fbpx

9 boeken om te lezen tijdens de zomervakantie (2020!)

boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Door het succes van mijn artikel 9 boeken om te lezen tijdens de zomervakantie, besloot ik dit jaar weer een blogpost voor jullie te maken, bomvol met tips voor leuke, vermakelijke boeken!

De zomervakantie is de uitgelezen (see what I did there 😉 ) kans om weer eens met je neus in een boek te duiken. En veel mensen maken hier dan ook met veel plezier gebruik van! Het is namelijk iets wat ik vaker hoor: ‘Ik vind lezen superleuk, maar alleen in de zomervakantie, dan heb ik er tijd voor.’ Daar ben ik het niet helemaal mee eens, wat mij betreft kun je altijd lezen. Ik schreef dan ook een artikel met tips om meer te lezen. Wie weet heb je er wat aan!

Terug naar die zomervakantie! Nu de zomer van 2020 voor velen iets anders verloopt dan wellicht de bedoeling was, is er misschien ook wat meer tijd en budget vrijgekomen om te lezen in de zomervakantie. Daarom heb ik een aantal van mijn favoriete boeken(series) verzameld, onderverdeeld in romans/Young Adult en zelfontwikkelingsboeken.

Romans

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

De weddingplanner-serie van Marijke Vos

Een zeer vermakelijke serie met korte verhalen over Tessa, die van het ene op het andere moment met lege handen komt te staan: haar relatie is verbroken én ze is ontslagen op haar werk. Niet veel later komt ze in contact met weddingplanner Maartje, en voor ze het weet staat ze haar eerste bruiloft te plannen.
De schrijftstijl van Marijke is fijn, waardoor je door de delen heen vliegt. Er komen allerlei aspecten voor in het verhaal, zoals: vriendschap, familie en liefde. Lees de hele recensie van deel 1 t/m 3 hier.

Hier te koop voor € 1,49 per stuk (of beschikbaar op Kobo Plus): De weddingplanner-serie – Marijke Vos

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Onbreekbaar #1: Buren with benefits – Lisette Jonkman

Een boek dat al wat langer uit is, maar sinds kort in paperback verkrijgbaar: Onbreekbaar #1! Je wordt meegenomen in een heerlijk liefdesverhaal waar alles bij komt kijken: spanningen, aantrekkingskracht, onzekerheden, wantrouwen en toegeven. In tegenstelling tot de meeste feelgood romans is dit verhaal redelijk onvoorspelbaar en eindigt het in een cliffhanger. Een geluk voor jou, want als je gelijk door wilt, dan kan dat vanaf juli met een paperback. En anders kun je deel 2 én 3 al vinden als e-book.
De recesie van Onbreekbaar #1: Buren with benefits kun je hier lezen.

Hier te koop (of te lezen via Kobo Plus): Onbreekbaar #1: Buren with benefits – Lisette Jonkman

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Onverbeterlijk – Lisette Jonkman

Om nog even bij Lisette te blijven (hoezo, een van m’n favoriete auteurs?): tijdens de coronacrisis schreef ze een heuse novelle over, jawel, de coronacrisis en quarantainezaken. Hardop lachen gegarandeerd, en door haar fantastische schrijfstijl vlieg je erdoorheen.

En, zullen we even een momentje nemen voor het feit dat ze er binnen 2,5 maand een hele novelle uit heeft geramd?

Hier te koop (of te lezen via Kobo Plus): Onverbeterlijk – Lisette Jonkman

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Tegen beter weten in speelt zich af in Canada. En nu heb ik best een levendige fantasie, dus door dit boek waande ik mij in de prachtige natuur die Canada te bieden heeft. Redacteur Lois van een uitgeverij uit Amsterdam gaat een voormalig boyband-ster achterna voor een eerder beloofd biografie. Maar dat loopt niet zo soepel als ze had gehoopt.
Een heerlijk verhaal waar je doorheen vliegt! En wanneer je klaar bent in dit boek heb je gelijk zin om nog meer boeken van Charlotte te lezen (en die zijn er, maar liefst vier!).

