fbpx

De volgende stap in mijn bedrijf

Hallo, daar zijn we weer! Eventjes geleden dat er een blog online kwam, en al helemaal lang geleden dat er een business-blog online kwam (naast alle prachtige Pinterestcontent dan 😉 ). Maar er worden weer wat flinke stappen gezet, en omdat ik m’n stories er niet mee vol wilde spammen vond ik een blog wat handiger.

Hoe gaat ‘ie?

Nou, we kunnen wel stellen dat ik m’n draai helemaal heb gevonden in de Pinterestmarketing-bizz-wereld! Om maar even de draak te steken met mijzelf: ik heb nog geen plannen om wéér iets anders te doen, en ik voel me ook nog niet onrustig. 😉 Er is genoeg ontwikkeling iedere keer binnen Pinterest zelf waardoor ik lekker word beziggehouden.

En het leukste aan ondernemen is natuurlijk dat je álles zelf kunt bepalen. Dus, welke diensten ik aanbied en hoe ik mijn verkopen regel. Houdt het lekker uitdagend en heeft me ook flink van de straat gehouden de laatste maanden.

Trial and error

Toen ik in juni ‘uit de kast kwam’ en me volledig ging storten op Pinterestmarketing in plaats van redactiewerkzaamheden, kwam ik binnen met een knaller: de gratis Pinteresttraining. Daarin verkocht ik met succes mijn nieuwste onlineprogramma ‘Het Pinterestmarketing Programma‘.

In oktober deed ik deze training nog eens dunnetjes over en toen kwam de onrust terug: ik wilde iets nieuws. Want ja, ik had de gratis training nu al twee keer gegeven dus mensen wilden weleens iets anders zien, toch?

Zo ontstond in november de ‘Pinterest kerst 10-daagse’ en in december had ik een heuse ‘Pinterest advent’.

Ik heb alles gegeven tijdens deze lanceringen. Maar, omdat ik dus steeds iets nieuws verzon, moest ik ook steeds alles opnieuw maken. En dat kost tijd… héél veel tijd!

En toen was het december

Ik had de Pinterest Advent helemaal klaar en ingepland. Ondertussen was het creëren van mijn onlineprogramma ook helemaal klaar en werd het eindelijk eens tijd om écht vakantie te nemen.

Dus dat deed ik. En toen viel ik een beetje in een gat. Alle lanceringen zaten erop. Ik kon terugkijken op een succesvol jaar, na mijn zwangerschapsverlof en ondanks corona. Maar ineens bekroop het gevoel: en nu?

Ik heb het lekker gelaten voor wat het was. Vakantie was belangrijk en er waren ook nog wat privédingetjes waar ik mee moest dealen, dus ik verveelde me niet.

Mijn werk was mijn vlucht geworden

In januari ging ik weer werken, maar ik kwam er niet lekker in. Daarom besloot ik om mezelf nog meer tijd te geven. Ik had tenslotte een jaar lang alleen maar lopen rammen. En vluchten. Vluchten in mijn werk om niet continu het verdriet onder ogen te hoeven komen van de rouw om mijn vader.

Dat deed ik niet expres, maar daar kwam ik later dus wel achter. Werk gaf mij positieve energie, de Pinterest-business werd goed ontvangen, ik groeide als een malle. Het liet me allemaal beter voelen dus wilde ik daar méér van. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de rest dan ineens weg is.

De rouw was er nog steeds, en naast de rouw nog heel veel meer. Ik was even behoorlijk uit evenwicht. Januari was dus me-time (om het maar zo te noemen 😉 ), en in februari ging ik weer aan de slag.

Het leuke was wel: ondanks dat ik in januari geen hol voor mijn bedrijf deed (behalve werk voor mijn vaste klanten en de start van de eerste mastermind groep!) en ik 0,0 zichtbaar was, bleven er wel aanvragen binnenkomen in mijn e-mailinbox en DM’s op Instagram. Iets met zaaien en oogsten. 🙂

Let’s go

In februari krabbelde ik weer op. Langzaamaan begon het weer een beetje te stromen maar ik voelde me nog steeds redelijk verloren. Ik wist wel dat er iets moest gebeuren, want ja: als ik niet werk komt er ook niks binnen natuurlijk.

Aan het einde van 2020 had ik dus een mastermind groep gelanceerd die in januari van start ging. Deze masterminders gaven mij veel energie en de bevestiging dat ik écht heel erg leuk werk heb! Dus ik besloot een tweede lancering te doen.

