fbpx

Dit ga ik doen in augustus

Tijd voor een update! Het leven van een ondernemer ziet er iedere maand echt heel anders uit, daar ben ik inmiddels wel achter. Ik dacht dat het misschien leuk was om mijn lessen van de afgelopen maand op te schrijven, en mijn plannen voor augustus te vertellen. Let’s go!

#bodypositivezwanger

Begin juli kwam mijn e-book met een knaller online: hij werd binnen no-time meer dan 50 keer gedownload en supergoed ontvangen. Was ik supertrots op, zoals je kunt begrijpen.

Dat e-book is geschreven vanuit inspired action: ik had net mijn nieuwe bedrijfsidee vormgegeven en ik voelde heel erg dat ik dit e-book moest schrijven zodat één: mensen een beetje een idee kregen wát ik precies wilde gaan doen en twee: ik direct mensen kon helpen, iets waar ik zelf veel voldoening van kreeg.

Maar daarna bleef het een beetje stil. Alhoewel, de mensen die mijn e-book hebben gedownload, kregen nog wel een tof aanbod voor een gratis 1-op-1 coaching, waar ik een aantal mooie aanmeldingen voor kreeg.

Onduidelijkheid

Toch zat het nog niet helemaal lekker. Ik weet wát ik wil gaan doen, maar nog niet precies hóé. En nu is die ‘hoe’ iets wat ik niet te veel zelf wil beïnvloeden (Wet van Aantrekking, zoals jullie weten) maar waarvoor ik open wil staan. Inspiratie en ideeën moeten vanzelf tot mij komen.

Je snapt het misschien al: dat gebeurde dus niet. Dat had ook weer een aantal redenen:
1. Ik had wel een doelgroep, maar niet een concrete ‘ideale klant’ (zoals we dat zo mooi noemen in de ondernemerswereld ;-)). Dit zorgt ervoor dat ik een beetje losse flodders schiet en niet precies weet wíé ik nu aanspreek. Onduidelijk voor zowel mijzelf, als volgers/klanten.
2. Ik heb een druk die ik mijzelf opleg. Wat zeg ik, één druk? Wel meerdere. Maar de grootste is dat ik iets van mijzelf perfect móét hebben staan voordat ik eind oktober met verlof ga. Ik denk en handel hierdoor uit een soort angst, in plaats van plezier. Resultaat: het stroomt niet.
3. Een andere druk is financiële druk. Want ja, die is er nu eenmaal. Makkelijk gezegd om het ‘los te moeten laten’, maar ook ik heb een aantal financiële verplichtingen. Nu mag ik absoluut niet klagen, want de afgelopen maanden heb ik gewoon aan die verplichtingen kunnen voldoen, leuke extra’s kunnen kopen en zelfs goed kunnen investeren in mijn bedrijf. Maar dit wil ik graag zo houden, en meer. Ik wil meer. Haha.

Na een gesprek met een van mijn coaches werd het in ieder geval duidelijk om mijn ideale klant – wat betreft mijn nieuwe bedrijfsidee – in beeld te krijgen. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en dat zorgt voor meer rust.

Die andere twee punten zijn dingen waar ik dagelijks mee worstel. De ene dag voel ik rust: ‘het komt allemaal goed, ik heb nog even en ik verdien genoeg’. Maar het volgende moment krijg ik een boete binnen uit Frankrijk (oeps hahaha), is mijn auto voor APK en een beurt gegaan en kan ik nog wel 10 dingen opnoemen die ‘extra’ zijn en voel ik een gigantische druk.

Ik realiseer mij al te goed dat ik hier zelf voor gekozen heb, want als ik zekerheid wil op mijn bankrekening, dan moet ik lekker in loondienst gaan. En dat is iets wat ik absoluut niet wil. Het triggert me wel om creatief te blijven, scherp te blijven en niet zomaar iets te laten versloffen (wat ik bijvoorbeeld vroeger met de blog wel deed). Het zit in me om te ondernemen en daar horen deze dingen nu eenmaal bij.

En nu?

Goed, allemaal leuk en aardig dat ik dit (weer) op een rijtje heb. Toch zal er iets moeten gebeuren. Het is mij in ieder geval duidelijk geworden dat ruimte plannen in mijn agenda voor ‘brainstorm nieuw bedrijfsidee’ niet werkt. Want dan móét ik van mijzelf en daar krijg ik het benauwd van.

Wat ik in augustus dus ga doen is dit krampachtige idee van ‘NU iets moeten hebben’ loslaten. Ik neem even afstand. De focus ga ik leggen op mijn blog, mijn grammaticaprogramma’s (die wel lekker door blijven draaien, top!) en een aantal webdesigns waar ik aan werk. Ik weet dat er dan vanzelf een moment komt dat ik een behoefte voel om aan mijn nieuwe bedrijfsidee te werken, door middel van inspiratie en ideeën.

De blog

Doordat ik de afgelopen maanden zo in mijn eigen hoofd zat, heb ik mij ook wat minder laten horen op de blog. Op een gegeven moment ga je overal weer aan twijfelen, en kwamen de angsten om te bloggen zelfs een beetje terug (voornamelijk privacy gedeelte en ‘wie ben ik om eens even wat te vertellen’). Zonde, en niet nodig. Ik haal juist veel plezier uit het bloggen!

Van de week knalde ik dus een nieuwe layout online (oké, dit is ook SEO-technisch handiger aangezien mijn oude thema niet echt meeging met de tijd en, voornamelijk, de eisen van Google). Daar krijg ik altijd direct een portie positieve energie en inspiratie van!

Er staat een nieuwe zwangerschapsupdate gepland (er staan alweer 24 weken op de teller. Hoe dan!?) en verder heb ik nog genoeg ideeën die van pas gaan komen. Ik heb deze week de nieuwste Structuurjunkie planner (panter, uiteraard) binnengekregen, die mij weer gaat helpen met wat structuur in de dagen. Ook werk ik sinds vorige week met themadagen – zal ik later nog wat over vertellen – en dat bevalt me eigenlijk prima.

Dus, nieuwe maand, nieuwe kansen. Zo zie ik het iedere keer weer en dat vind ik het leuke van ondernemen. Iedere keer word je weer uitgedaagd: je gevoel en zelfvertrouwen pieken, maar kelderen net zo hard weer naar beneden. Ideeën komen en gaan maar ik zou het niet anders willen!

ps. die foto bovenaan was ik 13 weken zwanger. Zo zie ik er nu niet meer uit, hoor. De buik is aanwezig! <3

Delen:

1 Reactie

  1. Naomi
    augustus 4, 2019 / 16:31

    Augustus gaat weer een topmaand voor je worden! Whoepwhoep let’s go!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?