fbpx

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Bijna echt - Lisa van Campenhout

Ik bevind me in een drukke periode, maar ondanks dat lees ik nog wel iedere dag. Het gaat iets minder hard dan normaal, maar dat maakt niet uit. Onlangs las ik Bijna echt van Lisa van Campenhout uit, een heerlijk boek waar ik mij avonden lang in kon verliezen na een lange werkdag. Vandaag de recensie!

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.

Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox.

Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

Brenda gaat studeren in Amsterdam. Maar als ze tijdens de introductieavond verraden wordt door Milou (hehe) om een leugentje, besluit ze de benen te nemen en belandt ze in een luxe hotel. Voordat ze het weet ontmoet ze haar nieuwe vriendengroep en gaat ze verder als Aurélie uit Parijs. De leugens stapelen zich op en maandenlang krijgt ze alles voor elkaar. Maar de keerzijde is te groot.

Het kan gewoon niet waar zijn. En daarom is het zo leuk!

Wil jij meer boeken lezen in de zomervakantie? Ik geef je 9 tips!

Het verhaal begint met wat kleine leugentjes maar uiteindelijk wordt het één groot ingewikkeld web aan leugens en fantasieverhalen. Maar iedere keer lukt het Brenda, ahum Aurélie, om iets voor elkaar te krijgen of ergens onderuit te komen. Soms sla je jezelf even voor je hoofd omdat je denkt dat het echt niet meer goed gaat komen, en toch lukt het dan weer.

De schrijfstijl van Lisa is enorm vlot, het leest heerlijk. Omdat het echt een relevante situatie is (influencers, social media, mobiele telefoons etc.) kom je al gauw lekker in het verhaal. De personages zijn goed uitgewerkt, het verhaal is uniek. Een geweldige Young Adult. Ik heb genoten van Bijna echt!

Volg jij mij al op Goodreads?

RATING: ★★★★☆

BIJNA ECHT – LISA VAN CAMPENHOUT
UITGEVER: BLOSSOM BOOKS

Dit artikel bevat affiliatelinks

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?