Hier te koop: Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

De Zeven Zussen-serie – Lucinda Riley

Wat is een zomer zonder de Zeven Zussen? Ik ben er vorig najaar in begonnen en inmiddels ben ik verknocht.
Riley neemt je mee in de familie D’Apliése. Wanneer Pa Salt onverwachts overlijdt krijgen de zeven geadopteerde zusjes een persoonlijke brief met een mysterieuze aanwijzing naar hun afkomst.
In ieder deel lees je het verhaal van één van de zeven zussen. De verhalen zijn stuk voor stuk prachtig en superleerzaam doordat er veel geschiedenis in verwerkt zit. Het is bijzonder hoe Lucinda gebeurtenissen uit de geschiedenis heeft kunnen vertalen naar haar fictieve verhaal. Iedere keer wanneer een boek uit is, staat bij mij Google open om meer over die gebeurtenissen te weten te komen. Een dikke aanrader wat mij betreft! En daarbij ook dikke pillen: reken er maar op dat je genoeg leesvoer hebt voor de zomer.

Hier te koop: De Zeven Zussen-serie – Lucinda Riley

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Bijna echt – Lisa van den Campenhout

Dit boek ben ik momenteel aan het lezen, maar hij is zo leuk dat ik ‘m nu al wil benoemen! In de categorie Young Adult: Bijna echt! Brenda is net gaan studeren maar door wat kleine leugentjes zit ze voor ze het weet vast in een heel ander leven. Het is bijna onwaarschijnlijk dat zoiets kan lukken, maar daarom erg vermakelijk om te lezen!

Hier te koop (of te lezen via Kobo Plus): Bijna echt – Lisa van den Campenhout

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Niets zo onvoorspelbaar als het leven van een verloskundige. Marlies neemt je mee achter de schermen van haar werk als verloskundige, en je wordt vanaf bladzijde één meegetrokken in het verhaal. Zorg er maar voor dat je meerdere boeken klaar hebt liggen voor jouw vakantie, want hier doe je niet lang mee!

Hier te koop: Dagboek van een verloskunde – Marlies Koers

Zelfontwikkelingsboeken

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Je bent jong en je rouwt wat – Lisanne van Sadelhoff

Je bent jong en je rouwt wat kocht ik een tijdje terug en ik besloot om er echt de tijd voor te nemen. Als je iemand recent bent verloren, is het soms ook best confronterend wat er staat en kún je niet eens doorlezen. Maar man, wat heeft dit boek mij veel inzichten gegeven. Voornamelijk het inzicht dat ik niet gek geworden ben. 😉 Heel veel herkenbaarheid in allerlei elementen van rouwen, waar je ‘normaal’ niet zomaar over spreekt met anderen, maar wel zelf voelt.

Door de schijfstijl van Lisanne leest het heel vlot. Het is een vertellend verhaal van haar ervaringen over het ziekteproces en het verlies van haar moeder. Misschien niet echt superluchtig, maar ik vond het heel interessant – niet alleen omdat ik er zelf mee te maken heb.
Ik vind dat iedereen dit boek zou moeten lezen! Zodat ook mensen die niet weten wat een rouwend persoon meemaakt, zich erin kunnen verdiepen op een laagdrempelige manier.

Hier te koop: Je bent jong en je rouwt wat – Lisanne van Sadelhoff

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie

Eenvoudiger leven – Mark Verhees

Dit boek heb ik zelf ook nog niet gelezen maar staat wel hoog op mijn lijstje. Superactueel en direct toepasbaar. Bij dezen de flaptekst:

In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist nu.

Bijzondere tijden bieden bijzondere kansen voor vernieuwing en verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. Van dichtklappen bij tegenslag naar veerkrachtig openbloeien.

Hier te koop: Eenvoudiger leven – Mark Verhees

Dit waren ze dan, mijn 9 boekentips om te lezen tijdens jouw zomervakantie! Heb jij dit jaar al veel gelezen? Zo ja, wat zijn jouw aanraders?

Liefs,

Milou

Dit artikel bevat affiliatelinks

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Boeken om te lezen tijdens de zomervakantie
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?