fbpx

Caravan make-over #1: de zoektocht en aanschaf van onze caravan

Caravan make-over

Yes, we hebben een caravan gekocht! Ik ben er zó enorm blij mee. Wij allemaal trouwens. 😉 Maar goed, ik schrijf deze blogpost, haha. De aankomende tijd ga ik een reeks schrijven over onze nieuwste aanwinst. We zijn namelijk bezig om de caravan een flinke make-over te geven! Lees je mee?

Een caravan?

Toen wij de caravan hadden gekocht kreeg ik heel wat verbaasde reacties. ‘Huh Milou, jij een caravan?’ Wat niet veel mensen weten is dat ik heel graag kampeer. Vroeger heb ik heel wat jaren op scouting gezeten, met mijn ouders heb ik gekampeerd (in van die ingerichte tenten, dat wel) en de eerste vakanties met Justin waren ook in een tent op campings in Frankrijk en Italië. Dus ja, kamperen is mij niet vreemd. 😉

Bij onze (net gekochte!) tent. 7 jaar geleden, haha.

Ik vind het zelfs supergezellig! Justin en ik zijn het erover eens dat onze kampeervakanties de leukste zijn die we hebben gehad (al was die in Italië niet zo, want toen was ik net zwanger van Faas en kotsmisselijk). Maar kamperen met 3 kleine kindjes in een tent, dat vinden we niet zo’n goed idee.

Mijn wens voor een caravan is er al zeker twee jaar. En iedere keer zei Justin ‘ja, daaag. Ik ga toch niet met een caravan rijden?’ Ik snapte dan nooit waarom niet, maar goed, ik hield vertrouwen. Af en toe keek ik eens op Marktplaats of Facebook, maar nooit met succes. En aangezien Justin écht geen fan was toen, heb ik het een beetje links laten liggen.

Vouwwagen

Tot we vorig jaar een oude vouwwagen van een bekende over konden nemen. Justin vond het leuk ‘want het was net iets meer dan een tent’. Ik vond het leuk ‘want het was de eerste opstap naar een caravan’ (hahaha). De vouwwagen konden we bij mijn schoonouders stallen. We hebben ‘m een keer opgezet, gewassen wat er gewassen kon worden en we hebben ‘m klaargezet voor ons eerste kampeeravontuur in 2021.

Maar eerlijk: ik werd niet wild enthousiast om ermee op pad te gaan op een of andere manier. Misschien was het het onbekende. Misschien was het omdat onze lieve buren een prachtige caravan hebben en ik daardoor nóg liever een caravan wilde, haha. Eindstand is in ieder geval wel dat die vouwwagen nog steeds versgewassen en ongebruikt in de stalling staat.

De zoektocht

Ik was niet per se súperfanatiek op zoek. Zoals ik al zei hield ik Marktplaats wel regelmatig in de gaten, maar omdat er nooit concrete plannen waren liet ik het vaak voor wat het was. Maar toen de caravan van de buren weer uit de stalling kwam, we samen kampeeropties bespraken én ik van mijn moeder hoorde dat zij ook op zoek waren naar een camper, ging het vuurtje nog harder branden.

Dus ik ging van af en toe kijken naar dagelijks kijken. Ik hield marktplaats en Facebook in de gaten. Voornamelijk was ik aan het oriënteren in wat we precies nodig zouden hebben met z’n vijven, en wat onze wensen zouden zijn. Ik besprak het steeds vaker met Justin, en liet ook merken dat ik juist een caravan opknappen heel leuk zou vinden. Op een gegeven moment zei hij: ‘Je wil het echt heel graag hè? Een caravan opknappen vind ik leuk. Laten we gaan kijken.’

Heel Nederland gaat kamperen

We hadden een bepaald budget voor ogen. Geen tienduizenden euro’s (waar je al gauw op zit als je echt een héle mooie caravan wilt voor vijf à zes personen), dus we wisten: het zal een ouder model worden, maar dat maakte dus niet uit, want na het zien van een aantal make-overs wilden we júíst zo’n caravan helemaal naar onze eigen smaak op gaan knappen.

Maar jéétje, zie er maar eens tussen te komen. Eer dat we een beetje door hadden wat we wel en niet wilden, piesten we iedere keer naast de pot. Want óf ze gingen voor drie keer over de kop, óf ze waren zo weg. Heel Nederland ziet natuurlijk al weer gebeuren dat we dit jaar nog niet weg kunnen, dus iedereen gaat kamperen in eigen land, zo lijkt.

Caravan gevonden!

Uiteindelijk had ik met Pasen een hele toffe caravan gevonden in Zeeland. Hij voldeed aan alles: zag er netjes uit, konden we opknappen, genoeg bedden en hij stond op een fantastische plek, mét seizoensplek die we over konden nemen. Maar, ik was de derde geïnteresseerde. Na een heel tof gesprek met de eigenaar kregen we de tweede plek, en we hebben een hele dag in spanning gezeten. Helaas werd de caravan toch verkocht aan de eerste geïnteresseerde.

