fbpx

Zonder mij – Dani Atkins

Zonder mij van Dani Atkins is mijn allereerste recensie op deze blog! Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt hier mijn recensies te plaatsen. De stapel met ‘nog te lezen boeken’ groeit, maar de stapel ‘nog te recenseren boeken’ is ook beschamend hoog. Dus ik trap af met Zonder mij!

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.

Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Zo’n twee jaar geleden las ik Versplinterd van Dani Atkins en ik ben nog steeds groot fan van dat boek. Toen vorig jaar Zonder mij verscheen was ik dan ook direct enthousiast. Ik mocht ‘m nog recenseren van de Fontein ook, geluksvogel die ik ben!

Ik moet even nadenken waar ik ga beginnen. Het is dan misschien al even geleden dat ik dit boek las, maar ik kan het verhaal me nog precies voor de geest halen. Ik wil gewoon zóveel vertellen. Laten we beginnen met dat ik vanaf het eerste hoofdstuk het verhaal direct ingezogen werd:

Maddie is betrokken bij een noodlottig ongeluk en komt in het ziekenhuis te liggen. Zes jaar later wordt ze – tegen ieders verwachting in – wakker en is de realiteit helemaal kwijt. Er blijkt van alles te zijn gebeurd in de zes jaar dat zij in coma lag en al snel krijgt ze een aantal klappen te verwerken.

Volg jij mij al op Goodreads?

Vanaf ongeveer de helft van het boek lees je in twee perspectieven; dat was even wennen, want in het begin las je enkel door de ogen van Maddie. Het tweede perspectief is een zeer goede aanvulling op het verhaal en zorgt ervoor dat je veel begrip krijgt voor alle situaties die op dat moment plaatsvinden.

Zonder mij heeft namelijk zoveel diepere lagen

Je wordt niet na 6 jaar wakker uit een coma en bam, we gaan door waar we waren. Hoe ga je hiermee om? Hoe ga je terug de maatschappij in? Iedereen heeft ermee te dealen en moet een manier vinden om verder te gaan.

Op het einde kwam er weer een plottwist die vergelijkbaar was met die van Versplinterd. Ik was er dit keer minder van onder de indruk. Wellicht omdat ik het wat meer aan zag komen, of verwachtte ik het misschien omdat het in het andere boek ook zo was? Ik weet het niet. Maar het greep mij niet zo aan zoals de vorige keer.

Al met al een heerlijk boek om je helemaal in te verliezen. Het verhaal is bijzonder, geen alledaagse situatie. Dat maakt het erg aantrekkelijk om door te lezen! De fijne schrijfstijl van Atkins maakt sowieso dat je iedere keer nóg een hoofdstuk wilt lezen. Binnen not time heb je Zonder mij uit. 😉

RATING: ★★★★★

ZONDER MIJ – DANI ATKINS
UITGEVER: DE FONTEIN

Dit artikel bevat affiliatelinks

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Zonder mij - Dani Atkins
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?