fbpx

Caravan make-over #2: inspiratie opdoen en moodboard

Caravan make-over moodboard

Tijd voor een nieuw artikel over onze caravan make-over, met moodboard dit keer! Op Instagram deel ik wat meer over onze vooruitgang met ‘Heitie’, en ik heb al veel reacties gehad dat men benieuwd is hoe het er eigenlijk uit komt te zien. Dat ga ik vandaag met je delen!

Caravan gekocht, en nu?

Zoals ik de vorige keer vertelde hebben we een Fendt Joker caravan gekocht uit 1993. Een caravan die nog in hele nette staat is, maar waarvan we wel wisten dat we deze zouden gaan opknappen. Want hoewel Justin in het begin nog erg twijfelachtig was, klonk een caravan make-over hem wel als muziek in de oren. En wat dat betreft zijn we ook wel een goed team. Als in: ik bedenk het, hij voert het uit. 😂

En natuurlijk wil ik ook wel helpen hoor. Maar vaak komt het er niet van omdat hij in de avonden naar de caravan gaat, en ik dan natuurlijk bij de kinderen blijf. Of als we er in het weekend met z’n allen zijn, ben ik dan meestal toch degene die de kinderen vermaakt. Haha. En heel eerlijk: ik verdenk Justin er stiekem ook van dat hij mij niet toevertrouwt met de kwast in mijn handen. En dat terwijl ik al heel wat schilderervaringen heb. 😉

Oké, even zonder gekheid: toen we de caravan hadden gekocht kon ik aan de slag. Op Pinterest (what else ;-)) maakte ik twee borden aan: caravan inspiratie en caravan moodboard. De eerste gebruik ik voornamelijk om te kijken wat er überhaupt mogelijk is qua caravan make-over, de tweede is meer om plaatjes (en eventueel producten) te verzamelen die ik écht mooi vind en graag in onze caravan terug zie komen.

Caravan make-over: het moodboard

Dus, er kwam een moodboard op Pinterest. Over de kleuren waren we al snel uit: de basis wordt wit, en we gaan qua accessoires aanvullen met terra cotta kleuren en natuurlijke accessoires. I know, niet mega-origineel, wel lekker hip en wat we leuk vinden. Maar, omdat we onszelf ook goed kennen, is het een goed idee om de basis wit te houden. Hierdoor kunnen we door de jaren heen (want we zijn wel van plan de caravan wat langer te houden) eventueel nog wisselen met kleuren.

Ik heb heel wat avondjes gepind, om vervolgens ook op zoek gegaan in de webshops waar ik de spullen kon bestellen die we mooi vinden. En ja, ik zeg we, want hoewel ik het grootste gedeelte heb uitgekozen, is Justin het ook wel overal mee eens. Sommige dingen kwamen helaas niet door de ballotage, maar goed. Als ik kijk naar onderstaand moodboard voor onze caravan make-over, dan zijn we toch tot een mooi eindresultaat gekomen.

Het plan

In de volgende blogpost zal ik meer vertellen over hoe het opknappen tot nu toe echt helemaal in z’n werking gaat. We hebben ook flink wat foto’s geschoten, zodat we straks een prachtig ‘voor-en-na’ hebben. Maar voor nu even de plannen op het digitale papier:

De caravan bestaat (of nou ja, bestond) uit veel eikenhouten-elementen. Niet iets wat we heel erg mooi vinden. Al het hout wordt wit, of gaat een behangetje overheen die je rechtsonderin in het moodboard kunt vinden. In het keukentje komen hexagon tegeltjes (of een sticker, daar zijn we nog niet helemaal over uit) en er komt een vinylvloer met een Hongaarse punt.

Onze caravan heeft een vast tweepersoonsbed en een u-vorm zit dat omgebouwd kan worden tot een flink tweepersoonsbed. Aangezien wij met vijf mensen (twee volwassenen en drie kleine kinderen) in de caravan slapen dit jaar, vind ik het niet gelijk noodzakelijk om de kussenhoezen te vervangen. Ze zijn nu namelijk erg old fashioned, maar hey, als ze alleen maar onder een matrastopper liggen dit seizoen, dan ziet niemand ze.

Dus we gaan eerst de rest opknappen, aankleden met accessoires en dan een goede keuze maken wat betreft kussenhoezen voor de u-zit.

Caravan make-over moodboard
Zo zag het eruit toen we de caravan kochten. Kan het me nu al niet meer voorstellen, omdat het er nu al véél beter uitziet!

Heitie

Misschien dacht je aan het begin van dit artikel: huh, Heitie? Ja, dat is dus de naam van onze caravan. En dat is best wel een grappig verhaal.

Toen ik inspiratie op ging doen voor onze caravan op Pinterest, kwam ik enorm veel foto’s tegen waarbij caravans echt een naam hadden. Ik kwam er daarna zelfs achter dat deze caravans eigen Instagramaccounts hebben (geen grap). En ik vond dat zo leuk, de caravan een naam geven! Justin was niet gelijk overtuigd, en eerlijk gezegd had ik ook 0 inspiratie voor een naam. Was toch een beetje gekkig, zo’n ding een naam geven.

Totdat ik bij Feestje van hout een heel tof boekje kon bestellen. Een houten boekje om onze avonturen in op te schrijven. Jodi en gezin (van de webshop) hebben onlangs een camper gekocht genaamd ‘Perrie’, en toen ik op dat boekje hun naam zag staan wist ik het: er komt een naam. Maar vervolgens nam ik er weer geen tijd voor om over na te denken (gevalletje hoofd vol).

Nadat Jodi aan mij vroeg of er een naam op moest komen te staan, moesten we er toch maar eens over na gaan denken. Het was zondagochtend, we zaten aan het ontbijt en Justin grapte over ‘Jokertje’ (🤢). Dat werd ‘m sowieso niet, en ineens zei Faas: ‘Heitie’! Het leuke hieraan is dat Faas zichzelf jarenlang Heitie heeft genoemd. 😂 We hebben geen idee hoe hij hierbij kwam, maar het duurde echt heel lang voordat hij zichzelf Faas noemde. Hahaha.

Nu is Heitie uit den boze, maar als caravan naam wilde hij maar al te graag die naam doorvoeren. Iedereen was gelijk enthousiast. Dus, Heitie it is.

Caravan make-over moodboard

De grote verbouwing

Nou, dat was wel weer genoeg geklets voor deze aflevering. Zoals je kunt lezen zijn wij erg enthousiast over onze caravan make-over en het bijpassende moodboard. Het is zo leuk om alles bij elkaar te zoeken wat je leuk vindt. Sommige dingen zouden we ook nooit in ons huis gebruiken (zoals bijvoorbeeld het behang), dus dan is het extra leuk dat je in je ‘tweede huisje’ wel lekker los kunt gaan hiermee.

Zoals ik net al aangaf zullen de volgende blogposts bestaan uit een uitgebreider verslag over de grote verbouwing aan onze caravan. We hebben beeldmateriaal gemaakt en ik heb Justin die mij precies kan vertellen wat hij heeft gedaan, met welk materiaal en waarom (geloof me, er is flink research gedaan van tevoren haha, dus je zult alleen maar best practices vinden 🤪).

Tot de volgende!

Liefs,
Milou

Dit artikel bevat affiliatelinks

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Ben jij op zoek naar een caravan om op te knappen? Wij geven onze caravan een make-over! In deze blogpost deel ik je tips voor inspiratie op te doen en laat ik je ons moodboard voor de make-over zien! | caravan make-over | caravan makeover | caravan pimpen | caravan pimpen binnenkant | caravan ideeën
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?