigen weg gevonden.

Want alle gebeurtenissen, ideeën die ik had en de omstandigheden die hebben plaatsgevonden, zorgde ervoor dat ik sta waar ik nu sta. Je kunt het van tevoren nog zo mooi bedenken hoe het gaat lopen, door het te doen weet je uiteindelijk wat de uitkomst wordt. (Al is het natuurlijk wel fijn een groter doel te hebben. 😉 Ik zeg niet dat je ‘zomaar’ iets moet gaan doen.)

Een eigen brand

Voordat ik het wist was ik dus lekker onderweg die eigen brand te worden. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik onder de naam Milou Smit werk, en niet iets wat gebonden staat aan mijn Nederlandse cursussen, of wat dan ook. Ik heb onder mijn eigen naam dingen kunnen proberen, tweaken en doorzetten zodat het is geworden wat het nu is (en ook nu ben ik er nog lang niet. 😉 )

Dat ik mijn blog weer ben gestart is een andere goede keuze geweest. Want die ruimte in de descriptions bij Instagram is mij iets te kort, haha. Hier heb ik heel veel kunnen delen over alles wat me bezighoudt: business, persoonlijk, boeken en zelfs babyspullen.

Maar met name Instagram heeft een belangrijke rol gespeeld in die ontwikkeling. Waar mijn feed eerst bestond uit gekleurde vlakken met quotes en om en om een foto (ah ja, ik moest het allemaal nog leren in het begin. 😉 ) veranderde dit naar een persoonlijk maar zakelijk account. En ik moet toegeven dat mijn feed voornamelijk persoonlijk is, en dat ik het nog lastig vind om hier mijn businesskant in te verwerken zonder verkoperig of spammerig over te komen. Maar zoals ik al zei: ik ben er nog lang niet.

Het kan dus allemaal

Toch is het fijn om te weten dat het ook bij andere mensen opvalt dat ik nu wel redelijk op mijn plek zit. Ik ben niet alleen de Milou van de taal, ik ben ‘gewoon’ Milou Smit, met een familie, 3 jonge kindjes, verschillende interesses en een drive om lekker te ondernemen. Daarnaast vind ik het fantastisch mijn lessen over ondernemen te delen én heb ik een manier gevonden die voor mij goed werkt om te verkopen (Instagram stories, maar ook hierbij: ik moet die comfortzone weer een keer verlaten, haha).

Als je je afvraagt waarom ik nooit eens een keer kort van stof kan zijn? Dat deel ik met je. Ik geloof dat ook dit een onderdeel van mijn brand is. 😉 M’n punt wordt altijd wel duidelijk; ik hou er alleen van om het goed te onderbouwen, haha. En ik hou gewoon van teksten schrijven.

Bedankt voor het lezen. En voor diegene die het bericht stuurde, nogmaals (ook al zijn we weer weken verder): superbedankt voor het allermooiste compliment! Je hebt me aan het denken gezet en je bericht liet me nooit meer echt los.

Liefs,

Milou

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?