fbpx

Nieuwe wollen kleding van DILLING

wollen kleding van dilling

Onlangs kocht ik nieuwe wollen kleding van DILLING. Degene die mij al een tijdje op Instagram volgen, weten dat ik groot fan ben van wollen kleding! Deen draagt (bijna) niets anders, en de oudste twee hebben heerlijke wollen pyjama’s.

De liefde voor wollen kleding ontstond op mijn vakantie in Denemarken. Daar wordt wollen kleding ‘gewoon’ in de supermarkt verkocht, en dat trok mijn aandacht. Na wat research snapte ik heel erg goed waarom het daar in overvloed te koop is: de voordelen van wol zijn fantastisch.

☾ wol reguleert temperatuur: het beschermt tegen warmte en kou (ideaal bij koorts!)
☾ wol is water en vuilafstotend (waardoor je maar weinig vlekken erop krijgt. Al kun je de 💩 vlekken niet vermijden)
☾ wol is antibacterieel en neutraliserend (ik hoef het maar heel weinig te wassen. Uithangen en het is weer fris! Als er toch vlekken in zitten, gaat het in de wolwas)

En zo zijn er nog veel meer wolvoordelen! Die zal ik op een ander moment eens bespreken in een uitgebreidere blog.

Tot nu toe had ik voornamelijk een (flinke) collectie merinowol-kleding, maar dankzij een kortingscode kon ik eens kennismaken met de nieuwe merinowol/zijde collectie van DILLING!

Onze merinowol/zijde producten zijn voor wie zichzelf graag elke dag trakteert op een beetje luxe. Zijde maakt deze stof zowel de zachtste als de lichtste wol van onze collectie. Zijde deelt de natuurlijke eigenschappen van de wol en is zowel goed in vocht absorberen als in het lichaam op een goed temperatuur te houden.

– DILLING
wollen kleding van dilling

Voor Deen bestelde ik de donkerblauwe items: twee rompers en een broekje. Voor Faas bestelde ik de grijze variant in pyjama-vorm. Alle items zijn van merinowol/zijde en komen uit de nieuwe collectie. En die nieuwe collectie vind ik echt fan-tas-tisch: streepjes! ❣️

wollen kleding van dilling

De pastelgroene romper en broek zijn wederom voor Deentje. Imme kreeg ook een heerlijke merinowol/zijde-pyjama in de kleur abrikoos.

Kijk op deze pagina voor andere kleuren en de prijzen.

Nu vraag je je misschien af: waarom koop je in vredesnaam wol in de zomer? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen reguleert wol de temperatuur. Daarnaast is zowel wol als zijde erg ademend materiaal. Merinowol heeft ook nog eens een fantastische UV-beschermende functie: het heeft een natuurlijke hoge bescherming tegen de zon. Als laatste neemt merinowol perfect vocht op. Het kan tot 33% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zónder dat het materiaal nat wordt. Je kunt dus zweten, zonder dat het nat, en daarna koud, wordt.

De merinowol/zijde-items zijn wel een stuk dunner dan merinowol-kleding. Deen krijgt momenteel dus alleen de rompers uit de nieuwe collectie aan. Faas en Imme dragen nu de pyjama ’s nachts – ook met deze temperaturen – en ze vinden het heerlijk. Ze zweten echt een stuk minder en blijven een stuk koeler dan dat ze slapen in een andere pyjama.

wollen kleding van dilling

Daarnaast scoorde ik nog een mooie deal: dit mooie babypakket met een lange romper, korte romper, een broekje én wolwasmiddel voor € 39,99 (aanbieding). Voor de wolkenners: dat is een koopje. Deen had deze witte merinowollen kleding ook al in kleinere maatjes, dus ik heb zijn voorraad weer mooi aan kunnen vullen. 😍

Dat was ‘m! Mijn ‘shoplog’ van de wollen kleding bij DILLING. Ik ben groot fan van dit merk! Wel houd ik altijd even de kortingscodes in de gaten, dat is net wat aantrekkelijker voor de portemonnee. Maar goed, het zijn hele duurzame items waar we lang mee doen, dus het is de investering meer dan waard.

Koop jij graag wollen kleding voor je kinderen (of voor jezelf)? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Milou

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?