En zoals dat gaat bij mij: ik bedenk het, en binnen 3 weken is het dan zover. Maar geloof me, aan de buitenkant lijkt het allemaal zo opgezet… achter de schermen daarentegen, dat was weer flink aan de bak. De gratis Pinteresttraining die ik in 2020 gaf had ik in een nieuw jasje gestoken: de Pinterest Vierdaagse!

Werkweken van 60+ uur werden weer regel in plaats van uitzondering en ik deed (naast mijn e-maillijst automatiseringen) alles zelf. Dat begon ik te merken: tikfoutjes, verkeerde links. Totaal niet hoe ik normaal gesproken te werk ga, maar ik zag het gewoon niet meer.

Uiteindelijk was het een supersuccesvolle lancering (want de hele groep voor de Pinterestmarketing Mastermind zit vol!) maar ik wist wel: dit nooit meer.

‘Ik moest contact met je opnemen’

Om dit lange verhaal niet nog veel langer te maken zal ik even in een hogere versnelling gaan: ik kreeg net voor de Pinterest Vierdaagse een berichtje in mijn DM-inbox van Christa. Zij had via Kimberly gehoord (waar ik een leuk gesprek mee had gehad) dat het me allemaal een beetje boven de kop steeg, maar dat ik te eigenwijs ben om op zoek te gaan naar iets of iemand die mij kan helpen.

Oké, zo stond het niet per se in het bericht maar dat was wel waar het op neerkwam. Na wat slechte ervaringen stond ik er niet om te springen om weer iemand te gaan betalen voor ‘hulp’ in mijn bedrijf. Ik kon het allemaal zelf veel beter, en ik wist toch niet wat ik dan precies uit moest besteden, laat staan waar we dan moesten beginnen. Dus ik bleef lekker in mijn comfortzone.

Maar daar was dus Christa. Mede-Bergenaar die een kop koffie voorstelde en tot op de dag van vandaag heb ik absoluut geen spijt dat ik dat heb gedaan: vanaf het eerste moment van onze ontmoeting was er een klik en had ik éíndelijk het gevoel dat iemand mij snapte waar ik in vast liep en ook echt kon helpen.

Op naar Zeeland

Dus ik boekte een VIP-dag bij haar (lekkere naam hè), en niet veel later reden we naar Zeeland om een dag vól in mijn bedrijf te duiken.

Met schaamrood op de kaak wil ik namelijk opbiechten dat ik totaal geen doelen had voor 2021. En processen in het bedrijf? Eh, weet ik veel. Ik blog al sinds 2011, ben gaan ondernemen in 2019 en ben maar gewoon wat gaan doen. Lol.

Nou, we kunnen dus wel stellen dat er werk aan de winkel was. Na die VIP-dag had ik een hoofd vol nieuwe plannen, spannende stappen en RUST.

Het volgende level

Na deze VIP-dag heb ik besloten om met Christa samen te gaan werken. Wat ze allemaal doet? Ze heeft mijn lanceringen van top tot teen uitgewerkt en ingepland, zodat ik niet weer drie weken van tevoren met een leuk plan kom dat niet realistisch is.

Daarnaast gaat ze heel wat taken overnemen in de voorbereidingen van die lanceringen en helpt ze me met structuur in mijn bedrijf. Met als doel:

  • Meer rust voor mij doordat alles al helemaal gepland is en ik weet waar ik aan toe ben. Het hele jaar staat zowat uitgestippeld en er wordt enorm veel (vind ik) van me over genomen.
  • Meer tijd voor mijn eigen content! (Je wil niet weten hóé LEUK ik het vind om deze blogpost weer te kunnen schrijven! Maakte er gewoon nooit tijd voor)
  • KNAKEN! Ja, laten we eerlijk zijn. Door deze investeringen in iemand die mij helpt, heb ik tijd over om mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Mijn programma’s te verbeteren, mijn lanceringen nóg beter te doen en te kunnen focussen op sprekersklussen en workshops (de eerste staan al gepland) en dat betekent ook groei in financiën. Kom maar op. 😉

Keppurzinin

Haha, wie kent ‘m nog? Keppurzinin! (Dit was echt mijn jam vroeger, ik was echt fan van Kinderen voor Kinderen.)

Waarschijnlijk voel je het wel door de tekst heen, ik heb weer superveel energie en motivatie gekregen voor de rest van 2021. En belangrijker: ook al een stuk rust. En dat had ik best wel nodig!

Dus, we gaan ervoor! Op naar nog veel meer mooie dingen in Pinterestland (en ondernemersland)!

Liefs,
Milou

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?