Ik was het altijd net niet

LifestyleLou

Daar ben ik weer; terug van weggeweest. Een jaar geleden stopte ik met bloggen op mijn persoonlijke blog, LifestyleLou, en nu kriebelt het weer om toch aan de slag te gaan om verhalen te delen. Ik wilde eigenlijk een superleuke en inspirerende inleiding voor jullie typen, maar ik kom niet verder dan dat ik ‘gewoon’ mijn verhalen met jullie wil delen. Want dat is ook écht wat ik wil, en wat bij mij hoort (wie gaat er nu blogs van mij lezen over 3 tips voor het schrijven voor goede teksten? Neh, niet echt mijn specialiteit – en kun je overal vinden).

Zoals de meeste van jullie weten is er de laatste tijd veel gebeurd. Ik ga niet in herhaling vallen, en als je geen idee hebt waar ik het over heb; bekijk dan even mijn Instagram. Naast deze grote veranderingen heb ik er ook voor gekozen om aan de slag te gaan met twee coaches: Mompoint (balansspecialist en businesscoach) en Kim Munnecom (businesscoach en Wet van Aantrekking-expert). Afgelopen week had ik maar liefst twee livedagen met mijn coaches, en dit heeft mij (en mijn bedrijf) weer honderd stappen verder gebracht.

Afgelopen donderdag sprak ik af met Kim in Mierlo. Ik volg bij haar het vip-traject van haar ‘Inner Circle’-programma, en daar horen twee livedagen bij. Tijdens die dagen zoomt Kim compleet in op jou en jouw bedrijf. Het moment kwam als geroepen: de doorstart van mijn bedrijf stond inmiddels op poten, de eerste groep van mijn onlineprogramma zat vol en ik had een beetje het gevoel van what’s next?

Ik volg Kim nu een aantal maanden met héél veel plezier. Haar enthousiasme en expertise vind ik intrigerend, en dat ik haar nu live mocht ontmoeten vond ik daarom heel tof. Bij binnenkomst was er direct een hele fijne sfeer: Kim is precies zoals je haar online ziet. Ze is onwijs lief, betrokken en bovenal: ze doorziet je meteen.

Dat was een beetje het ‘probleem’ bij mij: na een ochtend kletsen over mijn bedrijf, een heerlijke lunch en praten over wat privézaken, dropte Kim de bom. Ik zal ons gesprek aan jullie vertellen, zoals ik het mij herinner:

‘Wat is nu jouw droom, Milou?’ Zei ze ‘Ik voel het altijd bij iedereen, maar bij jou voel ik ‘m niet.’
‘Ik heb eigenlijk geen idee,’ vertelde ik ‘het enige wat ik weet is dat ik een fucking vette business wil. Maar hoe of wat? Ik heb geen idee.’
‘Ik heb het idee dat je niet groot durft te dromen, dat er een aantal belemmerende overtuigingen dwarszitten.’
‘Ja, klopt. Maar ik heb ook geen idee wát die belemmerende overtuigingen zijn.’
‘Wat is een succesvolle business voor jou?’ Zei Kim ‘Ik heb ooit een seminar van iemand gevolgd, en van diegene moest ik drie redenen opnoemen die voor mij stonden voor een succesvolle business. Ik kon er zo drie opnoemen, kun jij dat ook?’

Nee dat kon ik niet. Ik durf inderdaad niet groot te dromen, want waarom zou dat uitkomen? Waarom zou ík een succesvolle business kunnen hebben? De laatste tijd voelde ik echt wel dat ik grote stappen maakte, en ik begon stap voor stap te geloven dat wat ik doe, wel werkt. Maar écht zo’n succesvolle business? Mijzelf meten aan anderen die in mijn ogen succesvol zijn? Nee.

Het duurde even, maar na een aantal uren waren we eraan uit. Weet je wat mijn grootste belemmerende overtuiging was? ‘Ik was het altijd net niet’. Tijdens mijn gesprekken met Kim kwam dit wel een stuk of vijf keer naar voren: duidelijk iets waar ik dus van overtuigd was.
Er zijn zó veel situaties die ik kan opnoemen waarbij ik dit gevoel altijd sterk heb ervaren. Bijvoorbeeld mijn blog: zeven jaar lang stopte ik er mijn ziel en zaligheid in – oké, met radiostiltes haha – en ik deed het wel leuk, maar ik was het net niet. En het is nu niet dat ik per se bij die grooste bloggers wilde horen (oké, we hebben er allemaal wel eens van gedroomd, maar al snel ontdekte ik de keerzijde), maar het deed dus wel iets met mijn zelfvertrouwen en bevestigde wederom die overtuiging.

Deze overtuiging staat mij in de weg. Het zorgt ervoor dat ik niet opensta voor succes en dat het op die manier ook niet naar mij toe zal komen. Dit is hoe de Wet van Aantrekking werkt. Angst, belemmering en negativiteit zorgt ervoor dat je het niet gaat krijgen. Hoe je dit om kunt zetten zodat je ervoor open gaat staan? Je moet je verhaal herschrijven. En je moet het gaan geloven.

Dus, ik ging aan de slag. Ik heb mijn verhaal herschreven en we zijn nu drie dagen verder, maar ik kan al drie dingen uit mijn verhaal opnoemen die ik inmiddels gemanifesteerd heb. Het is echt niet normaal. Het is ECHT. NIET. NORMAAL. En ja, ik weet dat sommige mensen nu met hun ogen gaan rollen, of denken: ha, Milou. Doe nu toch eens normaal, zweefteef.
Echt, be my guest. Denk of zeg wat je wilt, het maakt niet uit. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en succes en met mijn verhaal wil ik anderen inspireren en laten zien dat het kan! Doe ermee wat je wilt. 🙂

Ik heb mijn perfectionisme inmiddels losgelaten (hallo, ik sta gewoon make-uploos en in mijn badjas stories op te nemen op Instagram, I don’t care). Ik moet wel, want ik heb een online business en ik moet het hebben van like, know and trust. En ik wíl het zelf ook, omdat iedereen wel eens make-uploos in z’n badjas zit, of een filter gebruikt waardoor je haarkleur ineens een beetje anders is. Echt, boeiend.

Zo, ik wijk veel te veel uit. De essentie van mijn verhaal is dus dat er drie redenen zijn wanneer ik mijzelf succesvol vind: een daarvan is dat ik erin geloof dat ik er wél bij hoor, en ik wél goed genoeg ben. De andere twee komen in andere blogposts. Tot dan!

Wil je weten hoe het nu met mijn bedrijf gaat? Lees dan deze blogpost!

Delen:

4 Reacties

 1. juni 10, 2019 / 09:23

  Leuk dat ik je weer heb gevonden 🙂
  Veel blog plezier!

  • admin
   Auteur
   juni 10, 2019 / 09:27

   Superleuk dat je mijn blogs weer leest! <3

 2. Yvette
  juni 13, 2019 / 13:47

  Yes! Je bent er weer!
  En ik kan wel zeggen dat je er volgens mij altijd al bij hoorde en al helemaal dat je goed genoeg bent! Maar het gaat er uiteindelijk om dat je die overtuiging in jezelf kunt vinden. De rest weet het namelijk allang 😉 Geloof in jezelf! Anderen doen dat al, nu jij nog!

  • admin
   Auteur
   juni 14, 2019 / 08:37

   Zo lief! Dank je wel. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?