fbpx

9 boeken om te lezen tijdens de zomervakantie!

De zomervakantie is voor velen een periode dat er ook eindelijk weer eens aan lezen gedacht wordt. Dat ik gek op lezen ben, is geen geheim meer. Ik ben in bezit van een boekenblog, lees iedere dag, recenseer en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes in boekenland (oké, niet alles. Ik heb voor sommige genres ook geen interesse). Lezen geeft rust, maar bovenal heb ik er ook erg veel van geleerd de afgelopen jaren. Vandaag deel ik een aantal favoriete boeken van mij, aanraders voor jouw zomervakantie!

Dit jaar heb ik, tot nu toe, 26 boeken gelezen. Aan het begin van het jaar heb ik een leesdoel van 75 boeken opgesteld voor mijzelf via Goodreads. Voorheen werkte dit motiverend, maar toen mijn leven niet veel later drastisch veranderde (en ik lezen even op een lager pitje had) voelde die 75 als een blok aan mijn been. Ik heb het doel gewijzigd naar 1 boek – dat boek had ik natuurlijk al gelezen – en daardoor is de druk eraf en het plezier terug. Binnen no-time stond de teller dus op 26 boeken. En nee, het is geen wedstrijd. Maar ik heb gewoon een beetje geluk dat ik keuze heb uit megaveel boeken (krijg ik toegestuurd vanuit uitgeverijen en heb een samenwerking met Kobo Plus) waardoor ik altijd door kan lezen.

Ik ga een aantal favorieten toelichten, onderverdeeld in drie categorieën: romans(/Young Adult), zelfhulpboeken en thrillers. Ook heb ik er een aantal links bij gezet, zodat je – als je dat wilt – ze direct kunt aanschaffen voor jouw zomervakantie. 🙂

Romans

lezen tijdens de zomervakantie

De Royals: gevaar – Erin Watt

Dat ik een beetje verliefd ben op de Royals is voor velen ook geen geheim meer. Het is mijn guilty pleasure. Waar De Royals over gaat? Seks, rijkdom, familieproblemen, relatieproblemen etc. Gevaar is inmiddels het vijfde boek uit de reeks. Het zesde deel is onlangs ook verschenen!
Ik heb mij nooit een influencer gevoeld, maar wat betreft De Royals ben ik dat toch wel een beetje. Wekelijks krijg ik berichtjes van mensen die verslaafd zijn geraakt aan deze serie, door mijn enthousiasme. En dat vind ik zó leuk! Lees hier de recensie van De Royals: gevaar.

Hier te koop: De Royals: gevaar – Erin Watt

Lezen tijdens de zomervakantie

Die ene patiënt – Ellen de Visser

Na een lange leesdip – door drukte van de doorstart – was Die ene patiënt het boek dat mij eruit trok. Ik las het in één ruk uit: dit boek neemt je mee in in ervaringen van verschillende specialisten. Ze vertellen over één bepaalde situatie die voor de rest van hun leven is bijgebleven. Geweldig. Korte verhalen die veel indruk op je maken. Echt een aanrader! Lees hier de recensie van Die ene patiënt.

Hier te koop: Die ene patiënt – Ellen de Visser

Lezen zomervakantie

Verknocht – Lisette Jonkman

Lisette is mijn allerlievelings-auteur van Nederlandse bodem. Deze vrouw produceert boeken in een tempo waar je als boekenliefhebber héél erg blij van wordt. Máár, ze zijn ondanks het snelle tempo van hoogstaande kwaliteit en niveautje ‘tranen over de wangen’ (van het lachen). Verknocht is het derde boek uit de Verkikkerd-serie en ik was een van de gelukkigen die het boek al mocht lezen voordat het in de winkels lag. <3

Hier te koop: Verknocht – Lisette Jonkman

Lezen zomervakantie

Voor wat, hoort wat – Sophie Kinsella

Sinds een aantal maanden luister in weer boeken. Ik heb een samenwerking met Kobo en mocht hun spiksplinternieuwe aanbod luisterboeken in Kobo Plus testen. Voorheen had ik nooit veel geduld voor luisterboeken, maar het gaat me nu goed af. Ik luister voornamelijk tijdens een lange autorit, een treinreis of terwijl ik bezig ben met een rustgevende activiteit (puzzelen of zo, love puzzelen). Ik moet ook wel zeggen dat ik wat meer ‘getraind’ ben om te luisteren, sinds ik podcasts luister. Ik merk dat het heel veel scheelt.

