fbpx

Pompoenen uithollen

pompoenen uithollen

Sinds het plukken van de pompoenen stond het al op m’n lijstje om nog te gaan doen deze herfst: pompoenen uithollen! En je weet hoe dat gaat: je bent druk met van alles en nog wat en ineens is het Halloween en heb je nog niks, of liggen je pompoenen weg te rotten. Dus terwijl we gisteren een heerlijk rustige zondag hadden, pakte ik de pompoenen erbij en begonnen we gewoon.

Dit was voor ons de allereerste keer dat we pompoenen gingen uithollen. Het leek me wel leuk om met Faas te doen. Maar heel eerlijk? Meer dan een beetje van die vieze binnenkant uithollen (en heel erg vaak zeggen hoe vies het was), kon en deed hij niet. Hij was ‘m dus na een tijdje gevlogen. Haha!

O ja, ik heb mijn nieuwe camera er eens bij gepakt. Verwacht dus lekker wat foto’s!

pompoenen uithollen

Ik zocht wat inspiratie op op Pinterest (what else?) en ging aan de slag. De bedoeling was dat de kleinere pompoen op de grote zou komen te staan. De kleinere pompoen helemaal blij en voldaan, de grotere wat minder enthousiast (doordat ‘ie er nu eentje op z’n kop heeft zitten).

pompoenen uithollen

We begonnen met het tekenen van de gezichten op de pompoenen. Zo kon ik al even een mooie positie creëren voor als ze strakjes op elkaar zouden komen te staan. Eenmaal tevreden gingen we verder met de volgende stap!

Tipje: gebruik geen watervaste stift, dan kun je de resten stift na het uitsnijden er gemakkelijk afpoetsen!

pompoenen uithollen

Ik sneed de bovenkant eraf en dat was gelijk de toegang naar de ‘vieze’ binnenkant. In mijn herinneringen (en vanuit films) was het een stuk ranziger dan het uiteindelijk was. Ik vond het echt wel meevallen en het uithollen van de pompoen met een lepel ging echt supermakkelijk!

pompoenen uithollen
pompoenen uithollen

En zo komt ‘ie er dan uit te zien! Ik heb de randen zo dun mogelijk gemaakt (ze moeten natuurlijk niet te dun worden), zodat het uitsnijden van het gezicht makkelijker zou worden. En ik dacht zelf (en las overal): hoe minder pompoen er aan de binnenkant overblijft, hoe minder kans op rotten.

pompoenen uithollen

Het uithollen van deze pompoen was dan wel een uitdaging. Enorm dikke randen en door de vorm werd het lastiger om zo veel mogelijk wel te halen. Ook zat het allemaal wat steviger vast in dit exemplaar (vandaar de handen) en was de pompoen wat harder.

Het snijden van de gezichten ging eigenlijk makkelijker dan gedacht. Hier heb ik dan weer geen foto’s van (want ik was te geconcentreerd bezig haha), maar het viel me alles mee! Met een scherp mes en een vaste hand kom je er wel. Af en toe een beetje pielen, maar het lukte eigenlijk heel goed.

pompoenen uithollen

Maar, het is gelukt en ik ben echt tevreden met het resultaat! De kinderen vinden het ook fantastisch. Helemaal als de kaarsjes erin gaan! Voor nu heb ik er een waxinelichtje in gedaan, maar ik ga even kijken naar een grotere kaars in een glas (in verband met wind en zo).

pompoenen uithollen
pompoenen uithollen

Nou, helemaal leuk! Wat mij betreft is pompoenen uithollen een superleuke activiteit voor de herfstvakantie en we gaan er hier in huis een traditie van maken. Eens kijken wat voor creaties er de aankomende jaren voorbij gaan komen! 😉

Zo, dan is het nu tijd voor een heerlijke pumpkin spice latte!

En jij, heb jij weleens pompoenen uitgehold? Heb je nog tips? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Milou

Bewaren op Pinterest? Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Wil je pompoenen uithollen en heb je niet zo'n goed idee waar je moet beginnen? Ik vertel je hoe ik het deed! Een leuke activiteit om tijdens de herfstvakantie te doen. | pompoen snijden | pompoen carven | tips voor de herfstvakantie | activiteiten tijdens de herfstvakantie | herfst tip | halloween pompoen versieren | pompoen decoraties

Delen:

2 Reacties

  1. oktober 19, 2020 / 15:58

    Altijd al eens willen doen, ik ga het proberen dit jaar!

  2. oktober 27, 2020 / 11:20

    Dat ziet er superstrak uit! Wij hebben het ook geprobeerd, maar ik vond het geen succes… Met een schilmesje geprobeerd de ‘vormen’ te maken, maar ik schoot steeds uit, en het was heel zwaar. Kon de bocht niet maken, dus het werd heel hakkelig. Ik zag anderen het met een steakmes doen, met zo’n gekartelde rand. Dat kan ik misschien nog eens proberen. En anders maar gewoon zo in de tuin 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?