fbpx

Er gaat weer wat veranderen

Zo, met de start van Boekenweek 2020 vond ik het een mooi moment om een boekgerelateerde aankondiging te plaatsen. Het past ook zo lekker in het thema van deze Boekenweek (‘rebellen en dwarsdenkers’) haha!

Al bijna 3 jaar ben ik in het bezit van een boekenblog. Voorheen onder de naam Lou Books, en sinds april 2019 op deze blog. Boeken lezen is voor mij iets vanzelfsprekends, een tweede natuur. Boeken lezen is eigenlijk geen hobby meer, maar een passie.

Het lezen van boeken geeft me rust. Ik waan me in een compleet andere wereld: zit in de hoofden van andere mensen, bevind me op plekken waar ik nog nooit ben geweest en maak kennis met karakters en persoonlijkheden waar ik in het dagelijks leven nooit mee in contact kom.

Daarnaast is het ook erg leerzaam. Ik verlies mij graag in een zelfhulpboek of businessboek; om mijzelf continu te blijven ontwikkelen, of om dingen beter te begrijpen. Mijn woordenschat is de afgelopen jaren enorm gegroeid en de liefde voor de Nederlandse taal is compleet aangewakkerd. Zonder het lezen van boeken stond ik niet waar ik nu sta: met een tof eigen bedrijf, gericht op lezen, schrijven en de Nederlandse taal (en een regenboogboekenkast waar ik zelf jaloers op zou kunnen worden).

Terug naar die boekenblog

Ja, sorry, ik dwaal weer een beetje af. Maar dit is wat boeken, en het lezen ervan, met mij doen. Die passie wil ik aan iedereen meegeven als dat kan.
Ik wilde het dus hebben over die boekenblog. Waar ik ooit de ene na de andere recensie eruit knalde, ligt het nu al een poosje stil. En dat heeft allerlei redenen (gezin, bedrijf, sociaal leven etc.) maar het maakt het niet minder erg. Het doet mij een beetje pijn dat ik die blog niet de aandacht kan geven die hij verdient.

Als ik aan de boekenblog denk, voel ik een drang om te moeten presteren zoals voorheen: recensies achter elkaar door schrijven. Dat kan ik dus niet meer, maar dat voelt erg onrustig. En iedereen die mij een beetje kent weet wat ik dan doe: dan blokkeer ik, en doe ik helemaal niks meer. Máár (voel je ‘m al aankomen?), ik wil er niet mee stoppen. Dat kan ik niet.

Het past ook nog steeds zo mooi bij mijn plannen voor mijn bedrijf. Eigenlijk draait alles bij mij om boeken, teksten en taal. Ieder project waar ik aan werk is een puzzelstukje dat het plaatje voor mij compleet maakt.

Vanaf nu recensies op deze blog

Om de druk eraf te halen en het plezier terug te brengen, heb ik besloten om mijn recensies vanaf nu op deze blog te gaan plaatsen. Gewoon, tussen de andere artikelen door. Zo kan ik blijven recenseren (op een manier die voor mij goed voelt) en hebben jullie wat extra’s te lezen. 🙂

Heerlijk rebels dit (wel even in het thema blijven, hè), om wéér wat te veranderen in mijn online-bestaan. 😉 Haha, grapje. Ik heb er juist heel erg veel zin in om weer ongedwongen recensies te kunnen tikken.

Lees jij graag boeken? En welke boekgerelateerde artikelen zou je graag op mijn blog zien?

Liefs,

Milou

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?