fbpx

Pompoenen plukken bij Franken Fruit

pompoenen plukken bij franken fruit

Pompoenen plukken bij Franken Fruit stond hoog op het lijstje voor deze herfst. Ik ben namelijk dol op dit seizoen, en na wat bewogen jaren besloot ik om dit jaar een goed uit te pakken. Ik pakte mijn herfstdecoratie de inventaris viel een beetje tegen, dus ik besloot Pinterest in te zetten om inspiratie op te doen voor méér.

Ben jij nu ook herfstliefhebber, dan moet je zeker even mijn herfstbord op Pinterest bekijken. Ik weet zeker dat je er instant verliefd op gaat worden haha.

Dus, pompoenen moesten er komen. Want op al die fantastische Pins voerde die toch echt de boventoon. En nu kom ik al een aantal jaren bij Franken Fruit, dus ik wist dat je daar pompoenen kon plukken. Ik had het alleen nog nooit gedaan. In eerste instantie zou het een uitje worden met de kinderen, maar toen ik een dag vrij was met Justin zijn wij samen gegaan. En het was zó leuk!

Pompoenen plukken bij Franken Fruit

Franken Fruit zit net buiten Bergen op Zoom en ze hebben een gigantisch landgoed waar ze allerlei soorten fruit (en sinds vorig jaar ook bloemen) telen. Je kunt er ook terecht voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en familiegelegenheden. Superleuk!

Zoals je kunt zien op de kaart gingen we dus voor de pompoenen en we moesten daarvoor even een stukje lopen. Bij het veld aangekomen merk je dat de eerste stukken al flink vertrapt zijn en er maar weinig pompoenen te bekennen zijn. Of in ieder geval, niet qua formaat dat ik wilde. Hahah!

Wij waren dan ook wel blij dat we samen waren, op het gemak konden kijken en heel het veld door konden banjeren zonder baby’s en kinderen. Want toen we eenmaal verder het veld indoken, vonden we de echte parels onder de pompoenen.

Pompoenen plukken bij franken fruit

Je kreeg de pompoenen supermakkelijk los, er kwam eigenlijk geeneens een mes aan te pas. Maar let op: Franken Fruit hanteert wel een aantal regels. Zo moet je je van tevoren melden, en mag je bijvoorbeeld niet alles plukken wat op het terrein te vinden is. Maar dit wordt supergoed aangegeven als je er bent. Hier vind je meer informatie over het zelfplukken.

pompoenen plukken bij franken fruit

Volgens mij kon je de pompoenen kopen voor zo’n € 0,70/kilo, maar pin me er niet op vast. Ik was voor onze hele buit, inclusief fles appelsap en een flinke bak snoeptomaten, zo’n € 24,– kwijt. Enorm goedkoop, als je het mij vraagt. Ik bedoel, in het tuincentrum ben je flink wat meer kwijt voor alleen die grote pompoenen al.

pompoenen plukken bij franken fruit

Maar natuurlijk is de beleving het allerleukste. We hebben ons zeker een uur vermaakt in de felle zon (haha, dat is wel een mooi contrast: zomers weer, herfstige taferelen) en waren heel fanatiek om de mooiste te vinden haha. Een geslaagd uitje!

En het resultaat mag er zijn. Mijn bankje is bijna Pinterest perfect. 😉 Heb je trouwens mijn Pumpkin Spice Latte al eens gemaakt? Zo nee, je weet niet wat je mist!

Liefs,

Milou

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?