Een beetje teleurgesteld waren we wel. Want inmiddels waren we al een tijdje aan het zoeken en nu hadden we éíndelijk een caravan gevonden die er goed uit zag, maar ook goed was voor een make-over… ging hij zo aan onze neus voorbij. We hebben die avond nog op Marktplaats rondgekeken, maar niks kon meer tippen aan die caravan.

Laat het los

Ik zei op een gegeven moment: ‘kom, laptops weg, dit heeft geen zin. Er komt nog wel iets op ons pad’. Niet veel later wilde ik naar het toilet gaan en ineens kreeg ik een ingeving: Zeelandnet!

Met het ‘prikbord’ van Zeelandnet (een soort Marktplaats voor Zeeuwen) heb ik goede ervaringen. Zowel kopen als verkopen, het ging altijd prima. Wij wonen in Bergen op Zoom, dus we zijn buren van Zeeland. Voor ons is heel de provincie goed aan te rijden, dus we gingen kijken.

Tegelijk openden we de eerste advertentie: een Fendt caravan, uit 1993. Een oudje, maar supergoed onderhouden. Vier à vijf slaapplekken, een voortent met zijstuk, een luifel, een mover, en ga zo maar door. Ook nog eens súperscherp geprijsd. Precies waar wij op zoek naar waren voor onze caravan make-over! Het was inmiddels 20.50 uur, maar nadat ik vorige keer te laat had gebeld omdat ik twijfelde (en later dus spijt had) zou me dat niet nog een keer gebeuren.

Ik belde, de eigenaar nam op. De advertentie stond net zes minuten (hahaha) online, wij waren de eersten! Twee dagen later zouden we gaan kijken en als we het dan wilden, mochten we ‘m ook gelijk meenemen.

Zo zie je maar. Een dag kan raar lopen.

caravan make-over
Op z’n nieuwe plekkie, mét voortent! (Luifel komt er nog aan)

Hij is van ons!

Op onze vrije dag reden we naar Zeeland en toen we daar aankwamen zag alles eruit zoals op de foto en de omschrijving. We krijgen nog een rondleiding met álle uitleg en we waren het eens: dit wordt ‘m.

Vervolgens ging alles heel snel. We konden ‘m meenemen, maar het was superslecht weer. En Zeeland + slecht weer = very windy. Dus wij – als onervaren caravanbestuurders – hebben ervoor gekozen om ‘m nog een paar nachtjes daar te laten staan. Wel hebben we de caravan gelijk overgeschreven.

We regelden op de camping, op nog geen 5 kilometer afstand van ons huis, een seizoensplek (staan we nu samen met onze leuke buren!). Hier hebben we voor gekozen zodat we de caravan makkelijk een make-over kunnen geven, en gewoon alle kanten op kunnen wanneer we dat willen. Dit eerste jaar zal echt even ons testjaar worden, dus we vinden het prima. En daarbij: de camping is fantastisch. Mooi, rustig en leuk voor de kinderen. Hier zal ik later nog eens over schrijven.

Een stukje camping. 🙂

De caravan make-over

Een paar dagen later haalde Justin de caravan op met onze buurman, en zette ‘m gelijk op z’n plekkie op de camping. Dat was ook gelijk de start van de make-over, waar ik in de volgende blogpost meer over zal vertellen!

Wat onze plannen zijn en hoe het nu gaat bewaar ik dus voor een latere blogpost. Deze joekel van 1200 woorden ga ik afsluiten. Dit was onze ervaring met het aanschaffen van een caravan!

Tips voor het aanschaffen van een caravan

Ik kreeg op Instagram een paar keer de vraag of ik nog tips had voor het zoeken van een caravan:

  • Ga op je gemak kijken wat er allemaal te koop is. Welke merken zijn er, wat voor modellen, voor hoeveel personen? Wat is je budget?
  • Let op de staat waarin de caravan verkeert. Wij wilden een opknapper, maar niet een caravan met mankementen of lekkages/vochtplekken.
  • Stel meldingen in op platformen als je eenmaal gespecificeerd zoekt. Dit kan zowel op Marktplaats als Facebook. Zo word je steeds op de hoogte gehouden als er een nieuwe caravan geplaatst wordt waar jij naar op zoek bent.
  • Houd dus ook je ogen open op andere platformen: zo vonden wij onze caravan op het prikbord van Zeelandnet!

Neem vooral de tijd. Geen overhaaste beslissingen. Al moet je tegenwoordig wel snel beslissen, dus daarom is het fijn als je van tevoren al duidelijk hebt voor jezelf wat je wel en niet wilt.

Heb je nog vragen, of heb je ervaringen met een caravan of camper een make-over geven? Laat het me weten! Ik vind het heel erg leuk om te horen. Mag ook via Instagram in een DM. 🙂

Tot de volgende!

Liefs,
Milou

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Ben jij op zoek naar een caravan om op te knappen? Wij geven onze caravan een make-over! In deze blogpost deel ik je tips voor de aanschaf voor een caravan en ik vertel je over onze zoektocht naar onze caravan | caravan make-over | caravan makeover | caravan pimpen | caravan pimpen binnenkant | caravan ideeën
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?