fbpx

Milousmit.nl bestaat 1 jaar!

Hoera, milousmit.nl bestaat 1 jaar! Precies een jaar geleden liep ik de Kamer van Koophandel binnen om mijn bedrijf in te schrijven. En hier sta ik, een jaar later: een hoop ervaringen, inkomsten en een baby rijker! Lees je mee wat het afgelopen jaar mij gebracht heeft?

Doorstart milousmit.nl

Ik ben een jaar geleden niet begonnen met ondernemen, dat deed ik namelijk al iets eerder. In februari besloot ik echter alleen door te willen gaan met ondernemen, dus maakte ik met milousmit.nl een heuse doorstart.

Als ik terugdenk aan maart 2019 ben ik blij dat ik er nu een stuk relaxter bij zit. Wát heb ik hard gewerkt toen. Een doorstart gaat je niet in de koude kleren zitten: alles moest opnieuw aangemaakt, ingericht en gelanceerd worden. Man, man. Wat heb ik mij daar destijds op verkeken. Maar het is wél allemaal gelukt, en daar was ik dan weer heel erg trots op!

Destijds nam ik twee coaches in de arm en ik was ervan overtuigd dat ik keihard zou gaan met mijn bedrijf. Gevalletje: the sky is the limit.

Zwanger

En toen was het april: zwanger! Een grote wens ging sneller in vervulling dan gedacht. Ik voelde mij fysiek wel oké (erg moe en misselijk, maar ik heb wel eens erger gehad 😉 ) en ging door met mijn bedrijf. Het gaf me op dat moment ook de juiste afleiding die ik nodig had: ik bleef beter in mijn vel zitten dóór mijn werk. Dat was iets wat ik nog nooit eerder had ervaren.

Wel veranderde de koers door dit nieuws. Waar ik eerder ‘nergens’ rekening mee te houden had, moest ik nu ineens toewerken naar een zwangerschapsverlof. Hoe ging ik dit doen? Wat was slim? Ging ik het allemaal redden? Ik had duizend en één vragen die maandenlang door mijn hoofd heen spookten. Dat was best onrustig.

Grammatica en body positivity

Doordat ik erg gefocust was op dat ik alles ‘goed’ moest regelen voor mijn verlof, zag ik het soms niet allemaal meer zo helder. Ik probeerde hier en daar wat diensten, ging zijwegen in en kwam soms ook weer terug naar de basis: ik was echt op zoek naar wat werkte. Ook dat was met vlagen erg onrustig.

Ik was er dan ook van overtuigd dat grammatica niet ‘mijn ding’ zou blijven als ik groter wilde. Little did I know. 😉 Vanuit verschillende hoeken kreeg ik complimenten dat ik een mooie boodschap over body positivity en zwangerschap uitdroeg via mijn Instagram. Misschien moest ik daar wat meer mee gaan doen?

Compleet uit mijn comfortzone, maar ik wilde het idee toch aanpakken. Er was nog niemand anders die dit deed en ik kon er echt superveel vrouwen mee gaan helpen. Toch had ik ergens een onderbuikgevoel dat ervoor zorgde dat ik niet voor 200% aan dit idee werkte: ik stelde dingen uit en kreeg het niet helemaal lekker van de grond. Achteraf bleek waarom dit zo was.

Ook begon ik weer met bloggen, en dit is een van de beste stappen die ik in mijn bedrijf heb gezet. Al levert het financieel amper nog iets op, het levert mij persoonlijk wel heel erg veel op: ik kan mijn hart luchten, informatie delen en hopelijk mensen inspireren. Daar krijg ik echt heel erg veel energie van!

Zwangerschapsverlof

Uiteindelijk heb ik een leuke buffer opgebouwd voor mijn zwangerschapsverlof en had ik rust. Maar ik was niet echt tevreden met hoe dit nou was gegaan. De laatste maanden deed ik eigenlijk van alles; milousmit.nl was een échte multi-passionate onderneming. En dat was heel erg leuk – en erg welkom – maar ook weer onrustig.

Aan het begin van mijn zwangerschapsverlof overleed mijn vader, drie weken later werd Deen geboren en mijn verlof is uiteindelijk iets anders gelopen dan ik voor ogen had. Daar zal ik nu niet te veel over uitweiden, want ik schreef er onlangs een persoonlijke update over.

Wel heb ik tijdens mijn verlof eindelijk helder gekregen wát ik nu wel en niet wilde. Wát is nu hetgeen waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Waar kan ik nog in groeien? Hoe zie ik de komende weken/maanden voor me? Ik schreef van alles op en uiteindelijk viel het ook allemaal op z’n plek.

De échte milousmit.nl

Zoals jullie hebben kunnen lezen ga ik mij nu focussen op schrijven, lezen en de Nederlandse taal. Dit houdt in: correctiewerk, taalcursussen en bloggen! Ik zie onwijs veel mogelijkheden en heb superveel zin om ze stuk voor stuk aan te pakken de aankomende tijd. 🙂

De eerste week na mijn verlof kwam ik binnen met een knaller. Dat er uiteindelijk meer dan 30 mensen meedoen aan deze ronde Grammar Course Basic, had ik echt niet verwacht (wél heel erg gehoopt! Mijn doel stond op 25. 🙂 ). Geeft wel gelijk een enorme motivatieboost om weer lekker door te gaan met wat ik het allerliefste doe: online-ondernemen!

Het was een jaar vol pieken en zeker ook dalen. Een jaar met veel onzekerheden, lessen en een weg die gevonden moest worden. Maar daar is een eerste jaar voor, denk ik dan. Ik ben zeker niet ontevreden met mijn inkomsten van het eerste jaar; ik kijk er zelfs redelijk trots op terug. Uit alle lessen die ik opdeed ga ik dit jaar véél verder komen met mijn bedrijf. En ook dan zullen er weer heel veel hobbels en andere obstakels zijn, maar ik heb er superveel zin in!

Bedankt voor het lezen van mijn blogs het afgelopen jaar! Zowel de trouwe volgers als nieuwe bezoekers. Jullie zijn allemaal erg welkom en ik geniet van de reacties die ik op mijn geschreven stukken krijg!

Liefs,

Milou

Delen:

1 Reactie

  1. maart 14, 2020 / 09:19

    Supertof hoe ik dit proces van dichtbij heb mogen meemaken! Je groeit elke dag en dat is zo mooi om te zien ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?