Terug naar het boek: Sophie Kinsella is dé auteur die mij jaren geleden kennis liet maken met chicklits/feelgood romans. Haar Shopaholic!-serie heb ik compleet in mijn kast staan, en iedere keer wanneer er een nieuw boek van haar is ben ik er snel bij. Ook dit boek was weer erg vermakelijk. Niet het allersterkste verhaal dat ik van haar heb gelezen (geluisterd), maar alsnog heel erg leuk. Het verhaal speelt zich af in London – wat ik sowieso al + 100 vind – en het gaat over familie, vrienden en liefde. Alle aspecten voor een toffe feelgood roman.

Hier te koop: Voor wat, hoort wat – Sophie Kinsella

Lezen zomervakantie

Nee heb je – Charlotte de Monchy

Dit boek las ik begin dit jaar uit, maar ik vind dat Nee heb je beter tot zijn recht komt in de zomermaanden (lees hier mijn recensie). Je waant je op het prachtige Bali en wordt meegenomen in een verhaal waar – wederom – liefde en familie een grote rol spelen. Je krijgt bij dit boek wel echt een ultiem relaxed zomergevoel, dus zeker een aanrader om mee te nemen in je koffer (als je nog op vakantie gaat)!

Hier te koop: Nee heb je – Charlotte de Monchy

Zelfhulpboeken

Lezen zomervakantie

Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Zoals jullie weten ben ik bezig met een nieuw bedrijfsidee, gericht op body positivity en zwangerschap. Het boek van Mayra heb ik met een lach en een traan gelezen. Ik kan zeggen dat dit voor mij het beste/meest herkenbare boek is dat over body positivity gaat. Ik vind het echt een aanrader, iedereen zou het moeten lezen!

Hier te koop: Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Lezen zomervakantie

Wat nou als het ook anders kan? – Janne Schuijn

Vorig jaar volgde ik de Mindshift Methode van Janne, precies toen ik in een periode zat dat ik het allemaal niet meer wist: ontslagen tijdens zwangerschap, huilbaby, veel zorgen etc. Het programma heeft mij destijds geholpen om het een en ander op een rijtje te krijgen, om daadwerkelijk stappen te zetten en weer voor mijzelf te kiezen.

Omdat ik het programma van Janne heb gevolgd, heb ik natuurlijk al veel weet van haar waarde. Toch was ik benieuwd naar het boek. Toen ik het als luisterboek in Kobo Plus vond heb ik het in twee avondjes uitgelezen (uitgeluisterd?). Voor mij geen lifechanging informatie meer, maar dat komt omdat ik al dieper aan de slag ben gegaan met haar programma. Ik kan me wél voorstellen dat heel veel mensen hier daadwerkelijk iets aan gaan hebben, dus hop: in het rijtje.

Hier te koop: Wat nou als het ook anders kan? – Janne Schuijn

Lezen zomervakantie

Miracle Morning – Hal Elrod

Miracle Morning heeft voor mij heel erg veel veranderd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik van ‘absoluut geen ochtendpersoon’ naar ‘soms een ochtendpersoon’ (laten we eerlijk zijn, haha) ben gegaan. De voordelen van (heel erg) vroeg opstaan zijn fantastisch en dat smaakt zeker naar meer. Maar door de energie in het eerste trimester van mijn zwangerschap was dit niet vol te houden.
Dit boek laat echt je ogen openen en heeft voor mij dus zelfs een beetje mijn leven veranderd. Ik hecht zoveel waarde aan die paar uurtjes/het uurtje dat ik ‘alleen’ heb in de ochtend: op het gemak opstaan, en al bergen met werk verzetten voordat de rest wakker is.

Hier te koop: Miracle Morning – Hal Elrod

Thrillers

Lezen zomervakantie

Break a leg (Truth or dance #2) – Chinouk Thijssen

Break a leg is het tweede boek uit de Truth or dance-trilogie. Chinouk weet weer een sterk verhaal weg te zetten waarbij de vraagtekens nog groter worden, dan de vraagtekens tijdens het eerste deel. Ik las het boek dan ook in één dag uit. Ik ben héél erg benieuwd naar deel 3 want ik wil zo graag weten wíé Truth or dance is!

Hier te koop: Break a leg (Truth or dance #2) – Chinouk Thijssen

Dit waren ze dan, mijn 9 boekentips om te lezen tijdens jouw zomervakantie! Heb jij deze zomer al boeken gelezen? Zo ja, wat zijn jouw aanraders?

Liefs,
Milou

Dit artikel bevat affiliatelinks

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?